Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Akkurat ferdig med Lost In Translation, sånn btw. Scarlett er uten tvil noe av det aller vakreste jeg har sett festet på film. Hadde gitt venstrearmen for å ligge i senga på hotellrommet i Tokyo med ho.

Fillern, nå må jeg se filmen - igjen. Når jeg leser slikt er det vanskelig å motstå. =/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det mest imponerende er de bildene som faktisk skremmer vannet av meg, eller gjorde det ved første visning, man er så uforberedt. Og lydene, tenker spesielt på sekvensen fra konsentrasjonsleiren.

 

Og "Bell Man" i Japan-sekvensen, fy fader for en stemning!

Endret av Speik
Lenke til kommentar

Garden State (2004)

 

garden_state.jpg

 

Pillevrak og mislykket skuespiller, Andrew Largeman, er tilbake i sin hjemby for første gang på lenge i anledning sin mors begravelse. Der møter han Sam, en jente som forandrer livet hans.

 

Oi! Denne kom overraskende på meg. For meg en relativt ukjent film frem til nå. Zach Braff (Dr. Dorian fra Scrubs) har skrevet, regissert og har hoverollen i filmen, og jeg må si jeg er imponert over resultatet. Artig, trist og sjarmerende er den. Natalie Portman i en litt annerledes rolle en jeg har sett henne i før, og jeg kjente faktisk jeg ble litt forelska i henne underveis.

 

Filmen minner meg til tider litt om Lars and the Real Girl, som undertegnede likte veldig godt, og denne er nesten like bra. Litt klissklass på slutten, men det ødelegger ikke for mye. Det er godt å se filmer som dette innimellom, kjenner liksom jeg går og er litt ekstra glad resten av dagen. Feel-good er digg!

 

8/10

Endret av mOkk
Lenke til kommentar

post-38429-1226010680_thumb.jpg

 

Så denne på kino da den kom ut, og likte den svært godt allerede da. Etter 2. gjennomsyn (nå også DC) må jeg si jeg er mektig imponert. Jake Gyldenhaal spiller særdeles godt i denne filmen, og det virker som det var en rolle han trivdes i også. Filmen i seg selv er et mesterverk, og en kan se regissøren har lagt mye tid i denne filmen. Ingen kløpper på anmeldelser, men kort fortalt er manuset veldig bra, stemningen i filmen er på topp, og du lurer alltid på hva som skjer next. Kulisser og eksteriør virker svært autentisk, og du tviler aldri på at dette er på 60-70-tallet.

Den er lang, 162 minutter faktisk, men det skal du ikke bry deg om. Dette går unna, og den siste timen er absolutt filmens sterkeste del.

 

Dette er en klar 9/10, og den grenser helt klart mot toppkarakter også. Vet ikke helt hva som holder meg tilbake, menmen.

 

i følge HDD har den en perfect 5 star rating, noe jeg ikke er helt enig. Det er tydelig støy i flere scener, og noen ganger også mulig å se komprisjon, dette er svært uaktuelt i en 50gb release for min del. Farger er naturtro, og bildet er alltid i fokus. Noen ganger kan det virke som om deler av bildet henger etter, men ikke noe store greier å snakke om. 4/5

Dialog er klar og tydelig, og godt balansert i forhold til resten av lydbildet. Det mangler på den dypeste bassen, og surround kunne vært mer aktiv, men den leverer sakene i forhold til hvilken type film det er snakk om. 4/5. Dette er en typisk WB release, og lydsporet er selvfølgelig kun DD. Forbanna Warner Brothers ass

 

Og da var min 2. minianmeldelse ferdig, og håper de blir bedre med tiden. I fremtidige anmeldelser skal jeg også alltid prøve å innkludere PQ/AQ =]

 

EDIT: kom visst et bilde for meget

Endret av Lil-H
Lenke til kommentar

The Color of Money (1986)

 

80-tallet, med håret, musikken og alt det der, gjør nok at The Hustler vinner på atmosfære, men jeg må si at dette er en av de oppfølgerne som er bedre enn orginalen. Nå er jeg en av dem som ikke ble frelst av The Hustler, mye fordi historien mistet piffen i andre halvdel. Det skjer ikke her. Det dynamiske forholdet mellom den sikre veteranen Eddie og eplekjekke Vincent gjør at jeg aldri mister interessen, her er det rett og slett mange gode øyeblikk mellom to velskrevne karakterer og to gode skuespillere.

 

En av Martin Scorsese's bedre filmer vil jeg si, ihvertfall når to timer med billiard blir såpass engasjerende.

 

post-133624-1226016552.gif

Endret av DoktorBacon
Lenke til kommentar
Wow, hva handlet egentlig denne filmen om?

 

Om et mistilpasset individ, først og fremst. I tillegg til noen interessante småting. Som heltebegrepet.

 

 

Min teori er at filmen egentlig ikke handlet om hora og at han reddet henne, det handlet om at han trengte noe sosialt/sammfuns-relatert å gjøre. Han faila med Betsy, og bestemte seg for å leke litt helt. Så når Betsy prøvde seg i slutten (drøm?), så gadd han ikke?

 

Lenke til kommentar

Hemligheten (2005)

 

Fire studenter fra England/USA (forøvrig spilt av svenske skuespillere) reiser i midten av September på ferie til Gotland.

Ferien går imidlertidig ikke helt etter planen, når de finner en mystisk amulett med onde krefter...

 

Har aldri vært på Gotland selv, men det eksisterer ikke bevis for at filmen er laget i, 2005 Det virker som om alt er skrudd noen tiår tilbake og tatt opp med et mobilkamera. Filmen har heller ingen bestemt sjanger. Den variere mellom komedie, horror og skrekk. Du vet ikke helt hvilken sjanger som brukes og hoppet over til en annen kommer fryktelig brått på. Ikke en heldig kombinasjon i dette tilfelle.

 

Trailer

 

Hva skjer når de fire svenskene snakker engelsk. Jo, det såkalte språket de prøver å snakke får null troverdighet. En av de tre minner også om Keanu Reeves ;) Det som redder det hele er at tre av de gode skuespillerne har to roller hver. Noe som kommer godt frem vet at en av dem har et kutt i panna. Skuespillet i filmen ligner TV2 sit vellkjente program, Holms.

 

Hemligheten/The Secret, innfrir på samtlige punker og klarer til og med å overraske meg. Kan vell legge til at forventningene jeg hadde til denne filmen var av typen 1/10 på IMDb. Noe som viser seg å stemme ganske bra. Denne får ingen varm anbefaling av meg og bør heller ikke vurderes å se. Med mindre du ikke har noe som helst annet å gjøre. Lett inn på topp 10 av de dårligste filmene jeg noen gang har sett. Min karakter blir 1.2/10

Lenke til kommentar

Fight club

 

Jeg var forberedt på å se en, hva skal jeg si, actionfylt fightingfilm med Pitt og Norton, men jeg ble overrasket. Ja det er slåssing, men her er det så mye mer. Stemningen er mørk, ja det er ikke en film man ser for å lyse opp stemningen, virkelig forseggjort. Her går vi inn i hovedpersonens forvirrede sinn og får ta del i alle hans problemer. Denne filmen er jo på veldig mange måter veldig fysisk, men også i aller høyeste grad psykisk, noe jeg på ingen måte hadde forestillt meg på forhånd. Filmen har også en overraskende slutt som virkelig setter alt det som har skjedd tidligere i en ny kontekst. Pitt og Norton passer rollene perfekt og samspillet er strålende.

 

9/10

Endret av kakesjef
Lenke til kommentar

Swimfan

Noen ganger gjør mennesker irrasjonelle ting. Man vet ikke hvorfor, men det skjer likevel. Det var tilfelle da jeg fant ut at jeg skulle se Swimfan på Tv3 kl 01 på natta. Man skulle tro at jeg ville skrudd av dette makkverket da første pause kom, men siden jeg som regel alltid ender opp med å se ferdig filmer jeg har startet på, endte det ikke slik.

Anyways, dette henger ikke på grep. Her er det mange logiske brister, lettvinte løsninger, og ikke minst rimelig elendig skuespill til tider. Historien var rimelig latterlig, og mot slutten blir det jo bare helt bonanza. Jeg vil også trekke fram at de har prøvd seg på en kombinasjon av jump-cuts og stemningslyder i enkelte scener, og det ser helt forferdelig ut. Hvis det er meninga at det skal skape en stemning, funka det dårlig. Jeg fikk bare inntrykk av at noe hadde gått galt i klipperommet.

 

3/10

Lenke til kommentar

The transporter (2002)

 

Denne filmen er god underholdning. Med totalt usansynlig actionscener, god fighting, noe humer og en helt ok historie er den verken mer eller mindre enn underholdende. Den gir deg hvertfall akkurat det du ønsker når du velger å se en slik film. Ved siden av Qi Shu`s, etter min mening, elendige skuespill, er jo Statham ganske kul :cool:

 

6/10

Endret av kakesjef
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...