Gå til innhold

Hva leser du nå og hvordan går det liksom


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

The Light Fantastic av Terry Pratcett.

Denne har jeg lest før, på norsk, men fikk den på engelsk til jul.

 

Dragonspell av Katharine Kerr.

Den fjerde boka i serien, som jeg akkurat har begynt på. Det er helst denne boka jeg tar med meg hvis jeg trenger noe å lese på.

 

Heimskringla.

Denne har jeg holdt på med en god stund, men har likevel ikke kommet så langt.

 

Ringenes herre.

Leste nesten hele boka for en del år siden, men slutta på det nest siste kapittelet. Starta på nytt for omtrent ei uke sia, så jeg har ikke kommet så langt ennå. Jeg har egentig lyst til å lese den på engelsk, men fordi vi har den på norsk tar jeg heller det senere.

 

Edda (begge to). Har lest mest på den yngre, er nesten halvferdig med den. Den eldre har jeg ikke lest så mye på, fordi det er litt vanskelig språk. Men jeg er veldig glad i bokstavrim, og det er det jo mye av. Sjølve boka har jeg lånt på skolebibloteket, og den skulle vært levert inn for et par uker sia.:blush: Tror jeg må kjøpe meg en egen snart.

 

Petra og Andreas Aasen - Slektshistorie.

Et hefte jeg har lånt av bestemor og bestefar. Starter med Rasmus Olsen som levde rundt 1700, men fokuserer mest på Petra og Andreas, mine tippoldeforeldre, og deres barn. Er nesten ferdig med det, men har tenkt å lese de første kapitlene et par ganger til.

 

Tror det var alle. Egentig går det ganske sent, for jeg leser ikke så veldig ofte lenger. Men det går da framover.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Codex Alera - Academ's Fury (Jim Butcher)

Kommet kanskje halvveis. Har ikke rørt den på et par uker nå, ble liksom litt kjedelig, plukker den sikkert opp igjen senere

Interview with the Vampire (Anne Rice)

Ikke rørt på en ukes tid nå, kommet ca. halvveis

World War Z (Max Brooks)

Vitnesbyrder fra zombiekrigen. Begynte på den i går, har holdt oppmerksomheta mi så langt.

A Game of Thrones (George R.R. Martin)

Bare såvidt begynt, ikke sikker på om jeg liker ennå.

 

Er liksom litt sånn mellom bøker nå for tida, driver og leter etter noe nytt som fanger oppmerksomheta. :)

Endret av WD
Lenke til kommentar

Har i dag lest (og lest ut) Ketil Bjørnstads «Oda!». En fremragende bok; Kristianiabohemen i full mundur, skjønt kaos fra ende til annen. Anbefalt.

 

Leste for et par dager siden ut «Catch 22». Dette er en av de beste bøkene jeg har lest noengang. Om ikke den beste. Hysterisk morsom, tragisk og grenseløst utspekulert. De som ikke har lest den ennå har virkelig noe å glede seg til. Få tak i et eksemplar sporenstreks; du kommer ikke til å angre. Les den helst på engelsk – jeg har ikke sett i den norske oversettelsen, men Hellers språkføring er mye av verdien.

 

I går leste jeg «Reisens Magi», en samling reiseskildringer redigert av Jens Riisnæs (kjent fra Ut i verden på P2). Likte spesielt to skildringer fra samme kongedømme i Himalaya; den ene fra en MI6-agent på gjennomreise i 1936. Den andre er skrevet av en nordmann, Wilfred Skrede, som reiste gjennom under den andre verdenskrig. Han var på vei til Canada for å trene til å bli Spitfire-flyver, og for å komme hit reiste han fra Porsgrunn, via Stockholm, Helsinki, Leningrad, Moskva, en lang ferd gjennom Kina og til Britisk India der han fikk skyss med en båt fra Bombay. Ikke akkurat noen gjennomsnittlig chartertur.

 

De siste dagene har ikke vært så verst, med andre ord. :)

Endret av Euklid
Lenke til kommentar
Leser Breaking Dawn, den siste boka i Twilight-serien. :) Etter det skal jeg lese The Host. =)

Nice! Jeg skal starte med serien mandag om leseplanen min fungerer (må bare lese ferdig "The catcher in the Rye" først). Gleder meg skikkelig mye, har hørt så mye bra om serien. Har ikke sett filmen, men folk sier den er litt både og.

jeg har skaffet alle bøkene på engelsk nå :D

Hva du synes om serien?

Lenke til kommentar

Jeg kan likegodt gå bakover i denne tråden og hente frem igjen forrige sommers leseprosjekter. Blant andre Den mørke materien ble jeg aldri ferdig med, så den får bli også denne sommerens lektyre - i konkurranse med Eragon av Christopher Paolini som jeg tenkte å begynne på i kveld :thumbup:

Lenke til kommentar

Begynte på Clear and Present Danger av Tom Clancy, den sjette boka av han på ca 1 år. Synes det ''Ryanverse'' med Jack Ryan og spesielt John Clark er meget bra.

 

Holder også på med The Ultimate Hitchhiker's Guide av Douglas Adams, den må leses av og til:)

 

Har ellers lest igjennom et par-tre bøker i den Codex serien i det siste, religionshistoriske konspirasjoner o.l, og synes de er interessante. Noen som deler det synet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...