Gå til innhold

Ny sykkel!Men hvilken?


Dynejonas

Anbefalte innlegg

Da er våren kommet og jeg har begynt å ta fremm div. simerleker for så å finne ut at jeg må ha ny sykkel.Jeg er ganske kresen og har ikke tenkt å bruke sykkelen til sykle-til-skolen sykling.Valget står mellom Trek Bruiser ONE(her) Scott Voltage YZ 3(her) eller 2(her) med disc eller v-brems,så har jeg sett på Kona shred(her) og Kona Scrap(her).Jeg lurer på vilken av disse jeg bør velge.

Jeg sykler for det meste i byen og i litt skog å trikser litt(manual,drops,hoppe-på-bakdekket).Jeg kan godt kjøpe brukt hvis noen vet om noen.Har noen noen erfaringer med disse syklene eventuelt andre sykler som faller under samme kategori?

 

Spørsmål(topic):Hvilken av disse syklene bør jeg velge?Eventuelt hvilken annen?

 

Mvh

 

Jonas

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kona produserer fremdeles sykler med terreng som førsteprioritett, og syklene blir deretter, veldig gode, stabile sykler med høykvalitetsdeler. De to (kona) syklene du har valgt der er meget solide sykler som først og fremst er beregnet på hopp og triksing, så du får nok ikke spesielt mye fart ut av dem med kun to gir foran.

 

(Bør også legge til at gir- og bremsesystemene på alle de valgte syklene går under acer/alivio-familien, som er litt under midt-på-treet når det gjelde kvalitet ol. :ermm: , se liste på "mountain biking her)

Lenke til kommentar

Takk for svar.Hvis jeg hadde hat bruk for fart ville jeg ha kjøpt en racing/hybrid sykkel så det var med hensikt jeg valgte ut disse.Jeg må erlig innrømme at jeg vil ha konaen men så ser den treken så utroling bra ut også da,men jeg lurer på om det er noe å sykle på når det inne er dempergaffel forran?

 

Girene går an å bytte ut i tiden en gang.

Endret av PyroCX
Lenke til kommentar
Jeg sykler for det meste i byen og i litt skog å trikser litt(manual,drops,hoppe-på-bakdekket).Jeg kan godt kjøpe brukt hvis noen vet om noen.

Ingen ferdigsykler kommer med felg/eike/navoppsett som tåler slikt.

Side/høydekast på bakhjul suger maks.

 

Apropos, hvor mye penger har du tenkt til å bruke på denne sykkelen?

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar!

Goophy:Jeg har tenkt å bruke ca. under 8k,helst mindre.

 

Jeg tror Kona Scrap(skrap?) er den som ligger best ann til å bli kjøpt.Jeg har stenkt Bruiser'n helt ut og den er ikke lenger aktuell.

Så valget står mellom Scott Voltage YZ 2 med disc og Kona Scrap,jeg tror jeg skal gå for konaen.www.sykkelbutikken.no har kona og XXL her i trondheim har sikker Scott,men jeg må bestille kona sykkelen fra bergen for 6500,- + 400,- i frakt og Scotten tror jeg jeg skal(hvis jeg skal)kjøpe i Sverge for 6000,-(pappa kjører).Forskjellen mellom Scrap og Shred er jo 1000,- for disc og gir men er det verdt det?

 

Jeg skal nok ikke ombestemme meg i sist liten og kjøpe en cruiser og enda mindre en stygg motosykkel=)

 

Mvh

Jonas

Lenke til kommentar

Bare vær klar over at Kona syklene du tenker på er såkalte "Dirt Jump" sykler, altså veldig små og lave rammer i forhold til de andre du satt opp.

Er stress å sykle skikkelig på de, men flotte sykler til å leke seg med.

 

Tror du heller burde se på en "freeride"-type sykkel...

Lenke til kommentar

Dette blir jo en "leke" sykkel i o med at jeg bare kommer til å kjøre runt å hoppe litt å dra på bakdekket og litt sånn.Tror ikke jeg kommer til å sykle på så veldig store hopp.Den lave rammekonstruksjonen er jo bare en fordel som har bedre klaring til "lillejonas og hans venner".Det blir nok syklet og hoppet litt på benker og trikse litt, ikke noe stor fart eller racing opplegg.

 

Mvh

Jonas

Lenke til kommentar

dirtjump sykler passer vel egentlig ganske godt til ditt bruk, men vær litt obs på at hjulene på en slik sykkel fort blir ødelagte... En ting å være obs på ved kjøp an skive bremser er at mekaniske fra alle andre produsenter enn avid er crap, det duger ikke. men hvis det er hydrauliske skivebremser er dette bedre enn v-bremser. skivebremser er også mer styr med, det er mer som ka gå galt, og det er vanskeligere å fikse det.

Lenke til kommentar

Jau, tror du vil få mest glede, og minst mekking av en Kona Shred.

Pengene du ikke bruker på en dyrer sykkel kan du spare og kjøpe nye felger/nav/eiker når det som sitter på er helt dødkjørt.

 

For vanlige dødelige er det ikke stor forskjell på skive- og v-bremser.

Lenke til kommentar

Tusen takk for alle svar!

Jeg synes det høres fornuftig ut å kjøpe en Shred også å bruke de pengene jeg sparer til å erstatte de delene som blir slitt/ødelakt.

Spørsmål:Det er vel ikke gripshift på Shred,for når jeg var på shimano sin side så var det bilde av gripshiftere(her)

Er det to-finger brems eller tre-finger brems?

Mvh

Jonas

Endret av PyroCX
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...