Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg opplever alt for ofte denne meldingen fra Folding@Home GPU Core - Beta :

 

[22:18:03] Folding@home Core Shutdown: UNSTABLE_MACHINE

[22:18:06] CoreStatus = 7A (122)

 

Dette gjentar seg og jeg får til slutt melding i loggen om at EUE limit exceeded. Pausing 24 hours. Dette går jo dårlig så jeg fant at ved å stoppe pågående folding på CPU så forsvinner problemet med UNSTABLE_MACHINE. Etterpå kan de andre klientene startes igjen og alt kan gå av seg selv over flere work units inntil problemet igjen vilkårlig er tilbake. Jeg har problemet kun på en maskin. Dette må jo skyldes en bug i GPU Core - Beta eller er jeg på bærtur?

Lenke til kommentar
Hva synes folket?

Har foresten også er skjermkort som piper litt under hard load/folding, hva kan dette være?

Folket (meg foreløpig) synes at det er en god ide å joine Folding team hardware (37651). Med hensyn til piping fra skjermkortet så tenker jeg heller PSU som kanskje sliter?

Endret av -alias-
Lenke til kommentar
Har du prøvd med GPU clienten consol versjonen, den siste er 623. Nå kjøer jeg bare gpu klinten. Så har ikke det problemet lenger.

Da har jeg skiftet til GPU consol versjonen og det ser ut som at problemene med melding om ustabil maskin er borte. Kjører slik en stund så får vi se. Hadde du et svar på det med SMP client?

Lenke til kommentar
Folket (meg foreløpig) synes at det er en god ide å joine Folding team hardware (37651). Med hensyn til piping fra skjermkortet så tenker jeg heller PSU som kanskje sliter?

 

 

Er ikke strømforsyninga som sliter, har en Mist 1000W, så denne burde holde i lange baner til 8800GTX. Forøvrig så sleit Hiper 670 Watt med lignende lyder som skjermkortet. Og det er fra skjermkortet det kommer, men kun under hard load.

 

Jeg får vel joine hardware.no laget da, her er det litt flere aktive folk

Lenke til kommentar

Piping fra skjermkort kommer fra lavkvalitets komponenter som produsentene har brukt til spoler, kondensatorer ol på kortet. Det er et helt vanlig og kjent problem. Du kan kjøre en RMA på de men leverandøren kan påstå at kortet ikke er laget for den type GPGPU last og nekte bytte.

 

Typisk hører man pipingen kun ved hardest belastning og ikke i alle spill osv. Begynner man å høre denne pipingen bør man ikke lenger utsette kortet for like hard belastning da det med tid og stunder vil få andre feil som artifacts osv.

 

Ellers velkommen til laget :).

 

PS!

Det har ingen betydning om du har en 520W, 670W eller 1000W strømforsyning, problemet som kan oppstå med PSUer er at de ikke er laget for 24/7 høy belastning og man kan dermed også ta livet av PSUene, selv om de heter Mist.

 

De jeg har best erfaring med så langt er Tagan(noen gamle gode modeller), Corsair TX og HX. Bare i tråden her har vi sett minst 2 kvalitets PSUer som har tatt kvelden siste måneden i foldingmaskiner som ikke har hatt spesielt krevende last for deres spesifikasjoner.

 

Jeg har kjørt 2x8800GT i 6mnd 24/7 i en E8400 maskin med Corsair HX520 uten et eneste problem, kjørte 3x8800GS og x4 9950(140w)@3GHz med en Corsair TX750. Begge PSUer gjorde en glimrende 24/7 jobb selv med ekstremt høye temperaturer i lange perioder. En Mist 600W modulær har jeg hatt blandet erfaring med ift. 24/7 folding.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Denne pipinga fra skjermkortet har vært siden jeg fikk det og kom i helt "normale" spill..

Samtidig så kom det lyder fra PSU'n. Disse var faktisk så høye under spilling at det var til stor sjenanse.

Fikk sendt den i retur til komplett og fikk en ny PSU tilsendt.. Med denne så ble det endel mindre piping og det var bare skjermkortet som nynnet for seg selv. Men hadde lest i ettertid at denne Hiper serien var noe dårlig samtidig som den bråka så mye, så valgte jeg en "overkill" løsning som skulle holde i lange baner. Hører ikke noe annet enn en vifte som spinner der, og den er ikke under hard belastning såvidt jeg kan se/høre/kjenne.. Dvs lav lyd fra vifte, null piping og sval luft som kommer ut.

 

Dette skjermkortet har jeg nå foldet i lang tid med, og se ut til fungere like godt enda.

Men tenkte meg vel egentlig at det var noe spoler og kondensatorer som ble stressa litt, men jeg visste ikke så mye om det, så jeg ville ikke påstå noe helt enda :p Men ellers takk for forklaringen :)

 

Hva skjedde forøvrig med Mist'n på 600 watt?

 

 

Skal bli med på folding med en PS3, en Core 2 duo E6400, en E6600 og GPU folding på 8800GTX pluss en T7300 som er litt av og på og ikke under full load :)

Lenke til kommentar

Har tre stk 120 mm vifter i front, og en stk 1 120mm vifte i bakkant samt 2 stk 80 mm vifter bak. Så det burde være god nok kjøling her ^^

 

Har foresten et Lian Li Cube Case.

 

Prøvde og legge ut et bilde, men opera var ikke så glad i måten og legge inn dette ehr på, så litt av en rullegardin meny uti hjørnet her, men fikk ikke gjort noe annet :p

Lenke til kommentar
Har foresten et Lian Li Cube Case.

Kjempebra kabinett det ja. En kamerat har bygd WS/server i en slik, er svært fornøyd.

men ellers er det jo slik som enkelte antyder at man kan kjøle enkelt komponenter bedre med vifter rett på dem.

 

-alias-

 

Trodde du hadde begynt med SMP tidligere. Symmetrical multiprocessing. I folding sammenheng bruker SMP-clientene 4 tråder som hver for seg (med samme WU) jobber der det er ledig kapasitet på 2 eller flere CPUkjerner. De er lagd for Quad, men lagd på og benchmarked på Dual-core og i praksis folder man like bra på raske dual-cores, særlig hvis de er høyt klokket. En populær CPU for SMP er Q6600 klokket på rundt 3 GHz eller mer. Mye cacheminne synes å være bra for SMP. SMP-clienten laster ned ganske store prosjekter og må være tilkoblet nett hele tida. I Windows oppgavebehandling ser man at 4 Fahcore kjører hele tida enten det er dual eller quadcore CPU. Man kan også (særlig i Linux) kjøre to SMP-clienter på en Quad for å utnytte all ledig kapasitet som kan oppstå fordi enkelte tråder og pakker ikke kommer videre før andre er ferdige. Det kan gi litt økt produksjon, men man bør helst rekke preferred deadline. Man må ikke kjøre SMP på virtuelle kjerner (Pentium HT). SMP installeres på maskiner hvor man har brukernavn og passord. SMP-FAQ

 

PSUer

Som andre er inne på her er det PSUene som kanskje ryker oftest ved 24/7 folding. Jeg har som theo god erfaring med noen Tagan (Easyconnect eller noe slikt) på 480W. De har hold lenge foreløbig. Ellers tror jeg at jeg på vel 1,5 år har brent ut både Antec Neopower, Hiper 580? (til og med flere, sammen med min datter slet jeg ut 4 på kort tid men det startet før de 1,5 år), 2 Mist 500 W (rev1.0?) og en Arctic cooling 500 W stoppet nylig (hvem som egentlig lager PSUen i den vet jeg ikke. En annen AC inneholder en 350 W Seasonic som har holdt lenge. Ellers har selvfølgelig eldre og mindre PSUer røket, men en Mist 350 W har holdt i mange år. Ellers enig om at Corsair er bra saker.

Lenke til kommentar
Den foldet rett og slett ustabilet selv under optimale forhold så jeg sluttet å folde med GPU på den maskinen.

Er det den 600W serverversjonen av Mist vi snakker om her? Den har fungert ok hos meg men jeg har ikke belastet den med mer enn ett skjermkort ennå. Høres kanskje rart ut, men kan det være på grunn av PSUen jeg ikke fikk til XP-64bit og nVidia folding? Tvilsomt?

Lenke til kommentar
Jeg vet meget godt hvordan viften høres ut ;) Den spinner heller ikke opp noe særlig. Det høres mer ut som en lyd som kan komme fra hardt pressa komponenter eller lignende? Men det er ikke vifta, eller noe annet i pc'n, det veit jeg ;)

 

Alle er velkommen til team hardware.no :-) Ang. pipelyden så er det som du antar og Theo343 svarer komponenter på selve skjermkortet som gir fra seg denne høyfrekvente lyden under belastning. Har hatt dette selv på 8800GTX og 8800GS når shaderhastigheten ble satt for høyt.

 

Ha en fin siste dag i 2008 :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...