Gå til innhold

Valg - nVidia vs ATi (Vet at denne har vært oppe før...)


Rafael

Anbefalte innlegg

Jeg skal i nærmeste fremtid, senest om 2 mnd, kjøpe en ny pc. Jeg skal ha 2 skjermer, en crt og en lcd. Derfor er skjermkort viktig, jeg er ikke SÅ aktiv spiller, men daglig dose er nødvendig. Siden jeg har 2 skjermer, så trenger jeg et skjermkort som støtter disse samtidig i windows.

 

Derfor spør jeg dere som har erfart litte grann med dette. Valget er mellom Ati Radeon 8500 som har mange finesser som f eks:

 

-Bra tv-ut

-DvD Playback

-multi skjermstøtte

-god 2d og 3d

 

Mens jeg også har lyst på Geforce 4 Ti 4400 fra creative pga:

 

-Nice 3d, som kommer til å bli brukt til unreal2 og q4.

 

Dere her sier at dette kortet støtter 2 skjermer samtidig, men på kompletts sider så støtter ikke dette kortet det, dette gjelder alle produsenter.

 

Kan noen være så snille og hjelpe meg med å velge skjermkort som blir best for mitt bruk?

 

 

Mvh

Rafael

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fra multicom kan du kjøpe et ordentlig ATI kort, dvs som er bygd av ATI selv. Mer info om Radeon 8500:

http://www.ati.com/products/pc/radeon8500/index.html

 

Hercules kort:

http://europe.hercules.com/products/products_index.php

 

Jeg har bare et vanlig radeon kort selv, men ATI bomber oss med nye og stadig bedre drivere for tiden. Så driverproblemet til ATI ser ut til å løsne nå, dvs 8500 yter bra(tipper det holder til unreal og quake4), mange "features" og er betraktelig billigere enn GeForce4 Ti4400. Sistnevnte er vel i praksis bare for spillfantaster, så dersom du primært sett ikke skal spille er det kanskje bare penger ut vinduet.

Lenke til kommentar

Hei Rafael. Du er ikke den eneste.

Jeg har lest at det kommer et G4 Ti4200 som har dualhead, og tv-out, men denne dvd-playbacken kjenner jeg ikke til selv, hva går det ut på i praksis? Uansett, det g4 kortet vil koste ca. 2000 har jeg lest.

Jeg har også hørt mye bra om ati8500, men det er noe inni hodet mitt som sier meg at jeg skal ha Geforce. Lurte lenge på G3ti200 til 1500, men det har ikke dualhead. Hva med matrox, har du tenkt på det?

Lenke til kommentar

Uansett hva de-interlacing er i praksis har ATI utrolig bra DVD avspilling. Dette kommer mest av at kortet tar seg av en del av DVD dekodingen. Et annet moment er at TV-ut til ATI er meget bra, pga denne theatre brikken deres(tror det er den som fikser DVD avspillingen også). Selv har jeg har ATI i flere år og er generelt fornøyde med dem. Noe problemer er det, men ikke mer(helst mindre) enn det de fleste har med Matrox og gforce. Inntil nylig har støtten for 3D i NT OSer vært noe svak, men det ser som sagt ut til å forandre seg. Matrox er nok bra på dualhead funksjoner og 2D(her er ATI også veldig bra), men kan ikke måle seg med ATI på hverken DVD eller 3D. Jeg har hørt at hardware feil på en del av dualhead kortene til matrox fører til crappy DVD avspilling. Dette er visstnok feil feil Matrox vet om og har inrømmet, men som de ikke kan løse uten å redesigne dualhead tingen sin. Det er dog mulig at Matrox har gjord dette med G550 som jeg har hørt veldig lite om egentlig.

Lenke til kommentar

Vel, jeg hadde et Radeon 8500 i ca. en uke før jeg benytta meg av angrefristen. Var veldig fornøyd med 2D, TV ut og to skjerm løsninga deres. Det jeg ikke var fornøyd med var driverne. Hadde valget mellom en driver som var sinnsykt treig, og en beta driver som var rask, men lagde blåskjermer hele tiden.

 

Har nå et GF3 TI200 kort som funker, men jeg liker ikke 2D kvaliteten og tv-ut er råtten. Dessuten er det ikke mulighet for to skjermer samtidig.

 

Så jeg ville nok kjøpt en Radeon 8500 nå som hører at de har fiksa driverne.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-13 00:04, KidComa skrev:

Hvis du skal vente 2mnd er det mulig R300 har kommet ut - det er nærmere release enn folk tror:



 

R300 vil ikke bli lansert før DX9 blir lansert (av innlysene grunner), det vil si ikke før til høsten - slutten av året.

Men en raskere versjon av R200 er ikke så langt unna ifølge rykter, en som er klokket til 300/300 (core/minne).

Lenke til kommentar

Har at8500 på likom 19" og en Eizo L365.

ER veldig godt fornøyd med skjermkortet og har ikke hatt noe problem med blåskjermer og lignende som andre har hatt. Trodde jeg hadde bra bilde på likom skjermen, men når jeg fikk flatskjermen på dvi kontakten oppdaga jeg raskt at slik var det ikke. Strålende farger og måtte faktisk stille ned fargene på flatskjermen for de ble for sterke!!

 

Jeg spiller ikke så fryktelig masse, men kan fortelle at selv med de elste driverne (6048 som var første settet som kom ut) kjørte jeg Colin Mcrae i 1600*1200 på 32 bits fargedybde. Dette gikk helt fint. Alt på maks selvfølgelig.

Serious Sam 2 var bare nydelig spesiellt på bump mappingen (strukturen i stener osv?) og de åpne landskapene.

Red Faction gikk veldig enkelt så for meg ser ut som et kort jeg vil ha i alle fall over 1 år. (Bruker å selge kortene da slik at jeg får igjen omtrent halve prisen for de. Billigere å kjøpe seg helt nytt da.).

 

Jeg anbefaler deg ati 8500, men du kan kanskje for sikkerhets skyld vente til geforce 4 ti4200 kommer, men det er kanskje litt overkill om du bare spiller en gang i blant.

 

[ Denne Melding var redigert av: Stonescream på 2002-04-13 11:17 ]

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-12 23:34, Ar`Kritz skrev:

Jeg vil se EN, og bare EN 1100 MHz GeForce3 basert maskin som har bedre 3D-Mark 2001SE score enn meg. Meget god 3D-ytelse, fantastisk 2D-kvalitet og dual-skjerm (DVI/CRT) er stikkord for Radeon 8500. Driverene kunne vært bedre, men de blir stadig bedre nå.



 

 

Javel.. du mener det ja. Det er slik at radeon har ikke så bra bilde som gf3 ti opengl, og det er bilde som teller. ikke en liten test,

Lenke til kommentar

faktisk idag så holder eg på leatek sin utgave av gf4ti4200

 

veldig bra 2d som alltid fra leadtek

eg kjenner ikkje til kva slags tv-ut chip dei bruker og korleis dvd avspillinga er

 

unreal2 og doom3 vil rocke på eit ati kort

 

eg har sett i per pixel shading tester at ati radeon 8500 er rett under toppmodellen til nvidia

Lenke til kommentar

Av de testene jeg har lest av GF4Ti4x00 så har de sammenlignet 2d kvaliteten med Matrox G450 og det kan jo ikke være dårlig. På referanse korta til Nvidia så har GF4 støtte for to skjermer og ser da ikke noen grunn til at produsentene skal kutte ut denne når det er innebygget dual ramdac på 350MHz. Det er jo to skjermutganger på alle GF4Ti4x00, VGA og DVI. Skal du bruke to CRT så må du bare få tak slik overgang som ATI leverer med sine kort for DVI-VGA.

 

Telcontar

Lenke til kommentar

Når det kommer til bildekvaliteten så har ATi bedre bildekvalitet enn de fleste GF chippene. Dette baserer jeg på flere av hardware-teste-sites (tomshardware.com, anadtech.com, hardocp.com, m.fl) alle konkluderer med at kvaliteten er bedre med ATi kort/chipper enn GF kort.

 

Når det kommer til ytelse er R200 kortene regnet rundt GF3Ti500 kort. Men, R200 kort har f,eks støtte for PS 1.4 noe ingen GF kort har foreløpig (Ja, veit at nVidia forsverer seg med at en BIOS update til Ti kortene gjør slik at de også får en viss støtte for dette).

 

Når det gjelder TV-ut og DVD encoding er jeg meget fornøyd med MITT Radeon kort! I DVD avspilling brukes ca. 20% eller mindre av CPU, kvaliteten er upåklagelig. Kan bare tenke meg at denne har blitt bedre på nyere ATi kort (Også baserte kort).

 

Denne diskusjonen er det som regel smak og behag som taler... hva andre liker o.l

 

Drivere har ATi sjerpet seg virkelig på! 6058 driverne er nydelige! over 20% ytelsesøkning i det meste, eller mer! Bildekvaliteten har ikke gått ned.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...