Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Ok. Her forleden dag så kom jeg til å tenke på noe som jeg har savnet i lang tid på norsk TV, nemlig en dedikert gamer-kanal. Hadde vi hatt en kanal lignende det de har i andre land som f.eks Korea (de har faktisk flere kanaler, og med ufattelig høye seertall!) tror jeg at jeg hadde sittet klistret til TV-skjermen hele dagen! :D

 

Så lurte jeg på om det bare er meg, eller om det finnes flere som hadde syntes at det hadde vært midt i blinken. Mitt spørsmål til dere lyder derfor som følgende:

 

Ville du brukt penger på å abbonere på en egen gamerTV-kanal, evt sett på gamerTV om du/dere skulle få kanalen gratis?

(les gjerne forslagene under før du svarer)

 

Det nærmeste vi kommer idag er programmet Nerd på nrk2. Det går på nrk2 søndager fra 14-16:00. Du kan også se tidligere programmer på nrk's nett-TV (enkel registrering og helt gratis), eller direktesending på nett-TV hvis du foretrekker dataskjermen fremfor TV. Selv om dette programmet i mine øyne er litt amatørmessig, er det allikevel et skritt i riktig retning. Noe av det bedre er faktisk demoene (overraskende nok), spillanmeldelsene (hhv. Far Cry, Lord of the Realms 3 og Rallysport Challenge 2), og spillutviklerintervjuene (hhv. Goldeneye og Dreamfall. Veldig bra!)

 

Mulig innhold til en gamerTV-kanal:

 

- intervjuer med toppspillere/profilerte klaner og kjente gamere (ala sone2)

 

- spillanmeldelser (ala gamer.no, men med footage/video fra spillene ala sone2. kanskje litt forkortet versjon av gamer-anmeldelsen. Nerd sine anmeldelser av overnevnte spill har vært midt i blinken med tanke på dialog mens en blir vist klipp fra spillet ingame. slik burde alle spillanmeldelser vært imho. så slipper en å lese lange anmeldelser og laste ned og spille igjennom demoer)

 

- hardware-tester (grafikkort osv. gjerne gamer relatert. mainstream) med info om pris på billigste nettbutikk. (ala tv2 hjelper deg sine tester. enkelt og greit, uten at det blir for kjedelig eller infløkt. gjerne utført i samarbeid med hardware.no)

 

- aktuelle hardware-nyheter (når kommer neste generasjons grafikkort, når er det ventet store prisfall på hardware. relevante nyheter for den gjenomsnittlige gamer. mainstream hardware)

 

- mest aktuelle spillnyheter (fra gamer.no. e3 reportasjer osv. gjerne vise videoer/sniktitter osv)

 

- reklame (spill/datarelatert reklame mellom hvert program på gamerTV. ala vanlig reklame på TV. reklamen er f.eks spillrelatert, hardware-relatert, eller har annen relevans for gamerTV's målgruppe. Aktuell reklame som finnes idag er eks. reklame for bredbånd og spill. mulige reklame-aktører er EA Norge, Funcom, Telenor, Netcom osv.)

 

- programvare (gode gratisprogrammer som er relativt mainstream. mulig å sammarbeide med komputer for alle eller HjemmePC her.)

 

- tips og tricks (program som viser deg ting du ikke visste du kunne gjøre med programmer du har fra før. (eks få størst mulig utbytte av winamp med winamp plugins eller hvordan skifte utseende på windows med Xp styles osv.)

 

- Gamer-Svisj med spillvideoer/trailere (Ønskereprise for spillfilmer/trailere også. Stem frem din favoritt. Nerd har noe videoer fra spill, noe som er vel og bra, men gamer-svisj kunne vært dedikert til videoer/introer/trailere osv fra spill.)

 

- reportasjer fra e3 og lign. (ala det nerd hadde fra e3. kombinert med gamer.no's profesjonalitet, og litt bedre layout, mer info og større bredde så hadde dette vært en sikker slager.)

 

- replaykommentering (det beste av replays fra eks. starcraft brood war + counter-strike o.l. viktig med gode kommentatorer. må ha peiling og være flinke til å artikulere seg)

 

- live kommentering (fra store klankamper i eks. CS eller Battlefield. Helst med norske lag. samme krav som til replaykommenteringen må stilles her)

 

- Taktikkhjørnet (folk med peiling diskuterer taktikker til bl.a. CS, SC:BW, WC3, BF o.l. Noe å lære for alle som er det minste interessert i disse spillene)

 

- CPL coverage (Live reportasje fra CPL, med kommentering av kampene osv.)

 

- Beste og feteste fragmovies (tenker på aAa, NoA, Frag or Die osv.)

 

Alternativt:

 

- Overclockers (program om overklokking for hardware-entusiaster ala overklokking.no)

 

- Demoscene (visning av de beste og mest tilskuervennlige demoene. i likhet med Nerd.)

 

Feautures:

 

- bedre og tøffere design (utforming av skjermbilde) enn TV2 og svisj, og ihvertfall bedre enn Nerd. Har selv noen utmerkede ideer det ville tatt for lang tid å komme inn på nå. et eks. som kan nevnes er midlertidlig fullskjerm (eller muligens tilnærmet fullskjerm) på filmer o.l. Det nåværende designet på f.eks. Nerd er langt ifra optimalt, og ikke akkurat noen lekkerbisken.

 

- som vanlig TV, med forskjellige programmer, og reklame imellom. (data/spill-relatert reklame vel og merke)

 

- MYE MYE MYE bedre, lengre, mer omfattende, og mer variert enn Nerd på nrk2.

 

- Programledere som er folk med peiling, og som samtidig klarer å forklare det for uteforstående, og med minst mulig bruk av engelske utrykk der norske er fullt ut brukbare (noe gamer.no har klart utmerket)

 

- Høy standard og godt planlagt program, slik at en ikke får følelsen av at man sitter å ser på en eller annen MessTV klone med håpløse programledere. (Sikter til ho irriterende programlederen med nordlendingsdialekta på Nerd. Viktig å ha noen som åpenbart vet hva de snakker om og som folk har tiltro til.)

 

-----------------------

 

Btw det er viktig at vi støtter opp om programmer som Nerd fordi da vil TV-selskapene legge merke til interessen for slike programmer, og det kan igjen føre til flere, bedre og større konkurrerende programmer. (det er da lov å drømme i det minste :p)

 

Seriøse ideer og forslag til gamerTV osv tas gjerne imot. Dere må også gjerne diskutere hva enn det måtte være angående gamerTV.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror ikke et norskt Gamer-TV ville være mulig. Det blir for lite. I England hadde de [.TV] som også ble sendt til mange andre land, likevel måtte de legge ned. Antakeligvis pågrunn av dårlige abonnentstall. En egen kanal for dette i Norge er umulig, men et program hadde vært én idé. Og det har vi jo nå i "Nerd".

Lenke til kommentar

det er som Erling E. sier, markede er for lite. det beste vi kan håpe på er at nerd fortsetter (og at dei får meir penger sånn at dei kan forbetre seg), og at andre kanaler kan starte sine spel program (noko som både tv2 og tv-noreg har planer om) dette ville skape konkurranse og dermed (forhåpentlegvis) betre kvalitet.

Lenke til kommentar

tror en egen spill kanal ville blitt for kjedlig i lengden...mann ville gått lei. nå kan vi glede oss hele uken til nerd(som ble kraftig forbedret over et par program). og hvis det hadde slått ann, ville ingen hatt tid til å spille....og da ville alle spill-produsentene gitt opp, spill kanalen blitt lagt ned og vi gamere ville dødd!

 

ok, dro den kanskje litt langt da...

Lenke til kommentar

hehe :) men hva med en kanal dedikert til data/teknologi, der spilltv osv kunne vært forskjellige innslag? kunne kanskje funka hvis en hadde fått reklameinntekter fra forskjellige aktører.. evt. som jeg sa tidl. en kanal for hele skandinavia.. svenskene f.eks er jo minst like spillinteresserte som oss.. har flere topplag også osv.. hadde vært så evig rått med en teknologi-kanal. kunne jo hatt innslag fra alt mulig rart fra CeBit, Hi-Fi-stuff og alle mulig teknologiske nyvinninger.

Lenke til kommentar

Satt å så på en dedikert spille kanal da jeg var på ferie i Spania(det var en britisk kanal) det var relativt gøy når jeg var inne å slappet av og helt klart noe jeg kune sett på i ny og ne hjemme :yes: Der var det en del klipp fra spill, noen anmeldelser og såklart en chat på siden(chatten kunne de fint droppet for min del, det ødelgger bar prorammet litt) Men når det bare er et program så tror jeg ikke at jeg hadde giddet å krysse av de i timeplanen min(tenker da på f.eks. "nerd") Det er greier når du bare kan zappe på når du føler for det, f.eks. hvis hotel cæsar skulle komme på eller noe :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...