Gå til innhold

Skal det være en TDX-klone? Les og lag!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Haha, det kan du si!

Det som imidlertid er enda mere weird, er at det har skjedd ett eller annet med skjermkort / hovedkort, etter testen. :cry:

Får masse striper på skjermbildet i oppstarten, og flere av ikonene i taskbar har blitt nesten usynlige!

Doom3 kan jeg bare glemme, det blinker som et nyttårsfyrverkeri når jeg prøver å starte det....

Lenke til kommentar

Samme symptomer jeg fikk på mitt NF7 rett før det sa takk for seg (til slutt ville det ikke starte i det hele tatt, men viser lys om at der er strøm på hovedkortet).

 

Jeg bruker alle de andre komponentene på mitt nye NF7 så det er ikke der problemet ligger.

 

Etter å ha gått over hele kortet med forstyrrelsesglass (uten å finne spor til kortslutning), har jeg kommet til den konklusjon at det trolig er AGP porten som er skadet. Fikk det bekreftet da jeg fikk startet maskinen uten AGP kort (har ett gammelt Rage3d PCI kort jeg skal prøve).

 

Første tegn til problem var:

 

1. Post bildet fikk striper

2. Win2K bildet (w2K logo`n med blå indikator nederst) flimret.

3. Bios ville ikke saves (byttet batteri flere ganger uten hell) og loadet bare default og gav CPU unvorkable or damaged (CPU fungerer fint på det nye kortet).

4. Kortet poster ikke med AGP kort.

Lenke til kommentar

karamba: Kjøleren ble montert i maskinen ja, slik den nå står.

Jeg tør si med 100% sikkerhet at CPU / blokk er absolutt tett, og jeg var samtidig YTTERST forsiktig under demontering og remontering av slanger.

Samtidig kan jeg jo nevne at disse er lange nok til at dete kan gjøres utenfor "faresonen", dvs om jeg skulle søle noe, så vil det bare bli utenfor maskinen.

Får tak i et identisk skjermkort senere i dag, og skal teste det. Er bare litt redd for å mose det også, i fall det er noe galt et annet sted.

 

AveMorphine: Interessant det du nevner. Det kan jo tyde på at det har skjedd ett eller annet med hovedkortet, i og med at du hadde noe av de samme problemene?

Jeg har imidlertid ingen problemer med BIOS-settings, og får heller ingen feilmeldinger som de du har hatt.

Men som sagt; Skal prøve et nytt skjermkort senere i dag (om jeg tør), så da får vi se....

 

Btw; Har også fått et slags "mønster" under muspekern, i form av en langstrakt kjøleribbe. Ja faktisk! En ca 2cm lang rekke med tynne vertikale små streker!

Merkelig..

Endret av Skrue
Lenke til kommentar

Det at du ser kjøleribber som følger etter musepekeren får meg til å lure på om du kanskje har fått i deg noe du ikke tålte :p

 

Det kunne jo vært interessant å prøvd skjermkortet på et annet hovedkort også, i tilfelle det har skjedd det samme med deg som hos AveMORphine. Er du heldig er det jo hk som har gått (siden det er den billigste komponenten av de to).

Lenke til kommentar

Jeg må jo bare nevne at jeg aldri fikk satt fingeren på hvordan lekkasjen jeg hadde skulle ta knekken på hovedkortet slik det gjorde. Lekkasjen oppsto på ett punkt hvor vannet kun datt til bunnen av kabinettet og dermed ikke skulle ta knekken på AGP porten. Men iom at AGP porten er det som er mest utsatt for fukt er det imo logisk å tenke seg at det er den som vil lage krøll når det først går galt. Spesielt med tanke på at når dette skjedde hos meg hadde jeg hatt kortet presset til grensen i bortimot ett år med vannkjøling hele tiden.

 

Jeg har også forstått at slangene jeg bruker svetter litt, og fant vel egentlig ut at det er en grunn til at krympestrømper i "metall" ikke nødvendighvis er noen god ide i den sammenhengen (vannet fordamper gjennom slangen og renner langsmed strømpen istedet for å fordampe videre ut i luften).

 

Om du har muligheten til det ville jeg kanskje sjekket noen punkter med multimeter. Det er sikkert noen som vet om hvilke steder du bør sjekke med de problemene/symptomene du har (med mindre "feilen" er lokalisert mellom skjerm og stol ;)).

 

Lykke til med hagen i dag da

 

Edit: det skal også nevnes at problem 1, 2 og 3 i listen oppsto ved jevne mellomrom en god stund før det gikk videre til problem 4, men jeg fikk ryddet opp i det ved å sjekke PSU`n og sørge for at jordledningene gikk likt fra A til Å også etter jeg hadde lagt på strømper (måtte gjøre det to ganger :ermm: ). Samt at dette kortet det er snakk om har skapt problemer ved flere Bios Flash (bl.a pga samme chip på SATA raid kontrolleren og PCI raid kontroller under en flash).

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Er med på betraktningene dine Ave, men nå har jeg funnet årsaken til problemene.

Når jeg byttet skjermkort, ble ALT bra! Så da er det sannsynligvis selve skjermkortet som har fått seg en "smell".

Det kan jeg jo få en endelig klarhet i, når jeg switcher tilbake til det gamle.

Det tar ikke mange minuttene.

Brb......

 

Æsj, dette ser ikke bra ut! :no:

Med ded gamle skjermkortet på plass igjen, dukker de samme feilene opp igjen.

Pokker også, kan ikke si at dette var særlig morsomt. :cry:

Da har jeg altså blåst en XP-M2400 og et skjermkort på dette eksperimentet. Det svir jo litt......

Lenke til kommentar

Vil jo også si at jeg ikke fikk brukt skjermkortet på en stund, men lot kortet ligge på baderomsgulvet (gulvvarme) en goood stund for å være sikker på at det var tørt. Deretter støvsugde jeg kortet og satt det i. Da funka det ;)

 

La skjermkortet ligge til tørk (det er ikke all fukt en kan se eller føle) og prøv det igjen. Om det fremdeles ikke funker støvsug det. Om det ikke fungerer etter dette må det hvile vel (R.I.P.).

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Har det vært noe aktivitet på verkstedet i det siste?

Jada BaX, mer eller mindre hver dag! :yes:

Gårsdagens kveld gikk stort sett med til å dreie vannblokker for Tabaqui, i dag har jeg jobbet litt med å få ferdig TDX-klonene mine. To stk er forresten klare for posten....

Ved siden av dette holder jeg på med en radiator shoot-out, og det tar sin tid å teste 6 forskjellige størrelser! Opp- og nedkobling, påfylling og utlufting, testing ved 0 load / full load osv.

Og i tillegg skal jo hu jeg deler postkasse med ha litt oppmerksomhet også! :D

Dermed er helgen mer eller mindre hardstappa. :hrm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...