Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Etter å ha fantasert om å bygge meg et eget kabinett i mange år, er tiden endelig inne for å faktisk gjøre det. Både tid, penger og grunn er nå tilstede. Kjøpte meg nylig en projektor, så nå trenger jeg en hjemmekinomaskin++.

Ferdige kabinett som er noe å ha i stua koster jo som folk flest her vet latterlig mye penger. Regner med å komme under 1000 kr. på denne egenproduksjonen (om det blir så, får the time show).

 

Her er en tidlig skisse av hvordan jeg foreløpig ser for meg at den blir:

 

skisse.jpg

 

Det sorte er glass lakkert sort på baksiden, grått er som alle gjettet aluminium.

 

 

Selve grunnkassa kommer jeg til å lage av tre (kryssfinér sikkert) som jeg kommer til å feste aluminiumsplater utenpå. Skulle isolere ut (inn?) en del støy. Oppsettet inni har jeg ikke helt funnet ut ennå, da det ble litt trangt med PSU slik som den er nå. Kommer til å plukke den fra hverandre når jeg får den for å se hvordan jeg best kan tilpasse den.

 

Innmaten vil forsåvidt bestå av:

 

P4 2.8 GHz 800fsb

Soltek SL-86SPE-L hovedkort

2x256 MB Twinmos minne

Samsung 120 GB 5400rpm HD inni Silent Drive

Nec 1100 dvd-brenner

4x20 linjers lcd-display

Soundblaster 5.1 live

NorthQ 400W PSU

 

Dere kommer sikkert til å se en del kjente løsninger fra andre prosjekt, og det er takket være de jeg har funnet løsningen på mange av de tingene jeg har lurt på.

 

Edit: Fiksa bildet

Endret av Tommelom
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du fjerner deksela på PSU trenger du ikkje meir enn ca 6cm høgde på kabinetet.

 

Vis du ikkje har tenkt å bruke PCI og AGP riser card( gjer at korta ligg) treng du ikkje gjer noko med PSU.

 

Far en ganske lik plan pågående oppi hodet mitt. Det blir mekking når eg skal jobbe i sommer. Som student har eg ikkje tilgang på tools.... Monteringa kommer som worklog utover hausten.

 

Følger med her!!

 

PS husk å flash dvd brennaren for den låser seg til en sone etter 6 Sone bytter.... Med flash ALDRI....

Lenke til kommentar

Ingen fare med låsing av dvd. ser kun sone 2.

 

Beklager det der med bildet. Jeg glemte å resize. Prøvde å forandre på det etter forhåndsvisninga, men da skjedde det ingenting. Men det er skikkelig irriterende med den scrollinga ja. Kan jeg fikse bildet på noen måte? Skal skjerpe meg til neste gang.

 

Er faktisk ikke inspirert av BMP, men av ei kasse på AVForum. Men BMP har som mange andre gitt meg nyttige tips. Worklogs er ei gullgruve :thumbs:

 

Det er ikke høyden så mye som bredden som ødelegger. Ved å ta kretskortet ut av dekselet får jeg snudd det 90 grader og blir det vesentlig smalere. Kan da skru det fast oppe på den ene sideveggen. Fester kontaktene så direkte i bakplata. Er iallefall en av flere tanker som svirrer i mitt hode. Finner nærmere ut av det når jeg får delene i hånda.

 

Skal begynne å handle inn matrialer i morra. Begynner på snekkerverksted i morra også, så endelig får jeg tilgang til skikkelige verktøy. Også en grunn til at jeg begynner med dette nå (nei, jeg er ikke en bekjent av Snekker'n ;) ).

Lenke til kommentar

Britney-konsert? Nei, SÅÅ full har jeg aldri vært :dribble:

 

Vel, har kjøpt inn noen småting idag. Slik som aluminiumsplate og....ja, det var faktisk alt. Fant ikke noe annet av det jeg trengte, slik som brytere og dioder. Var på Biltema og Clas Ohlson. Der hadde de bare stygge, dålige eller gærne ting. Får ta en runde igjen senere i uka og se hva jeg finner. Kanskje jeg må krype til korset og bestille online. Har noe gammelt ræl av cd-spillere, forsterkere. Kanskje det er noen brytere der inne jeg kan røske ut.

Har også bestilt alt av hardware fra div. nettbutikker, så nå er det bare å sitte og vente til godsakene begynner å tikke inn.

Lenke til kommentar

Vet om ELFA, men jeg tenkte jeg skulle slippe å bestille slikt småplukk online. Blir mer i porto enn verdien på bestillingen:cry: Bor i Trondheim, så....

Har også begynt å tenke på å mekke alle knappene selv av noe plast/plexi med led's i. Så nå trenger jeg bare led's. Ser ut til at det enkleste blir å kjøpe disse:

 

http://www.microplex.no/rubweb/varer.asp?ARTNR=SBLED505VBL

 

Men de virker fryktelig sterke. Vil bli blendet med en slik diode pekende mot meg inni matt plexi? Vil ikke ha disco i videobenken. Skal disse kobbles rett i en drevkontakt sammen med en motstander?

 

Nei, man kan ikke se gjennom glasset. Kassen blir laget i tre og pyntet med glass og aluminium etterpå.

 

kskisse.jpg

 

Slik. Meget grov skisse.

 

Er ikke fan av gjennomsiktige kabinett. Pc-innmat er ikke spesielt pent å se på for folk flest. Skal kle hele utsiden med aluminium, men platene på Clas Ohlson blir for små til å dekke toppen. Må ha to og da blir det jo en sprekk. Får finne på noe lurt.

Lenke til kommentar

Et lite tips til diodekjøp: LSDiodes. Jeg kjøpte selv noen dioder derfra for en stund siden. De koster lite i utgangspunktet, og tror jeg betalte $2 i frakt og omkostninger. Det var den rimeligste transportmetoden (vanlig brevpost), og jeg hadde diodene i hånden en liten uke etter bestillingen.. Jo mer du kjøper, dess flere gratis dioder får du på kjøpet, så det kan være en idé å kjøpe alle du trenger på en gang (i alle fall hvis du er en gniten, fattig student som meg). ;) Du betaler via paypal, noe som fungerte utmerket for meg.

Lykke til med prosjektet, det virker ikke rent lite lovende! :thumbup:

Lenke til kommentar

Turbel:

Skal ha det i bakhodet. Skal bare ha 2-3 dioder, så vi får se hva jeg finner på.

 

Nomix:

Absolutt ikke. Vet normal bruk, så skal du være god for å merke forskjell på en 5400rpm og 7200.

 

Pinnella:

Er en tanke jeg har gjort meg selv. Det strandet på at det vil bli alt for dårlig plass til standardkomponenter. Vil være en kul idé om du derimot skal bygge rundt et mini-ITX kort. Da trenger du ikke noe særlig kjøling (noe som bygger i høyden. Det samme gjør grafikkkort). Men du må vel kjøpe en type dvd-rom som står i bærbare for å få plass til den. Og de koster flesk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...