Jump to content

Axentrix

Medlemmer
 • Content Count

  1157
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

About Axentrix

 • Birthday 09/12/1987
 1. NYTT adressesystem? IPv6 ble vel en standard i 1994, så helt nytt er det vel ikke.. Blir spennende; selv om min ISP ikke har IPv6 støtte foreløpig.
 2. Mange mener NAT blir borte nå IPv6 kommer for fullt. Det er (desverre?) ikke sant. Mange nettleverandører kommer fortsatt bare til å levere én ip-adresse per kunde, så personer som har en slik nettleverandør blir fortsatt nødt til å benytte NAT for å få flere maskiner på nett samtidig. Hovedproblemet foreløpig med IPv6 er ikke støtte i backbone, men i sluttbrukerutstyr. Selv de nå helt nye cisco linksys routerene kommer ikke med IPv6 støtte, bare "planlagt til høsten". Blir spennende å se 8. juni, hvor mye problemer folk kommer til å oppleve med dual-stack. http://ipv6jumpday.com/
 3. Er lenge siden jeg har sett noe så grusomt!
 4. Tipper det er en form for logisk oppdeling som går rundt begrensningen, som da fører til at man ikke kan ha èn 3TB partisjon, men flere, og at disse ser ut til å være forskjellige devicer i bakgrunn.
 5. AMD har et poeng, men fremstår mest som en sutrekopp som ikke fikk være med på festen.. Mangler enheter som utnytter teknologien er vel kanskje det dummeste de trøkker ned her. "Nei, ingen har allerede på magisk vis laget enheter med den splitter nye porten vår?"
 6. Mener du seriøst at man trenger en forholdsvis kraftig PC for å ta i bruk HTTPS? Er du helt blåst?! Haha, nå lo jeg godt. Ja, han er nok blåst. Facebook derimot, vil nok merke en hel del på serverene sine. Facebook bruker jo varnish, det vet vi jo alle. Varnish støtter da ikke https? Støttes bare via litt mikking med openssl mellom.
 7. Kan noen ærlig talt si at de vil sitte med de brillene på toget å se på avatar i 3D?...
 8. Vel, i visse tilfeller er det faktisk behov for disketter, og jeg jobber med IT... Noen av de eldste serverene her får man kun diskett-image for å oppdatere bios. Man KAN selvsagt få dette til å fungere på CD, men det er uhorvelig mer praktisk å faktisk benytte disketter... Husker fortsatt at jeg hadde GTA 1 liggende på 48 stk disketter, og at diskett nr 45 hadde bad sectors
 9. <Tidsmaskin tilbake til 2006>Hovedgrunnen til at IIS har så mye som 30% er jo at GoDaddy valgte å hoste 5 millioner PASSIVE domener på iis, i stedet for apache</Tidsmaskin tilbake til 2006> edit: Dette påvirket faktisk 5% i negativ forstand for apache, og 5% positiv for iis.
 10. Problemet er følgende En router står mellom ISP og et lokalt 27-bits nett med offisielle adresser. Ett sett brukere blir NAT'et ut på en offisiell adresse, mens et annet sett brukere blir NAT'et ut på en annen adresse. Avhengi av hvilken offisiell adresse brukeren kommer fra, skal trafikken bli shapet til respektive 10Mbps per connection, og 2Mbps per connection.
 11. Dette er, etter min mening, noe av problemet ved å legge sikkerhet på dette nivået. Det er ikke enkelt for Intel å lage "automatiske oppdateringer" av slike komponenter, og den gjennomsnittlige bruker skjønner ikke problematikken. Jo mere funksjonalitet som blir plukket bort fra OS og over til hardware, jo flere maskiner vil være åpne for sårbarhet, nettop fordi de ikke blir oppdatert. Jeg mener leverandørene har "glemt" att de ikke koder/designer perfekte ting, og at dette kan bli et økende problem.
 12. Har gått til innkjøp av nytt SAN, og det byr selvsagt på utfordringer når det gjelder vmware. Det jeg trenger å vite, er hvordan er Raw Device Mapping FAKTISK fungerer. Hva er referansen? Det kan jo være både WWN og LUN-nummer, eller er det noe helt annet (scsi id?)? Poenget er at vi har to stk HP EVA san, som vil gå med 90 dagers migration-lisens. Jeg er usikker på om lun-id og wwn endres ved speiling, så må finne ut hvordan vmware oppfører seg i forhold til rdm's.
 13. Har ALTQ for packet filter mulighet for å begrense båndbredde per CONNECTION, ikke queue? Har et sett internettroutere som tilslutt skal rute 800Mbit, og skulle hindret connections i å bruke over 10Mbit, mne kun fra enkelte ip'er.
 14. Har to stk Dell PE R710 servere med FiberChannel HBA'er, og ett stk HP EVA 5000 SAN. Dell serverene har QLE2562-HBA'er oge benytter derfor qla2xxx driveren. Har sonet opp ett lun til begge serverene, og xe sr-probe type=lvmohba gir følgende output: Som dere ser er det bare den ene HBA'n som er koblet til, og det er riktig. Her får jeg to paths til scsiid 3600508b4001031530000800000be0000. Dette får jeg på begge serverene. Alt er riktig sonet opp og når jeg prøver å lage en SR, får jeg følgende melding i xencenter Prøver å benytte CLI til det samme: og Noen som har peiling? Har prøvd å skru av og på multipathing på serverene også, foresten.
 15. Nei, dønn stille. Det er INGEN forskjell på nøkkel-hakket hvor starteren skal dra, og hakket der bilen skal kunne gå (hvis du skjønner hva jeg mener).
×
×
 • Create New...