Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Jeg liker ikke bilførere som ligger i 55k/t i 70-sonen og som så gasser på og ligger i 65-70km/t i 60 sonen som kommer rett etter...

Er jo til å få fnatt av i rushtrafikken... ikke kan man kjøre forbi heller på grunn av all trafikken. Hadde de kjørt konstant under fartsgrensa kunne man tenkt at de "kjører etter forholdene" men noen gang mye over og andre gang mye under gjør bare førere bak i køen iriterte og noen tar da sjanser på forbikjøring, som er lite lurt i rushtrafikken med mye motgående trafikk.

 

En annen ting er hvordan folk kjører i rundkjøringene. Men det vet jeg jo er veldig forskjellig fra by til by. Her i Tromsø mener jeg det er få som kjører rett i ei rundkjøring.

Spesielt når man har flere felt inn i ei rundkjøring med tre armer. Da skal man jo ligge i venstre felt om man skal til venstre og høyre felt om man skal til høyre. Synes det er helt logisk jeg. Og det får opp flyten i rushtrafikken.

 

Men om morgenen er folk flinke til å slippe inn sidetrafikken i rundkjøringene. Slik "glidelås"-kjøring eller hva det nå kalles.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Xenonlys! Jeg hater det! Ikke xenonlys i seg selv, men enkelte konfigurasjoner av det.

 

Hvorfor skal enkelte ha lys som er mer blått enn hvitt? Er dette i det hele tatt lovlig? Kjører liksom i mørke og ser plutselig noe blått blinkende lys i speilet.. ehm.. utrykning? Nei! Xenonlys? Ja.

 

Så har man feiljusterte xenonlys. Skal vel være automatisk justering, men justeringen er vel kanskje feil justert..

Lenke til kommentar
Jeg irriterer meg grønn over folk som ikke blinker seg ut av rundkjøringen. Det er ikke lett å øvelseskjøre når andre bilister ikke signaliserer skikkelig.

7760976[/snapback]

Ja, irriterer meg endel over det der selv. Veldig ofte når jeg kjører til høgskolen er det ikke en eneste en som blinker, og jeg må faktisk igjennom 4 rundkjøringer så det er egentlig utrolig at det går an.

 

En annen ting jeg irriterer meg over er at folk overhode ikke veit hvor en varseltrekant skal plasseres. I går så jeg den nest veste plasseringen jeg noen gang har sett. Den sto oppå en bil :roll: Altså, hva får folk til å se den bedre? Greit, den står 1,5m lengre opp og er noen meter ekstra synlig, men det gir jaggu meg ikke mange metrene ekstra å bremse på.

 

Forøvrig, den verste plasseringen jeg har sett var kanskje en hel meter bak bilen som sto midt i en krapp, uoversiktelig sving. Fartsgrensen var 80 og jeg var ikke mange meterene unna en stygg krasj der gitt :realmad: Angrer veldig på at jeg ikke stoppet og kjeftet huden full på vedkommende. Slik er jo direkte livsfarlig.

 

For ordensskyld: Varseltrekanten skal plasseres 80-150m bak bilen med mindre det er landeveg hvor det isåfall er 150-250m.

Endret av Ernie
Lenke til kommentar

Vil i dag klage på manglende bruk at tåkebaklys når det trenges i Trondheim.

Var en tur på tiller i dag og kjørte ned okstabakkene i tett snedrev og såg så vidt bilen forran og ingen brukte tåkebaklys (foruten meg).

Det merkelige er at ikke alle biler er utstyrt med tåkelys forran men veldig mange finner bryteren til disse for å slå de på.

ALLE biler er utstyrt med tåkebaklys men ingen vet hvor den knappen er. :mad:

Ser for meg at det i tett trafikk med liten sikt kan veldig lett forårsake kjedekolisjon her.

Lenke til kommentar

Det var ikke bare dogg innenfor frontruta du så da? Siden kun du kjørte med tåkelys?

 

Det finnes jo heller ingen regler om at man har plikt til å bruke tåkelys ved tåke. Men det finnes forbud.

 

Jeg leste tidligere en plass at mange ikke engang vet hvordan de slår på fjernlys på bilen sin, pga at mange har kjøpt ny bil med kjørelys.

 

Det verste er at de kjører rundt i trafikken hver eneste dag.

Lenke til kommentar

Jeg har hele tiden fått høre at bakhjulstrekk er helt elendig på vinterføre..

 

Men gjett hvem som kjørte fra forhjulstrekkere i fleng når de sto og spant opp nonnegata i trondheim i dag da? Jo, en bakhjulstrekker med tomt bagasjerom, 20 liter bensin i tanken og piggfridekk

 

Mye ligger sikkert i hvordan man plasserer seg og hvordan man tar løst, men når til og med drosjesjåfører (som tilbringer mye tid bak rattet) ikke klarer å komme seg opp bakken begynner jeg å lure. Selv måtte jeg stoppe flere ganger i de bratteste partiene, men kom meg videre uten hjulspinn eller problemer. Til og med en honda crv som sto bak meg klarte ikke å komme seg opp

 

Noen tips:

 

ikke stopp midt i hjulsporene, der er det somregel glattest

ikke prøv å spinne deg ned til sommeren

vær forsiktig med pedalene

Lenke til kommentar
Det var ikke bare dogg innenfor frontruta du så da? Siden kun du kjørte med tåkelys?

 

Det finnes jo heller ingen regler om at man har plikt til å bruke tåkelys ved tåke. Men det finnes forbud.

 

Jeg leste tidligere en plass at mange ikke engang vet hvordan de slår på fjernlys på bilen sin, pga at mange har kjøpt ny bil med kjørelys.

 

Det verste er at de kjører rundt i trafikken hver eneste dag.

7821684[/snapback]

Nei det var ikke dugg på innsida av frontruta.

At det ikke er noe påbud for bruk av tåkebakløys kan nok stemme med det hjelper så lite når du må bremse ned og bilen som ligger lengere bak i 100km/t ikke ser at du bremser før han har bremselysene dine inni frontruta.

Skyldfordeling eller ikke det er ikke godt å bli påkjørt bakfra.

At folk ikke vet hvordan de slår på lysene har jeg dårlig tro på, spesielt da 50% av alle bilistene har funnet bryteren til tåkelysene forran.

 

 

Gøy å se på alle bilene som står fast over alt.

Selv kjørte jeg med pinglejern på varebilen i dag.

Lenke til kommentar

I dag har jeg tre klager:

 

1. Klage på parkerte biler i fart og kjørende biler som står i ro. Dvs. de som bruker parkeringslysene når de kjører og de som bruker kjørelys når de har parkert. Sløvskap!

 

2. De som glemmer å bruke blinklys. Det er utrolig irriterende og gjør meg nervøs i trafikken av å hele tiden tenke på at en stor andel av de som kjører ikke viser hvor de skal og kan komme overraskende på.

 

3. Elendig brøyting i Trondheim. Og når det først brøytes så brøytes all snøen fra veiene opp på fortauet i digre skavler. Det presser fotgjengerne ut i veien og gjør det både farlig og veldig ubehagelig siden det er veldig lett for at de får seg en kraftig dusj når bilene kjører forbi.

Lenke til kommentar
Vil klage på innemåking av biler. Greit nok, jeg skjønner jo at brøtebilsjåførene ikke kan bare magisk fjerne snøen, men å ta all snøen i gaten og pakke den godt rundt min bil synest jeg blir for dumt. Skjer hver gang det har blitt brøytet.

7841203[/snapback]

Det er vel faktisk slik at det er ditt ansvar å fjerne bilen i slike tilfeller, så den ikke er til hinder, før brøytebilen kommer.

Lenke til kommentar

Hadde jeg fått varlse om at "den 30.01.07 kommer vi og måker mellom kl 10:00 og kl 13:00 " hadde jeg mer enn gjerne flyttet bilen slik at den ikke var til hinder for måkingen. Men jeg kan ikke spå, og har ingen planer om å sitte å kikke ut vindet hele uken i påvete av brøytebil. Men er ikke bare min bil som blir innemåkt, hele gaten jeg bor i (med ca 30 biler stpende parkert på parkeringsplasser på begge sider) er det samme tendensen, alle bilene blir bare måkt inne.

Lenke til kommentar

Regner med at det er en brøytebil med plog som har vært på færde.

Denne type redskap fungerer ved at vha. frammdrift flyttes nøen fra gata til plogens høyre side.

Står det da ei rekke parkerte biler der så vil snøen naturligvis havne inntil alle bilene.

Og som du beskriver så er det ikke bare din bil som blir brøytet inne.

Men når det er sagt så kommer du jo med en liten selvmotsigelse.

Først sier du at de brøyter all snøen i gata forran din bil for i nest post å hevde at dette gjelder alle 30 bilene i gata.

Kommunen er vel rette klageinstans her.

Det er kommunen som bestemmer hvordan det skal ryddes snø om vinteren og ønskes det fjerning av snø med hjullaster og lastebil som kjører snøen bort så får du rette en skriftlig klage dit.

Om vinteren snør det og står bilen parkert ute i gata, ja da blir den brøytet inne, sånn er det bare.

Lenke til kommentar

Fullt klar over at det er ingenting jeg kan gjøre med det, bare luftet litt her.

Er bare så kjipt å måtte grave fram bilen. Og klar over at jeg motsier meg selv når jeg sier at all snøen blir måkt framfor min bil; selvfølgelig er ikke det tilfellet, men av og til føles det sånn.

 

Måkes forresten med hjullaster et par ganger i uken, bare så det er sagt. Sånt liker vi.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Folk som ikke vet at det er glatt ute, og derfor kjører i vanlig 2-3 over fartsgrensa... Fin dannelse av kø da, og stressende med en bil rett bak meg fordi om jeg hadde måtte bremse så blir det så mye styr hvis vi krasjet.

 

En ting til, folk som ikke kan legge merke til at veien blir smalere ved bruer og lignende. Holdt på å frontkollidere med en annen i 60 km/t pga. dette. Jeg var på vei ut fra brua som svinger ut, og bilen som kom mot meg hadde vel en halv meter av bilen sin over fila. Bråbrems og blinking med lys fikk han til å kaste seg tilbake...

Endret av Bruktbilen
Lenke til kommentar

Her i området hvor jeg bor er det 2-3 stk som på død og liv skal kjøre (feil vei) opp ei enveiskjørt gate på vei til jobb. Det er godt skiltet både i topp og bunn av bakken, men det virker ikke som om disse personene bryr seg om det.

 

Jeg har sett meg lei dette, da det fører til mye gjennomfartstrafikk av folk som kjører opp og gjennom gata mi (merket med blindveiskilt og gjennomkjøring forbudt) før de så setter avgårde mot enveiskjøring videre oppover.

 

Nesten hver dag jeg er ute og lufter bikkja på morgenen møter jeg på en eller to av de som kjører feil kjøreretning. Jeg bruker da å spankulere fint midt i veien, med bikkja gående intill kanten så de ikke kan kjøre forbi. Såfremt det ikke kommer biler imot såklart, da flytter jeg meg i god tid og lar de passere. I går holdt det på å gå galt da en av de som bor her skulle på jobb. Jeg merket meg at vedkommende var på tur ut til bilen sin og gjorde som jeg pleier, nemlig å passe på at jeg bruker hele veien. Vedkommende kom kjørende i sin nye audi og hadde det tydeligvis like travelt som vanlig. Jeg fortsatte i mitt eget tempo og brydde meg ikke om rusingen eller tutingen fra audioten. Litt etter snudde jeg meg og så mannen inn i øynene og pekte på innkjøring forbudt skiltet og skiltet som viser påbudt kjøreretning. Mannen rister på hodet og gir gass rett mot meg. Jeg flytter meg ikke og det er på håret at jeg ikke blir meid ned. Albuen min var såpass nære at jeg kjente speilet være borti jakken min.

 

Jeg kan jo ikke la dette passere, så i morgen skal jeg enten benke meg til med videokamera og filme hele sekvensen for så å dra ned på politistasjonen å anmelde sjåføren. Eller så skal jeg stille meg i toppen av bakken med bilen, vente til vedkommende skal på jobb og kjøre (rett vei) ned bakken. Dersom vedkommende da prøver å kjøre forbi meg (ganske smal gate) skal jeg tversette og blokkere hele veien, gå ut av bilen og fortelle han hva jeg mener om kjøringen. Forhåpentligvis er det glatt, og forhåpentligvis klarer jeg ikke å stoppe før jeg kjører inn i fronten på vedkommende.

 

Så bare pass deg XXX XXXXXX XXXXXXX, eier av en sølvgrå audi

Endret av Erik Braseth
Lenke til kommentar

Jeg har kun en klage her og nå.

Og den gjelder syklister som sykler over fotgjengerfeltet.

Og tror du at de passer på at du stopper før de sykler over da?

Ikveld i mørket skjedde det, 2 syklister, begge uten lys, syklet først på et fortau, og svingte rett ut i veien på fotgjengerfeltet og krysset veien der.

Hvorfor er det så få som har lært at de skal gå av sykkelen og trille den forbi fotgjengerfeltet?

 

Ifølge lovverket så er det lov til å sykle over fotgjengerfeltet, men da har syklistene vikeplikt. Sånn er lovverket. Går syklistet av sykkelen og begynner å trille den, så har billistene vikeplikt.

Men veldig få vet om det.

 

Andre her som opplever det problemet?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...