Gå til innhold

Dualcore AMD64


MrMarbles

Anbefalte innlegg

Som de fleste kanskje har fått med seg, så kommer AMD med dualcore Opteron prosessorer i 2005. Dualcore vil si to fysiske Opteron prosessorerkjerner inni en Opteron prosessor.

Det geniale her, er at man visstnok skal kunne bytte ut en singlecore Opteron med en dualcore Opteron uten å måtte kjøpe nytt hovedkort osv. Kanskje en BIOS oppdatering må til, men det skal i tilfelle være alt. Disse Opteron prosessorene blir da altså fortsatt socket940 som dagens.

 

Så til det jeg lurer litt på... Vil det komme dualcore Athlon64 eller dualcore Athlon64 FX? I tillegg, vil man trenge dual prosessor baserte 940 hovedkort for å kunne en bruke en dualcore Opteron? La oss si at du har ett Asus SK8V hovedkort, som tar kun en socket940 prosessor. Det skulle da tenkes at en kunne bytte til en dualcore Opteron til neste år på dette hovedkortet eller er jeg på bærtur her?

 

Jeg skjønner at alt ikke er avklart ennå, og jeg har ikke gjort det beste forsøket på å søke fram informasjon selv. Men grunnen til at jeg spør, er at jeg driver og vurderer å oppgradere litt nå. Vurderte dual Opteron fram til jeg leste om dualcore Opteron til neste år. Klarer meg fint med en CPU foreløpig. Men hadde vært kjekt å kunne oppgradere etterhvert. Men, kommer det dualcore socket939 Athlon64, så tar jeg heller det istedet for en dualcore Opteron, iom. at socket940 må ha ECC/REG minne.

 

Så, noen som vet eller har lyst til å spekulere? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det jeg er litt redd for jeg også. Ser jo samme trenden hos Intel med 64bit også. Xeon får det først, så kommer det på desktop lenge etter. I tillegg kom jo Opteron 6 måneder før Athlon64. Får vurdere om jeg skal ta ett socket940 hovedkort og en Opteron 1xx eller en Athlon64 FX, eller socket939 og Athlon64/FX da.

Lenke til kommentar

Vel, ser ut som alle socketene har en ganske så lys framtid faktisk. Socket940 vil bli Opteron only etterhvert. Socket 939 vil bli for mainstream/highend Athlon64/FX og Socket754 vil bli for value/lowend markedet.

 

Det som er usikkert, er levetiden på Athlon64 for Socket754. Her vil vi få en ny variant av Athlon64 uten 64bit (husker ikke kodenavnet... paris?). Men, vil man fase ut Athlon64 på denne socketen? Dette avgjør markedet vil jeg tro. Blir Athlon64 veldig populær på Socket754, så kommer AMD til å fortsette å gi ut Athlon64 for socketen (noe den definitivt har).

 

Socket939 vil etter stor sannsynlighet ha en lys framtid, med mindre INGEN kjøper den.

 

Mitt dilemma dog, er at jeg vil etterhvert gå over til en dual CPU løsning. Og jeg klarer nok å vente til 2005 med det. Men, for å kunne bruke dualcore Opteron, må man ha socket940. Ergo, jeg kan godt å kjøpe meg en Opteron 146 eller 148 (eksisterer denne?) nå, og oppgradere til dualcore Opteron neste år :)

Men, kommer det dualcore Athlon64/FX samtidig, vil jeg jo selvfølgelig heller ha det, da dette vil garantert være ett billigere alternativ og jeg slipper ECC/REG RAM på socket939. Igjen, ingen vet om dualcore Athlon64/FX er planlagt (mest sannsynligvis er det det) og hvor mye senere det eventuelt kommer etter dualcore Opteron.

 

Så kommer vel mest sannsynligvis til å gå for en 1xx Opteron/AthlonFX med mindre ECC/REG minne er sinnsykt dyrt. Og så bytte til en dualcore Opteron neste år :)

 

Når kommer nForce3 250 Pro/Ultra hovedkortene? ;)

Lenke til kommentar

Så har vi da også Intel som kommer med sine socket løsninger. Var det ikke "socket 775 (T)" som P4 Prescott / Pentium 5 skulle over på? Som jeg forstod skulle denne lanseres når PCI express og DDR2 kommer for fullt. Så blir det vel 1066 eller 1200 Mhz FSB.

 

Hvor er Intel's 64 bit svar til AMD?

Endret av sm1pea07
Lenke til kommentar
... gå for en Opteron 1xx prosesssor (som er meget prisgunstige akkurat nå) og et bra hovedkort ...

 

Med tanke på pris og fremtidige oppgraderingsmuligheter så er det et kjempebra kjøp :thumbup:

Så lenge en Opteron 142 (1.6GHz) koster mer (og yter mindre) enn en P4 3.0C/A64 3000+ og hovedkortene ikke har PCI Express (dvs blir "gammeldagse" ganske snart) er det ikke akkurat noe sjakktrekk å kjøpe dette med tanke på dual core som ligger ganske langt frem i tid.

 

Samme hva du skal ha (P4/A64) ikke lev i forestillingen om at det (spesielt hovedkort) skal være fremtidsrettet... it just ain't so ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...