Gå til innhold

Fatterns 3 år gamle P3.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kommer jo ann på hva den brukes til det men noe mer ram hvis han bruker winxp, evt et Gforce 3 ti200 eller et Ati 9200 og litt større harddisk! Men det spørs jo om det er verd det da! Du får jo helt kurante nye pappa pc`er til 3-4 tusen nå!

Det kortet som hw.no testet nettopp og en duron 1.6+vifte ville gitt store forbedringer til 1000 lappen ;)

+ ram of course.

Lenke til kommentar
Kommer jo ann på hva den brukes til det men noe mer ram hvis han bruker winxp, evt et Gforce 3 ti200 eller et Ati 9200 og litt større harddisk! Men det spørs jo om det er verd det da! Du får jo helt kurante nye pappa pc`er til 3-4 tusen nå!

Det kortet som hw.no testet nettopp og en duron 1.6+vifte ville gitt store forbedringer til 1000 lappen ;)

+ ram of course.

Selvfølgelig! :cry:

Lenke til kommentar
PC'en har fra før 256mb ram, 500 mhz, 20gb hd. Skjermkort, lydkort osv. er sikkert ikke noe særlig. Noen rimelige råd som kan gjøre susen for en gammel traver?

 

 

Børge

Jeg hadde en P3 600 mHz 128mb ram,rævva skjermkort, etter en stund klokket jeg CPU'en til 800, kjøpte mere RAM(384mb nå), kjøpte nytt skjermkort, G4 MX 440, kjøpte ny HD(40GB), funker som fan nå den, klarer å kjøre alle spill optimalt, untatt de mest krevende spillene da!

 

 

men skal kjøpe ny maskin til sommeren!

Lenke til kommentar

Den duger nok fint til mye som den er. Ingen vits å oppgradere siden du må skifte ut praktisk talt alt for å få noen merkbar forbedring. Om du gjør det så kan du like gjerne bygge en ny PC og beholde den gamle til litt lettere arbeid.

 

En Pentium3 500 med 256Mb ram duger nok fint til f.eks gamle spill, video, lyd, serverbruk (filserver/webserver etc), kontorarbeid og mye annet.

 

Edit: Alle PentiumIII 500'er er Slot, 100MHz FSB og har katmai kjerne (altså med ekstern L2 cache og er dermed forrgjengeren til coppermine). Det ble produsert noen få stk på hele 1GHz som kunne brukes med gamle hovedkort, men disse var svært skjeldne, svært dyre og er umulig å oppdrive nå. Powerleap adapteren koster flesk så da kan du like gjerne kjøpe deg nytt hovedkort.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Er redd at det kommer til å koste uansett. Nå vet ikke jeg hvilken sokkel P3'en din har, men mulig det er FCPGA(ok, så er det ikke det, er så lenge siden at jeg husker ikke alle detaljer :) ) og slike CPU er det mulig at du kan få tak i enda til en billig penge. Da i form av Celeron 1.3 GHz(må ikke forveksles med siste generasjon Celeron), disse vil yte bedre enn din p3 500 og kan plukkes opp for 3-400.-. Det finnes også overganger(f.eks powerleap), dersom det er slot 1 du har. Litt mer RAM hadde heller ikke skadet sikkert.

 

Årsaken til at jeg ikke vil anbefale Duron alternativet er at du mest sannsynlig ikke har en PSU som kan drive denne eller skjermkortoppdateringer som er foreslått. Dessuten vil du trenge DDR-RAM og ny RAM er for tiden ingen billig oppgradering! Dvs et slikt alternativ kan føre til at du må skifte kabinett(ett billig er faktisk billigere enn separat PSU), HK, CPU, RAM, Skjermkort(ikke sikkert at ett nytt HK støtter det gamle og kanskje du har integrert for det jeg vet?), lydkort(dersom du ikke har PCI, men var ikke uvanlig med ISA) og med slike oppgraderinger ville det vært SYND å bruke den gamle/treige HDen :) OK, du kan kjøpe et HK med integrert lyd/skjermkort, men vi vet alle hvor bra det er. Dog kan det være en fin midlertidig løsning.

Endret av kindings
Lenke til kommentar
formatere hden og innstallere windows på nytt! :D

He he... ja det ville vel gjort susen best. Har Xp 3000 selv med ATI Radeon 9200, 128mb. den duger til alle mine favoritter(BFV, CS, DOD osv). Blir bare så jækli frustrert at ingenting virker hos ham når jeg er der....

 

Ikke finner den hverken CD'romen eller brenneren heller. Er redd for at hvis jeg formaterer så forsvinner alt for godt siden den ikke leser recovery Cd'en... :hmm:

Lenke til kommentar

jeg ville, som noen andre nevnte her, kjøpt en helt ny PC.. bare teit å drive med oppgradering av en såpass gammel maskin.. skifter du ut noe så får du en flaskehals et eller annet sted....

 

kjøp deg en maskin basert på et AMD Athlon XP system... du får en fin maskin til under 5000 kr. faktisk

 

Aopen kabinett med 300W PSU (400 kr.)

AMD Athlon XP 2500+ BXD (800 kr.)

Abit NF7 v2.0 Hovedkort (600 kr.)

Geil 512 MB minne (1000 kr.)

120 GB Harddisk (700 kr.)

Radeon 9600 skjermkort (900 kr.)

 

= 4400 kr.

 

 

en drøm i forhold til det du sitter på nå...

Lenke til kommentar

Artig. Jeg gjorde faktisk noe tilsvarende i går med min PC nr.2.

 

Min gamle P3 600 med 256 mb SDram ble røsket ut til fordel for et AsusA7V333-X hovedkort som var blitt liggende siden jeg kjøpte et NF7-S.

Jeg kjøpte en billig XP2200 for 500kr som i går greit på 2200MHz på 1.75Volt.

Skjermkortet er et Geforce2 kort som snurrer på 120MHz :blush:

 

Dette har den siste tiden vært min "torrent" maskin som står å laster ned 24/7. Den fungerer også som lagringsted/backup av hovedmaskinen osv.

 

Vitsen med oppgraderingen var å kunne kode om DivX filmer til MPEG2, mens maskinen laster ned. Dette gikk for tregt på den gamle P3'en.

 

Jeg var litt bekymet m.h.p strømforsyningen som er på bare 200Watt, men er stabilt som fjell selv i overklokket tilstand. Men hvis jeg setter inn et Radeon9800 ville jeg nok få problemer :scared:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...