Gå til innhold

Guide: dual/trippel skjerm oppsett v2.0!


Anbefalte innlegg

Siden det blir flere og flere folk som har spørsmål om dual/trippel skjermoppsett så tenkte jeg at jeg kunne skrive en liten guide som oppsummerer det meste.

 

Først så vil jeg si dette: har du muligheten til dual/trippel, benytt deg av det. For meg var det som en revolusjon med 2x17", enda bedre med 3x17". Liker å ha mange vinduer åpne. Før var jeg ALT+TAB kongen. Det er det nesten slutt på nå. Jeg har gått for Matrox Parhelia 256MB kortet bare så det er sagt.

 

Det du (med CRT skjerm) bør huske på er at 2 (eller fler) CRT skjermer inntil hverandre nesten aldri går uten mye interferens, så man må regne med litt ekstra plass. (ATWindsor sin erfaring tilsier rundt 10-15cm), men har ogso obsertvert folk som har skjermene helt inntill hverandre og det går bra, men det er ingen garanti for dette.

 

 

Forskjellige oppsett + spesielle utrykk og hvilke produsenter som støtter dem:

 

Span mode, stretch mode, horizontal span:

 

Med span mode så tror windows at det kun er koblet til en stor/bred skjerm og lar oppgavelinjen (startmenyen), skrivebordsbakgrunnen og vinduer bli strukket over skjermene.

 

Du vil kunne bevege muspekeren sømløst over begge/alle skjermene.

 

Span mode er essentielt hvis du f.eks vil se film eller spille hvor bildet blir strukket over to skjermer.

 

I span mode så må begge/alle skjermene ha samme oppløsning og hz.

 

Eksempelbilder (ikke flink fotograf):

 

Film:

 

thumbfnparhelia.jpg

Finding Nemo på Matrox Parhelia.

 

Spill (Surround Gaming):

 

thumbfs2004parhelia.jpg

FlightSim 2004 på Matrox Parhelia.

 

thumbgtavcparhelia.jpg

GTA Vice City på Parhelia.

 

thumbnfsuparhelia.jpg

Need for speed Underground på Matrox Parhelia.

 

 

Kontorarbeid:

 

thumbscreenshotparhelia.jpg

Her ser du en av grunnene til å ha dual/trippel. OBS! dette er et stort bilde.

Du får altså plass til det meste! Det er screenshot med oppløsning 3840*1024.

 

---

Det finnes og "vertical span", det betyr bare at skjermbildet blir strukket vertikalt istdenfor horisontalt som jeg regner med er det folk vil ha.

 

Støttes av: nVidia, Matrox og endelig ATi*!

Støttes IKKE av: ATi*

*=ATi støtter nå span mode, scroll ned til "hvordan få span mode til å fungere på ATi kort" for en forklaring på hvordan du får det til!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Surround Gaming (se bilder over):

Å spille spill som blir strukket over to (eller flere skjermer), krever at skjermkortet takler "Span/strech mode", altså Matrox nVidia og tildels ATi (les punktet lenger ned om hvordan man får til span mode på ATi kort). Da vil spillet tro at du har en kjempebred skjerm. Hittil er det vel kun(?) FS2004 som kan spilles i "Surround Gaming" i independent mode, ved at du strekker vinduet manuelt over skjermene.

 

En vanlig misforståelse om Surround Gaming er at bildet blir forvrengt fordi det blir strukket over flere skjermer, men det er feil (unntatt hvis du bare strekker vinduet på spillet/filmen selv), i f.eks GTA Vice City, NFSU osv så kan jeg velge 3840x1024 oppløsning slik at du bare ser mer av omgivelsene. Hvis du derimot tar en emulator og bare drar vinduet utover så vil bildet strekke seg, se på forskjellen:

 

thumbgtavcparhelia.jpg

Valgt høyere oppløsning, ser mer av omgivelsene.

 

thumbsonic2strukket.jpg

Her blir bilde fysisk strukket og Sonic blir feit.

 

thumbsonic2strukket2.jpg

Nok et eksempel.

 

Med independent mode så kan du strekke enkelte spill over begge skjermene. Hvis spillet kan kjøres i et vindu, er det stor sannsynlighet for å kunne strekke det. Dessverre vil du nok oppleve at figurene blir "feite" slik som på eksempelet over. OBS! Det går ikke ann å strekke Counter Strike (selv i "window mode")! Hvis noen vet hvordan de klarer å strekke CS over flere skjermer så send PM!

 

GeeZuZz har også klart å strekke Quake3 over to skjermer ved bruk av ATi kort (i independent mode) med en modifisert config fil. Matrox har laget en side med "bruksansvisninger" på hvordan få spill til å bli spilt i Surround Gaming mode her. De spillene hvor du bare trenger å gjøre om på noen config filer, kan det godt være at det vil fungere på ATi og nVidia kort, ihvertfall Matrox.

 

Til dere med Matrox Parhelia kort så burde/må du laste ned Matrox Apptimizer Dette er et program som "optimerer" spillet (hvis det står på listen) for bruk på Matrox Parhelia.

 

 

Støttes av: nVidia, Matrox og endelig ATi*!

Støttes (nesten) IKKE av: ATi*

*=ATi støtter nå span mode, scroll ned til "hvordan få span mode til å fungere på ATi kort" for en forklaring på hvordan du får det til!

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Independent mode/dual view:

I independent mode så tror windows at det er to skjermer koblet til PC'en, enten ved at skjermkortet installerer seg selv om to forskjellige kort, eller ved hjelp av egne programmer som manipulerer driverene.

 

Her kan skjermene kjøre forskjellig oppløsning og hz.

 

Her vil hver skjerm få hver sin skrivebordsbakgrunn og det vil ikke fungere å strekke film og spill (med noen svært få unntak, f.eks FS2004) over to skjermer. Du vil kunne bevege muspekeren sømløst fra skjerm til skjerm.

 

For å få oppgavelinjen (startmenylinjen) til å strekkes over begge skjermene så må du ha et program som lager en ekstra oppgavelinje og utstyrer alle vinduer med et par ekstra knapper øverst i høyre hjørne som er veldig praktiske, "Flytt dette vinduet til den andre skjermen (har du tre skjermer så få du opp en boks hvor du kan velge hvilken skjerm vinduet skal flyttes til)", "Strekk dette vinduet over begge/alle skjermene". Dette programmet heter UltraMon og er som sagt essentielt ved bruk i independent mode.

 

Slik vil det (mest sannsynlig) se ut hvis du prøver å se film over to skjermer i independent mode:

 

thumbvideo.jpg

 

GeeZuZz gjorde meg oppmerksom på at det faktisk finnes en mulighet for å strekke film over to skjermer på ved bruk av independent mode. Det skal fungere med et program som heter videosaver, selv klarte jeg ikke å få det til (søk etter "GeeZuZz" i denne tråden for hele diskusjonen).

Det (videosaver) funker helt fint, men er kanskje ikke helt praktisk med tanke på at det ikke er mulighet for spoling og pause og slikt.

Så det er -litt- enklere i span mode.

 

 

Støttes av: nVidia, Matrox, ATi

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Clone mode:

 

Clone mode er svært simpelt, det eneste det gjør er å kopiere skjermbildet til en annen skjerm, slik at alt som skjer på den ene skjermen skjer på den andre. Dette er nyttig hvis du f.eks kobler til en TV og skal vise noe til folk som sitter og ser på.

 

Du vil IKKE kunne bevege muspekeren over til den andre skjermen, da denne bare kopierer bildet fra den andre skjermen.

 

Bilde av Clone:

 

thumbclone.jpg

 

Støttes av: nVidia, Matrox, ATi

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Feature mode/Theatermode(ATi):

 

Feature mode er også svært simpelt, skjermen du velger som "feature display" vil være helt svart og ikke vise noen bakgrunn ol. men kun filmer som blir spilt av i f.eks media player.

Du vil IKKE kunne bevege muspekeren til skjermen som er valgt som "feature display".

Dette er nyttig hvis du f.eks har koblet til en TV og vil vise fullskjermfilm på TVen men fortsatt kunne bruke den/de andre skjermen(e) til vanlig windows bruk

 

Dette er Feature mode på den skjermen til høyre, og span på de to andre (span støttes nå også av ATi, les punktet under).

 

thumbfeature.jpg

 

Støttes av: Matrox, nVidia, ATI.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hvordan få span mode til å fungere på ATi kort

 

Endelig har ATi prestert å lage drivere som fungerer! Nå kan du som har ATi kort endelig få span mode til å fungere!

"Boye" her på forumet gjorde meg oppmerksom på dette, og her er hans oppskrift:

 

Gårsdagens (03.09.2004) utgivelse av Catalyst Control Center har medført støtte for SPAN mode for ATi kort. Skjermkortet vil tilsynelatende bruke samme framebuffer for primary og secondary, slik at OS tror man kjører en enkel skjerm. Dette fungerer horisontalt og vertikalt. I tillegg har man som vanlig extended mode. Med mitt 9700PRO betyr dette dualhead med span mode, fullscreen i f.eks. D3D og utstrekt taskbar.

 

Dersom man ønsker å forsøke dette, last ned følgende:

o ATi Catalyst 4.8 og Control Center (40MB)

o Microsoft .NET v1.1 framework

 

1) Installer.NET v1.1 framework

2) Uninstaller ATi drivere og ATi control panel ifra Windows Control Panel->Add/remove.

3) Reboot.

4) Installer Catalyst v4.8 (som inkluderer Control Center).

 

NB! Control Center er -ikke- helt stabilt. Min dualrig restarter uten advarsel ved høyreklikk på desktop->properties-->advanced.

I tillegg har "Boye" lagt ut demonstrasjoner av dette:

 

C&C Generals - vindu, Direct3D- ren tech-demo, merk at vinduet er plassert midt imellom skjermene noe som vanligvis resulterer i <5FPS for Direct3D. Bare openGL har vært støttet.

X2 - dualhead og span, direkte støtte i spillet

- merk, dette er fullscreen Direct3D...

LIVE Trackmania demonstrasjon

- elendig kamera

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nå litt om de forskjellige produsentene:

 

ATi (de fleste ATi kort i 9XXX (og nyere) serien):

 

Før så støttet ikke ATI span mode og da ble dual oppsett med ATi noe bregenset, men ved å benytte seg at metoden som blir beskrevet i punktet over så vil det nå fungere -)

ATi har laget sitt eget program for å konfigurere dual oppsett, men det er av heller liten nytteverdi, uansett så heter det ATi Hydravision og kan lastes ned fra ATi sine sider, For versjon til WinXP klikk her. Men istedenfor å laste ned Hyrdavision så holder det i massevis å last ned UltraMon (sharware versjon), et hendig program fra Realtimesoft, se avsnitt om "Independent mode" lenger opp for mer utfyllende om programmet.

 

En annen ting som er positivt med ATi er at det er enkelt å sette opp (med mindre su vil ha støtte for span), ihvertfall i WinXP: a)koble til den andre skjermen b)start windows c)høyreklikk på skrivebordet d)velg egenskaper e)velg instillinger f)trykk på den andre skjermen og hak av i boksen "utvid mitt skrivebord til denne skjermen" g)trykk OK.

 

+ ATi er rask på 3d/spilling (på en skjerm).

+ Støtter 2 skjermer

+ Støtter span mode*

- Støtter ikke span mode*

- Støtter ikke 3 skjermer

*ATi støtter span mode hvis du gjør slik som blir beskrevet i punktet over!

Grunnen til at jeg flere steder i guiden har nevnt at ATi både støtter og ikke støtter span, er fordi med standard driverene så fungerer ikke span. Men ved noen små grep så vil det fungere. Regner med at ATi etterhvert vil sende med nye drivere hvor støtte for span vil være standard. Og ikke minst grunnet at driverene fortsatt er i beta stadiet!

 

 

nVidia (alle kort i GeForce FX serien):

Driverene til nVidia gjør sitt til at du bruke de fleste oppsett for dual skjerm og er derfor et klart valg hvis du skal kjøre dual. Det er også enkelt å bytte mellom oppsett ved hjelp av den medfølgende programvaren "nView desktop manager".

 

+ nVidia er rask på 3d/spilling.

+ Støtter 2 skjermer

+ Støtter span mode ol.

+ Kan skaffes med 2xDVI

- Støtter ikke 3 skjermer og "ekte" Surround Gaming.

 

 

Matrox (Parhelia og evt P750):

Matrox lanserte Parhelia i januar 2002 og var egentlig ment å konkurrere med ATi Radeon 8500 og nVidia GF4 Ti 4600. Hittil har ikke Matrox laget noen oppfølger, men det ryktes at de skal oppgradere Parhelia versjonen sin snart, se artikkel her på hardware.no. Deres neste generasjons brikke kommer ikke før i 2005.

 

Det 2 år gamle kortet koster fortsatt 3000kr (128MB), 4500kr (256MB). De støtter alle oppsett (unntatt 3x independent, men det gjør ingen andre heller). De har i tillegg samarbeidet med spillprodusenter og har laget egne "guider" og programmer for å få spill til å funke over tre skjermer, se på listen til Matrox Surround Gaming.

 

Parhelia får "kun" rundt 8000poeng i 3dmark01SE.

 

+ Støtter 3 skjermer

+ Støtter samtlige oppsett

+ Støtter "Surround Gaming"

+ Har 2xDVI

- Har ikke bra 3D ytelse

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Et annet alternativ, PCI kort (evt AGP + xantall PCI kort):

 

JohndoeMAKT gjorde meg oppmerksom på et tema jeg faktisk hadde glemt å ta med, så her kommer det:

 

Å kjøre multiple monitor oppsett ved hjelp av PCI kort, ikke er egnet for deg som har planer om å spille på PC'en. Derimot har oppsettet mange andre muligheter, hvor den største fordelen er prisen!

 

Med PCI løsning kan du nesten ha så mange skjermer du vil, såfremt du har ledig PCI slotter.

 

Matrox lager gode løsninger for deg som vil ha MANGE skjermer. Eksempelsvis har Matrox Millenium G450 PCI støtte for 4 skjermer. Dersom du kjøper et Parhelia (evt. P750), og fyller opp resten av PCI slottene i med G450, kan du fort benytte 20-25 skjermer. Dette er vel heller for spesielt interesserte.

 

Hvilke oppsett som støttes (se over) i et PCI oppsett, vil komme ann på fabrikanten av kortene.

 

Du kan f.eks ha 2 (Matrox eller nVidia) PCI kort i maskinen og vil da kunne få til 2xspan mode, med andre ord så vil du kunne strekke film/spill over flere skjermer, men kun over de skjermene som er koblet til samme PCI kort.

 

Enkel "tegning"

 

Skjerm:

1-> PCI kort 1

2-> PCI kort 1

3-> PCI kort 1

4-> PCI kort 2

5-> PCI kort 2

6-> PCI kort 2

 

Eks: filmen vil bli strukket ENTEN over skjerm 1-2-3, ELLER 4-5-6, ikke over 2-3-4 eller 3-4-5. Du vil ikke kunne strekke over flere kort.

 

Det som også burde fungere uavhening av produsent er clone og indepedent mode.

 

Konklusjon om PCI:

 

+ Støtter "uendelig mange" skjermer

+ Støtter samtlige oppsett (beror på fabrikant av PCI kort)

+ Har alle mulige tilkoblinger av DVI og DSUB

+ Veldig billig, kjøp mange brukte PCI kort, det koster nesten ingenting

- Har garantert IKKE bra 3D ytelse

- Kan KANSKJE få problemer hvis du har kort fra forskjellige produsenter

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Softwarebasert dual oppsett - MaxiVista

 

MaxiVista er et program for deg som:

  • Vil koble sammen to laptoper og vil bruke begge skjermene i dual oppsett.
  • Vil bruke din laptop som skjerm nr. 2.
  • Har to (eller flere) PC'er/laptoper med skjermkort som støtter/støtter ikke dual, og vil ha et billigere alternativ enn å kjøpe et nytt skjermkort.
  • Vil prøve dual uten å måtte kjøpe noe ny hardware (betinger selvfølgelig at du har to PC'er/en PC + laptop).

Aller først, dette er et dual/trippel/+++ oppsett som ikke over hode vil gi noen som helst for for 3d ytelse ol.

 

PC'ene skal kobles sammen med nettverkskabel og overføring av skjermbildet skjer via denne. Selve programmet installeres på PC'en med primary skjerm og et lite program (280KB) på PC'en som skal være secondary. På PC'en som skal fungere som primary vil du få opp en boks hvor det er står at det er funnet et nytt skjermkort, og at du får muligheten til å utvide skrivebordet til denne skjermen. Får å få opp dette valget så må PC'en som fungerer som secondary ha startet det "eksterne" MaxiVista programmet (280KB) og begge må være tilkoblet hverandre med nettverkskabel.

 

En annen ting som er interessant med MaxiVista er at du kan f.eks ha en PC med singel/dual/trippel oppsett, sette i en nettverkskabel til en annen PC som også har singel/dual/trippel oppsett for å f.eks få opptil 6 skjermer! For en bra demonstrasjon av dette, se denne videoen: http://maxivista.com/videos/mv_performance.wmv

 

Konklusjon om MaxiVista:

 

+ Støtter "uendelig mange" skjermer

+ Har (i terorien) alle mulige tilkoblinger av DVI og DSUB

+ Veldig kjekt på "tur" med flere laptoper

+ Veldig billig, vel å merke hvis du har flere PC'er fra før

- Har garantert IKKE bra 3D ytelse

- Du må ha flere PC'er for å få det til

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hva skal jeg velge?

 

Først må du bestemme deg for hvilket behov du har:

 

1. hvor mange skjermer har du/skal du kjøpe?

 

1-2 skjermer: kjøp et nVidia eller ATi basert kort, da har du mulighet for alle oppsett (ATis støtte for span mode er visst fortsatt noe ustabil) og god 3D ytelse, hvis du ikke skal spille og har dårlig råd så kan du også kjøpe et ekstra PCI kort, men dette vil til en viss grad IKKE støtte span mode og du vil ikke få noe 3D ytelse. Men som JohndoeMAKT skrev så vil det fungere utmerket (så lenge PCI kortet/ene støtter det) å kjøre independent, clone og feature mode på dem!

1-3 skjermer: kjøp Matrox Parhelia, ikke raskt nok til å drive tunge 3D spill, men ditt eneste valg, evt Matrox P750 hvis du IKKE skal spille noe i det hele tatt.

3+ skjermer: kjøp nVidia, ATi eller Parhelia og sleng på så mange ekstra PCI kort du evt tenger, de ekstra PCI vil som sagt ikke støtte span mode og ikke ha noe som helst bra 3D ytelse

 

 

2. hva slags skjerm, CRT eller LCD?

 

2. CRT eller LCD: Selve diskusjonen skal jeg ikke gå nærmere inn på, men CRT skjermer har DSUB (VGA) tilkobling, mens (de fleste) LCD har DVI. Hvis du har/skal kjøpe CRT skjermer og har ingen planer om å oppgradere til LCD før du evt kjøper nytt skjermkort neste gang så gå for nVidia eller ATI, de vanlige har 1xDSUB og 1xDVI tilkobling.

 

Hvis du derimot har to LCD skjermer med DVI så gå for de dyrere nVidia eller ATi kortene med 2xDVI, eller kjøp Matrox Parhelia som også har 2xDVI, men ikke bra spillytelse. OBS! Ved bruk av 3 skjermer så støtter Parhelia kun 3xDSUB!

 

 

3. hvor høyt setter du 3d ytelse (setter du det høyere enn tre skjermer)?

Hvis du er typen som spiller de nyeste FPS spillene og andre tyngre 3d spill så blir det enten nVidia eller ATi, men da vil du ikke få mulighet til å bruke 3 skjermer. Hvis du spiller litt og ikke trenger allverdens 3dmark poeng så gå for Matrox Parhelia (ca 8000 3dmark01SE) poeng. Selv så kjører jeg GTA Vice City og NFS underground over tre skjermer og synes at det går bra nok, men du kan se litt hakking hvis du har på mange detaljer og høy oppløsning. Uansett så er det lite som slår følelsen av å spille over tre skjermer da du fokuserer på den miderste skjermen, og får sidesynet ditt fra de to andre, veldig spesiell følelse!

 

 

4. hvor mye vil du betale for skjermkortet.

Klarer du å slenge fram 3000kr for et 2 år gammelt skjermkort som "kun" yter ca. 8000 3dmark01SE poeng? Hvis nei, kjøp nVidia eller ATi, men glem 3 skjermer...

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Les gjerne artikkelen om dual/trippel på tomshardware.com, men det er mye av den samme informasjonen som er skrevet her.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Laget også en tabell med en kjapp oversikt over funksjoner.

 

OBS! (så godt som) Samtlige kort støtter selvfølgelig TV-ut.

 

tabell.gif

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Skrivefeil, feil språkbruk og selvfølgelig feil i selve guiden kan du sikkert ta på PM hvis det ikke er veldig viktig at alle andre får vite det.

 

Og det hadde vært kjempefint om vi kan slippe CRT vs LCD i denne tråden! Takk!

 

Håper du har mer innsikt i den fantastiske verden av multiple monitor oppsett! Husk at nesten alle skjermkort som selges nå har muligheten for dual oppsett og en ekstra 17" CRT kan man skaffe nesten gratis! -Og det er verdt det.

 

-mvh. Erik Schmelck

 

---

Og når jeg først har laget denne tråden så må jeg nesten briefe litt med mitt oppsett:

 

thumbbriefebilde.JPG

------------------------------------------------------------------------------------------------

Oppdatert:

*Lagt til PCI kort alternativet.

*Lagt til MaxiVista.

*Omformulert litt om at ATi ikke støtter å strekke spill over to skjermer, det "går jo ann" (på enkelte spill), men... Les om det under "Surround Gaming".

GeeZuZz tipset meg også om videosaver for å strekke film over to skjermer ved bruk av ATi kort, les om det under "Independent mode".

*Skrev litt tydligere ang foskjellig hz/oppløsning.

*Gjorde om versjonen til 1.0.

*La til den verdifulle infoen fra Boye og gjorde om versjonen til 2.0.

Endret av schmelck
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Angående Clone mode.

Kjører et Asus V9520TD FX5200 kort i kloning.

Men Asus sin driver gjør at jeg kan se film på TV'en mens jeg driver desktopting på monitoren.

Så det blir jo ikke en direkte kloning, sånn sett.

Trur det har mest med at jeg har satt TV'en som full screen device.

 

Minimerer bare BSplayer på PC'en og gjør hva jeg vil. DivX'en snurrer pent og pyntelig på TV'en min.

 

Men guiden din var helt über! :thumbup:

Lenke til kommentar

snole: ja det er en mulighet, er nok fordi du har satt den som "full screen device". Kloning er jo i hovedsak ment for å klone bildet, så det var en god ide!

 

Pinnella: Har ikke fått knota npe særlig med TV ut, da jeg har projektor og kobler PCen direkte til DSUB inngangen.

 

Brukere med TVut kunnskper kan gjerne sende meg en liten guide så kan jeg slenge den med, eller lage en egen...

 

ronndi: du vil aldri angre på 2 (eller fler) LCD.

 

Svedda: hydravision har som sagt et svært snevert bruksområde, og som sagt; med ATi kort kan du bare glemme surround gaming grunnet ATi sine drivere.

 

EDIT: slang inn noen nye bilder av clone og feature mode i guiden, enjoy...

 

EDIT2: La også inn bilder som viser forskjell på å strekke et vindu og å forandre oppløsningen. Sonic 2 :thumbup:

 

EDIT3: ble plutselig litt usikker på om ATi støtter feature mode eller ikke, noen med ATi som kan bekrefte/avkrefte dette? -FÅTT SVAR!

Endret av schmelck
Lenke til kommentar

Graulerer med din 3. skjerm og disko pc, med slike guider kan alle få fem nerden i seg selv uten å måtte lære all mulig drit fra scratch. Flott guide uten at jeg gadd å lese alt. Er også imponert hvor ryddig pulten er i forhold til hva leiligheten er ellers :thumbs: bare synd (pul)ten ikke har plass til 4 skjermer :hmm: , men det blir vel snart nye prosjekter og pappesker istedet? :hmm:

Lenke til kommentar

Utrolig smooth guide, noe du kan slenge inn som ett lite notat, til folk som drømmer om dualoppsett, er at de må huske at to crt-skjermer inntil hverandre nesten aldri går uten mye interferens, så man må regne med litt ekstra plass. (egen erfaring tilsier rundt 10-15cm).

 

Bra du drar fram ultramon, er ett must for den seriøse flerskjermbruker, muligheten til å lage shortcuts som åpner på en spesiell koordinat på en valgfri skjerm er veldig nyttig, spesielt for de som jobber for meg (jobbing på den ene skjermen, mail, dc, winamp, trillian, irc osv på den andre).

 

Det som personlig irriterer meg mest er spill som gjør seg vanskelige i independent mode (c&c: generals feks), der musa fortsetter ut på desktopen om du drar den inne i spillet :(.

 

AtW

Lenke til kommentar

Natsy: hehe, prøver å holde det ryddig da selv om du vet jo hvordan det går... Nye pappesker er nok rett rundt hjørnet, du kjenner meg ;)

 

ATWindsor: slang det inn helt på begynnelsen nå.

Har ikke spilt noe særlig i independent, ihvertfall ikke etter at jeg fkk Parheliaen og skjermene, men skjønner godt hva du mener!

 

MuD: takk!

Endret av schmelck
Lenke til kommentar

Nå har jeg satt 2 CRT skjermer ved siden av hverandre. Problemet er det at jeg ikke klarer å åpne en film slik at den vises på begge skjermene....

Når jeg åpner en film i windows mediaplayer, så strekker WMP seg over begge skjermene, men når jeg spiller av filmen, kommer bare halve bildet på den ene skjermen. WMA vises fortsatt på den andre, men det er bare helt svart der som filmen egentlig skulle spilles av....

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...