Gå til innhold

Beste Anime-film!


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg er for tida på en skikkelig anime-bølge, og har fått kjøpt og sett mange bra filmer i det siste. Jeg selv har laget følgende liste over de jeg anser for å være de beste/viktigste anime-filmene:

 

1. Akira

2. Vampire Hunter D - Bloodlust (2000)

3. Princess Mononoke

4. Chihiro og heksene (husker ikke engelsk tittel)

5. Ghost in the Shell

6. Ninja Scroll

7. Fist of the North Star

8. noen av de 10000 Dragon Ball Z-filmene

9. Perfect Blue

10. Urotsukidoji - Legend of the Overfiend

11. Heavy Metal 1981

12. Heavy Metal 2000

13. Transformers

 

Jeg har rangert dem sånn som jeg subjektivt synes de ligger an. Jeg er åpen for gode synspunkter på rangeringa (jeg har ikke engang sett de fra 9-13). Og jeg veit at f.eks Akira slett ikke nødvendigvis er en "bedre" film enn Ghost in the Shell, men det er altså MENT å være en subjektiv liste.

 

Jeg opprettet posten for å få noen synspunkter på hva DERE synes er best av alle disse filmene. MEN FØRST OG FREMST lurer jeg på om dere har flere gode filmer jeg kan legge til lista mi?! Hvilke ville dere sagt ikke hører til på en topp10-liste til fordel for andre?

 

Er på utkikk etter filmer jeg veit er bra. Også forslag til bra anime-serier er interessant.... Derigården veit jeg nesten ingenting.

 

På forhånd takk!

 

edit: skulle bare si nå at jeg har sett Fist of the North Star nettopp, og den var jo utrolig DÅRLIG da! utrolig lite inspirerende. Bare blod og gørr den har blitt populær på sikkert... Jeg har jo hørt utrolig lenge om den, så jeg hadde gledet meg skikkelig til en råbra klassiker... Jaja..... Urotsukidoji neste :)

Endret av Ursa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøv noen serier også! :thumbs:

 

Anbefaler for de som begynner i anime

 

Noir

Last Exile

Scrapped Princess

Gunslinger Girl

Ghost in the Shell - Stand Alone Complex

Rurouni Kenshin

 

Ja, det er vel litt variert litt av hvert. :)

 

Sjøl har jeg vært på animebølgen forsåvidt siden jeg var liten, men det er ikke før fra 2001 og framver at jeg fikk se overflod av anime vha fansubs og kjøp på DVD.

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

Hmm, ja nuhvel :D. Her er de jeg ville hatt med på listen din. Resten duger ikke hehe:

 

* Akira

* Vampire Hunter D - Bloodlust (2000)

* Princess Mononoke

* Chihiro og heksene (Sen to Chihiro no kamikakushi)

* Ghost in the Shell

* Ninja Scroll (maybe, den er artig :D)

* Perfect Blue

* Transformers (enorm nostalgi faktor, er trolig den filmen jeg har sett flest ganger.)

 

For å legge til noen:

 

* Cowboy Bebop TM (se også serien)

* The Vision of Escaflowne TM (se også serien)

* Laputa: Castla in the Sky

* Kikki's Delivery Service

* Whispers of the Heart

* Lupin III (en del av disse, med varierende kvalitet)

* Macross Plus

 

kommer ikke på fler for øyeblikket, men det skal nevnes at Ghost in the Shell 2 - Innocence er rett rundt hjørnet, og ser meget lovende ut!

Endret av ilex
Lenke til kommentar

Lillesøstra mi driver og maser om at jeg må kjøpe Love Hina-DVD'r til henne når jeg kommer hjem på påskeferie. Hun har lest serien i dette "Manga mania" bladet som kommer på Rema hver måned. Hvordan er dette i tegnefilm-form?

Endret av Bitex
Lenke til kommentar
Lillesøstra mi driver og maser om at jeg må kjøpe Love Hina-DVD'r til henne når jeg kommer hjem på påskeferie. Hun har lest serien i dette "Manga mania" bladet som kommer på Rema hver måned. Hvordan er dette i tegnefilm-form?

Jeg har sett hele serien av Love Hina, og en del spesialer.. Det er utrolig god og morsom tv for jenter, og andre som er tilhenger av den litt "klissete og jentete" typen Anime.

 

Personlig syns jeg LH er den beste serien jeg har sett, men nå er jeg litt rar også da ;)

 

Hvis søsteren din vil se serien syns jeg du bør kjøpe den til henne.

Lenke til kommentar

Har bestilt Spirited Away (deluxe 2 disc settet) og den første Evangelion filmen (etter alt skrytet må jeg bare ha serien..).

 

Så, det kan hende jeg får en ny "beste anime" snart, tipper det blir Spirited Away, etter alle omtalene jeg har lest hvor folk legger seg flate.

 

Jeg er ikke sikker på egentlig hva begrepet "anime" innebærer. Det er -ikke- 3D (CG) animasjonsfilm som f.eks. Final Fantasy - spirits within, men tegnefilm med en som regel veldig bra historie og gjerne ganske "hakkete" tegnet. Såvidt jeg vet er dette gjort med hensikt for å "fortelle tegneserien som film". Mulig jeg tråkker i salaten, men jeg har ikke et hellig forhold til noe egentlig innen film :)

 

Manga er, såvidt jeg vet (igjen.. *sukk*) tegneserie, ikke film av noe slag. Når noen omtaler anime filmer som "manga", bør de heller si "manga inspirert film" eller tegnefilm.

 

Anime er et uvant format i starten, det kan jeg ihvertfall hilse og si. Men når du ser noen slike filmer og blir vant til bl.a. tegneteknikken og tildels merkelige lydspor (les: japansk humor), vil du finne en helt ny verden av vidunderlige historier gjemt i disse filmene.

 

Eksempel: Princess Mononoke. Jeg har ikke blitt så vanvittig grepet av en film på årevis, tanken på den når jeg skriver dette gir meg rett og slett gåsehud. Så den igjen med en kamerat, og han følte akkurat det samme (og nei, jeg truet ham ikke på livet engang! :green: ) Jeg har Akira (dobbelboksen med original og oppussed versjon), og kan ikke egentlig rate den over Princess Mononoke. Kanskje etter et par titter til, for een er passe sprø (Akira). Skal se den nå i natt igjen.

 

Selv sier jeg bare.. drit en lang marsj i sjanger begrepene, se det du liker best og ikke bry deg om hva andre synes om det! Det gjelder musikk og..

Endret av Hidden
Lenke til kommentar

a wind named amnesia

my neighbor totoro

Voices of a Distant Star

 

gode filmer voices.. saken er en meget god kort-film, SMS i framtiden, space krig tidsforskyvniger, meget god. my neighbor saken er en skikkelig søt "feel good" film. amnesia saken.. futuristisk verden, etter krigen bla bla bla. god film ikke så bra som de andre som er nevnt her, men kanskje verdt en esel jobb?

Lenke til kommentar

Ja "feel good"-filmer skal aldri undervurderes! Det er ganske få filmer som skikkelig får deg i godt humør! (Nå snakker jeg ikke om den gjennomsnittlige amerikanske romansekomedien, som mer enn en gang har klart å provosere meg skikkelig).

 

Må bare legge til at "Revenge of the Nerds 1" er en av de beste feelgood-filmer jeg har sett....

 

Skulle også legge til at jeg nå har fått sett Urotsukidoji. Jeg synes den var skikkelig bra! Det er litt kjipt at med en gang noe har med sex å gjøre, så er det "kitsch" for oss her i Europa. Av og til blander asiatiske filmer både sex, grotesk vold og HUMOR (!!) i en avskyelig blanding... (anbefaler "a chinese torture chamber story" til alle som har sjans til å få sett den. Den er UFATTELIG gøyal...... Dersom dere har sett det tulleklippet flytende på internett med de som har sex i lufta mens dem roper ting som f.eks "spinning wheel", så er det i hvert fall fra den filmen (dette er live film altså, ikke anime) anbefales på det sterkeste..... Til en guttekveld... Den er utrolig morsom, men bare dersom du tåler grov humor).

 

Asia er så usensurert som du får det

USA er så sensurert som du får det

Europa er en plass midt i mellom

 

Det er viktig å sette seg inn i den sinnsstemninga det er forventet at seerne skal ha før man ser filmer fra andre land.

 

Men tilbake til saken: ja Urotsukidoji var av en helt annen karakter enn Princess Mononoke og Spirited Away. (Jeg hevet øyenbrynene mer enn én gang kan du si :) kjempepeniser som suger opp menneskene i storbyen var ganske vilt!) MEN den hadde en del gode poenger underveis. Urotsukidoji var i hvert fall LANGT bedre enn Fist of the North Star synes jeg.

 

Så langt er lista mi:

 

1. Akira

2. Vampire Hunter D - Bloodlust

3. Princess Mononoke

4. Spirited Away

5. Urotsukidoji - Legend of the Overfiend

6. Ghost in the Shell

7. Ninja Scroll

 

Kom til å huske at jeg har lest at "Appleseed" og "Perfect Blue" er filmer jeg tidligere har fått anbefalt... Jeg må få sett dem også. Mye godbiter.

Lenke til kommentar

Jeg har funnet svaret på alle våre problemer:

 

Stikk på www.animenfo.com

 

Der har dem en anime-topp100, akkurat som på imdb.com ... Ser det var helt andre ting enn det vi har nevnt som lå på topp. Bare Cowboy Bebop og Spirited Away lå blant topp 10.

 

Til lykke med DVD-kjøpene! :) mye å bruke pengene på, gitt :)

 

edit: lagde tydeligere link

Endret av Ursa
Lenke til kommentar

Hmmm skal vi se. Den typen animasjon er vel litt uvanlig i anime. Vet at FRANSK anime (Frankrike er det landet som lager nest mest anime i verden (dvs tegnefilm for voksne tror jeg) men det finnes også italiensk anime) ofte har litt mer avansert/avant-garde stil enn den japanske. Du får søke på google på det.

 

Ellers synes jeg selv at Vampire Hunter D - Bloodlust er den peneste filmen jeg har sett så langt. Princess Mononoke og Spirited Away er også bra.

 

Du kan også gå inn på den siden jeg nevnte (www.animenfo.com) og søke på animeer som har fått veldig god kritikk på "animation" altså utseendemessig veldig bra.

 

MEN pekefinger: jeg synes nå ikke at UTSEENDET må være en spesiell stil for at du skal kunne se filmen :mad:

 

edit: kom akkurat på jeg faktisk har sett slik animasjon noen plasser: prøv Animatrix! Det er 10 kortfilmer fra historien bak Matrix og sånn. Der er det en del forskjellige tegnestiler, mange av dem svært lekre!

Endret av Ursa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...