Gå til innhold

Anmeldt av skolen for "hacking"!


eckmann

Anbefalte innlegg

Hei,

 

I dag ble jeg beskyldt for å ha hacket skolenettverket fordi jeg hadde laget en snarvei til C:, og dermed ved å lage en snarvei til C: hadde jeg angivelig tilegnet meg admin rettigheter, for med en gang man har tilgang til C: så har man også tilgang til alle de andres kontoer, noe jeg er sterkt uenig.

 

Hvorfor jeg laget en snarvei til C: er en helt annen sak, jeg tenker det var mest av nysgjerrighet og jeg lurte vel bare på hvorfor den ikke var der slik den pleier å være her hos meg.

 

I allefall er jeg nå utestengt fra alle skolens maskiner og jeg ble truet med en strafferamme på 2 år for dette.

 

Er ikke helt sikekr på hvorfor jeg skriver, men måtte vel bare få det ut. OG det kan vel heller ikke kalles hacking å lage en snarvei til C:?

 

Mvh. Meg

Endret av eckmann
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er alt jeg har gjort og det irriterer meg grenseløst. Han påsto at siden han kunne logge ionn på alle brukernes konto på C: med sin admin konto, så kunne jeg det også, bare jeg fikk tilgang til C:.

 

Er det forresten noen som har link til datatilsynets regler for nettverk på skoler?

Lenke til kommentar

Dersom alt som skal til for å "hacke" netverket er å lage en snarvei, så er det jo netverkets oppbygning det er noe galt med. På min skole har alle elevene tilgang til c: automatisk, uten at vi har Admin rettigheter av den grunn.

 

Så jeg må nesten le av hvor tåpelig skolen din har "behandlet" denne saken, :p

Det blir rett og slett for dumt...

Lenke til kommentar

Idioti, det er klart at visst du har brukernamn og passord til admin kontoen så kan du logge deg på med amdmin rettigheiter, men det er jo ikkje det du har gjort. Dessutan visst sikkerheita er så sløv at du får ful tilgang ved å lage en snarvei så seier det meir om skullen sitt sikkerheitsopplegg en dine "hacker" kunnskaper. Skullen som har ansvaret for at det ikkje elever skal få tilgang på områder som er forbeholdt lærere.

Lenke til kommentar

Alt jeg gjorde var å høyreklikke på skrivebordet og trykke på ny-> snarvei, så skrev jeg C:.... Og så blir jeg beskyldt for hacking og at det er tilegning av admin rettigheter. For ved å få tilgang til C: så får man tilgang til alle brukernes kontoer for det fikk han på sin admin konto når han gikk inn på C:.

 

Jeg hadde forresten laget en snarvei til dxdiag sånn at jeg og en annen kunne snakke sammen på nettverket, og ved hjelp av dxdiag så kan jeg også få gjort masse tull (?)? Uansett så kalte han det hacking, og jeg blir litt provosert av sånt.

 

Dessuten, hadde jkeg trodd det var ulovlig å ha tilgang til C: hadde jeg jo ikke latt snarveien ligge i mappen min konstant, det er jo å beskuylde meg for å være dum.

Endret av eckmann
Lenke til kommentar

Likte spesielt lite den delen om at "det var en strafferamme på 2 år" for det jeg hadde gjort, og at jeg var heldig om jeg slapp unna med å "bare" betale de omkostningene det ville medføre å legge om systemet på skolen.... Og han irriterer meg, it-ansvarlig som mener jeg har tilgang til alt bare fordi jeg laget en snarvei til C:. Det er jo ikke hacking eller tilegning av informasjon som ikke er lovlig det?

Endret av eckmann
Lenke til kommentar

Tilgang til C. på den lokale datamskinen du har, eller C.disken til selve serveren? isåfall er det serveren skjønner jeg ham godt, men er det den lokale disken foreslår jeg at du viser dataansvarlig at man kommer inn på de via det helt normale windowsprogrammet "min Datamaskin"

Lenke til kommentar

Kanskje det er på tide at skolen din bytter ut de ansvarlige for nettverket ?

 

Hvis de hadde hatt noe mellom ørene, hadde de skjønt at å lage en snarvei til c: ikke gir admin rettigheter.

 

Jeg vet ikke hvilket os dere bruker i nettverket, men om det er NT/2K/XP , og du får admin rettigheter ved å få tilgang til c: så gjør ikke nettverks ansvarlig jobben sin.

 

Du får sette vedkommende i kontakt med meg, så kan jeg være behjelpelig med å konfigurere rettighetene

 

Hilsen

MCSA # 2897449

Lenke til kommentar
Tilgang til C. på den lokale datamskinen du har, eller C.disken til selve serveren? isåfall er det serveren skjønner jeg ham godt, men er det den lokale disken foreslår jeg at du viser dataansvarlig at man kommer inn på de via det helt normale windowsprogrammet "min Datamaskin"

Som sagt, får han tilgang til c: og det ikke er meningen, er det noen "høyere makter" som ikke vet hva de holder på med, ut fra den informasjonen som er kommet fram her.

Lenke til kommentar

Det var riktig nok ikke på den lokale maskinen, men helt ærlig var det det jeg trodde første gang jeg gjorde det. Var ny med nettverk og sånt da jeg gjorde det. Og det som er hele poenget er jo at jeg ikke har fått noen flere rettigheter, men han påstår at man gjør det med en gang man får tilgang til c:. Man har jo ikke noe som helst skriverettigheter elle rnoe på C: annet enn på sin egen konto som elev?

 

Skolen kjører win 2000.

 

Litt OT:

 

En venn av meg fikk skjenn av ham fordi han hadde utestengt admin fra kontoen sin. Han hadde visstnok trykket på security og fjernet administrator derifra, men har ikke admin ownership og kan ganske enkelt fikse på det?

Endret av eckmann
Lenke til kommentar

Helt sikkert derfor han tar sånn av, fordi det er for dårlig det han har gjort. Men, men, det er litt kjipt om jeg må svi noe for det. Dessuten er det aldri noen som har sagt at det var ulovlig å lage snarvei, iflg. ham så er det ulovlig å lage snarveier til diskettstasjonen også, alle snarveier er forbudt.

 

Jeg fikk heller ikke lov å lage et bat skript som viste klokken, grunnen til at jeg laget det var fordi jeg ikke bruker klokke, og det ikke er klokke på datarommet, og jeg liker å vite hva klokken er. Men det skulle jeg visst helelr aldri gjort. :no:

Lenke til kommentar

Noen som har noen tips om hva jeg kan bruke som argumenter mot dette her? Jeg prøvde å forklare ham at man ikke fikk admin rettigheter selvom jeg hadde tilgang til c:, og da svarte han bare: det er det delte meninger om. Det var da under møtet med rektor. Og nå er jeg da bannet fra alle skolens maskiner og datarom, så dette blir gøy på heldagsprøver i økonomi. Jippi.

Endret av eckmann
Lenke til kommentar

Det med at han kompisen din tok ownership over sin egen brukerkonto er jo passe mongo.. han må jo lære seg å sette rettighetene på profilen bedre da.. D'oh..

 

Dessuten, hva kan han bevise. Selv om du hadde gjort det for å "Hacke" så er han sikkert for dum til å kunne bevise noe.

 

Fyren burde seriøst gå og lære seg litt mer AD :p

 

 

Edit: Forresten så er det kanskje riktig at du har fått TILGANG til andres kontoer.. Men du skal ikke ha adminrettigheter.. *tenke* det finnes kanskje en bitteliten mulighet for at du kan bruke din lokale adminrettighet (du vet, windows er litt hullete her og der ;)) til å endre tilganger til brukerprofiler.. men i såfall er det han som har bæsjet seg selv på leggen og ikke satt rettigheten på selve c:

 

Det er uansett ikke forsvarlig av ham å stenge deg ute for alltid. Han kunne kanskje gitt deg en lite utestengelse.. og så gitt deg en veldig restricted brukerkonto.. Rektor bør jo også forstå at du ikke kan bli utestengt for alltid.. Det er nok bare stoltheten til denne IT-ansvarlige som er litt såret. Det ordner seg nok :) Å være sur i trynet mot ham hjelper sikkert ikke ;)

Endret av darkness|
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...