Gå til innhold

Typiske "må-ha" program


Anbefalte innlegg

Disse er alle [b]gratis[/b] program, altså freeware, uten tidsbegrensning eller noe slikt. De er små i filstørrelse slik at du kan laste dem ned på toppen noen minutter selv med treg forbindelse. Når du legger til en link, vær så snill å ikke ta med til program som koster penger (shareware og kommersielle program). Jeg tar forbehold om at noen freeware program over tid kan bli shareware eller kommersielle program, og vil oppdatere oversikten så sant jeg er klar over det.

(lenken til programfilene er i navnet)

Først ut: [b][url="http://www.ne.jp/asahi/cool/kish/pplusmain.htm"]Properties Plus[/url][/b]

[b]Litt om Properties Plus:[/b]
Liten programfil, superenkel installasjon, du får et nytt og til tider uvurdelig alternativ på høyreklikk menyen (Properties Plus), hvor du kan forandre filendelse og andre attributter på filene, som man ikke kan via den vanlige default høyreklikk menyen. Tidsbesparende!

[b][url="http://www.audiograbber.com-us.net/download.html"]Audiograbber[/url][/b]

[b]Litt om AUDIOGRABBER:[/b]
Nå er Audiograbber FREEWARE (nyhet!). Programmet var kontraktbundet en periode, men nå er avtalen utløpt, og skaperen har uttalt at han ønsker å gi det bort gratis nå siden han føler han fikk nok betalt gjennom kontraktperioden. Han vil også fortsette å videreutvikle det, selv om det nå er freeware (!). Det er flott å se at det fremdeles finnes folk der ute som ikke må ha penger for så gode program. Audiograbber lar deg grabbe låter fra CD og lage MP3 eller andre format på direkten, så enkelt som det overhodet kan la seg gjøre, og med høy kvalitet. Det har vært hovedsaklig 2 program jeg har brukt for slike ting: EAC med Lame, og Audiograbber. Audiograbber var det første programmet jeg brukte for å lage MP3 låter fra mine CD'er. Anbefales til de som ikke ønsker å bruke f.eks. EAC (som også er svært enkelt å bruke etter litt fiklete innstillinger).

[b][url="http://toolbar.google.com"]GOOGLE TOOLBAR[/url][/b]

[b]Litt om GOOGLE Toolbar:[/b]

Google Toolbar er webleseren Opera's svar på popup blocker, d.v.s. det kan/vil blokkere de altfor typiske og irriterende reklamepopups man blir utsatt for overalt på internet. I tillegg til dette får du den glimrende søkemotoren (min favoritt sammen med Kvasir) Google svært lett tilgjengelig, du får en autofyll skjema funksjon (valgfritt) og mer til. Svært rask og enkel download og installasjon.

[b][url="http://www.xnview.com"]XnView[/url][/b]

[b]Litt om XnView:[/b]

Xnview har et vell av bilderedigeringsfunksjoner, noe som gjør det svært fleksibelt og anvendelig. XnView lar deg behandle både enkeltbilder og såkalt "batch" (mange bilder om gangen) på en enkel måte. Førsteinntrykket kan være litt forvirrende for noen, men så snart du har lært det grunnleggende i programmet, hvilket tar kort tid, skjønner du hvor ekstremt kraftig og bra det er. XnView har hele 44 forskjellige menyspråk, norsk inkludert!

[b][url="http://www.lavasoftusa.com/software/adaware"]Ad-aware[/url][/b]

[b]Litt om Ad-aware:[/b]

Ad-awere er et kraftig antispyware program. Det er enkelt å installere og bruke, og mange internett brukere vil bli overrasket over hvor mye spyware programmet finner noen ganger. Selv har jeg opplevd å finne opptil 80 elementer etter å ikke ha brukt programmet på en liten stund med mye nett surfing. Ad-aware er svært enkelt å oppdatere, noe du bør gjøre med jevne mellomrom for å sikre deg at det kan finne de nyeste spyware elementene.

[b][url="http://www.safer-networking.org"]Spybot Search & Destroy[/url][/b]

[b]Litt om Spybot Search & Destroy:[/b]

Spybot S&D virker på omtrent samme måte som Ad-aware, d.v.s. det finner og ødelegger (med din tillatelse) spyware elementer. Du kan aldri være for sikker, og det går greit å kjøre disse to sammen. NB! Noen ganger vil andre lignende program (f.eks. Ad-aware) varsle deg at det har funnet spyware i Spybot S&D's foldere. Dette er backup filer Spybot S&D har laget av problemfiler, og altså IKKE spyware som er i aktivitet, ingen fare. Les mer på FAQ siden ([url="http://www.safer-networking.org/index.php?page=faq&detail=4"][b]link her[/b][/url]). Spybot S&D kan, i likhet med Ad-aware, enkelt oppdateres fra selve programmets menyer. Brukerflaten er kanskje ikke fullt så "smooth" som Ad-aware, men det er enkelt å lære.

[b][url="http://www.acelogix.com/freeware.html"]Startup Guard 1.0[/b], [b]Free RAM Optimizer XP[/b] og [b]Edit IE URL - Edit Internet Explorer's Address Bar[/b] (Ace Logix Software)[/url]

[b]Litt om disse programmene:[/b]

De er alle små i filstørrelse, og har sine unike egenskaper. Startup Guard 1.0 lar deg enkelt velge hvilke program du vil tillate å lastes ved systemoppstart. Jeg fulgte et tips og søkte på [url="http://www.google.com"]GOOGLE[/url] på filer jeg ikke var sikker på, og særlig et nettsted utmerket seg ved å komme først i rekken med et godt og utfyllende svar hver eneste gang jeg søkte. De andre forklarer seg selv. Linken går til Freeware siden, med mer informasjon om hvert produkt.

---------------------------------------------------------------------------

Alle er hjertelig velkommen til å føye sine forslag til listen!

NB! Kun freeware, da shareware har begrensninger. Jeg har ofte opplevd shareware program som ikke lar en lagre det en lager, eller har andre alvorlige begrensninger, og det er ikke gratis når man må betale for registrering.

:cool: Endret av Hidden
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et annet er Spamhilator som er et gratis anti-spam program. Det eneste gratis antispam-alternativet jeg har funnet som virker (og virker godt!) og samtidig er unikt enkelt å installere / bruke

 

Viddi Player er en gratis radio-spiller for nettradio, og er liten og kraftig. Denne er i tillegg norsk-utviklet!!! Legger seg i system-tray under avspilling og blir "usynlig"...

 

Se også denne siden fra It-Avisen

Endret av O. B. Lix
Lenke til kommentar

Shareaza Spy-ware, ad-ware fritt. Det beste P2P programmet synes nå jeg. Kombinerer nettverkene BitTorrent, Edonkey2000, Gnutella og Gnutella2. Nydelig GUI og ganske avansert med en del instillinger.

 

 

Patch XpLite program som overskriver uxtheme.dll-er som gjør at du kan legge inn themes som ikke er verifiserte av microsoft. Bra themes finnes på den samme siden

Lenke til kommentar

Irfanview

Bildeviser med en del enkle redigeringsmuligheter, effekter, batchbehandling. Brukte ACDSEE før, men gikk lei av boksen med "trial expired" som dukket opp i ny og ne. Irfanview er vel så bra.

 

Net Transport

Gratis alternativ til nedlastingsbehandleren Flash Get (som jeg har brukt en del før), ser ut til å ha knabba brukergrensesnittet til F.G. og lagt til en del ekstra funksjonalitet. Støtter batchnedlasting, lagring av videostream, nedlasting i flere tråder.

 

Wish list:

Gratis alternativ til winrar (har prøvd iceows, men likte ikke det noe særlig)

Gratis alternativ til alcohol

Gratis alternativ til partition magic

Lenke til kommentar

TotalCopy 1.10

- Genialt liten utility for nedlasting i et windows nettverk, med begrensnigner for hastighet, pause, resume, retry og hastighetsmåler.

 

EDIT: VNC Lar deg overta en datamaskin over nettverk med grafisk brukergrensesnitt. Fungerer på tvers av operativsystemer.

 

Gspot Et lite prog som finner all informasjon om en avi, mpg, ogg, ogm fil. Codec som blir brukt, fps osv...

Endret av adyton
Lenke til kommentar

Her er flere gratis alternativer til WinRAR:

* 7-Zip. Min favoritt!

* ZipGenius.

* IZArc.

* TugZip.

Winrar er uansett ikke å anbefale. Etter jeg installerte WinAce, merket jeg at flere filer jeg pakket ut med WinRar (bla. spill) fikk korrupte filer og måtte stenges, mens WinAce tok dem glatt og uten kny.

Gremmes ved tanken på hvor mye spill og programvare jeg har slettet fordi WinRar ikke tok det... :cry:

 

#lang qoute fjernet#

Endret av It's me
Lenke til kommentar

Audacity er et enkelt og genialt program for å spille inn musikk ol. via lydkortet. Genialt hvis en for eksempel har et MD-opptak en vil spille inn på CD eller hvis en ikke grier å omgå kopisperre på en CD. Gir deg en del muligheter mtp. manipulering av lyd, monitoring etc., men er så enkelt at en kan ta det i bruk med en gang. Dessuten er det HELT gratis.

 

Direkt link til nedlasting (Windowsversjon) her.

 

 

 

 

 

PS: Stiller meg bak vedkommende som gjerne vil ha tips til gratis alternativ til Partition Magic!

Lenke til kommentar

Total Copy

 

Total Copy er ett genial liten shell utvidelse for Windows som man kan bruke alternativt til Windows egen kopier og flytte funksjoner. plussene inneholder bl.a. pause, resume, auto resume og hastighetsbegrensing viss man ønsker å senke hastigheten og frigjøre resusser til andre ting. tester viser den er ca 10% raskere på lokal kopiering og flytting og ca 1% raskere på kopiering over nettverk. programmet er 101% freeware. installasjons filen er på ~72KB

 

Burn To The Brim

 

BTTP har som formål å sortere valgt innhold og fylle opp en cd eller andre medier til det ytterste. kan lage ferdige standard iso'er som kan brennest ut med de aller fleste brenneprogram.

BTTB er lisensiert under GNU/GPL og er free/world-ware. gratis å bruke men viss du liker det så er du oppfordret av utvikler om å sende 10$ eller mer til en valgfri helse/miljø orginasisjon eller ta aksjon mot de som ødelegger naturen for snarlig fortjeneste.

Lenke til kommentar

Winkey er uten tvil et av de nyttigste gratis-programmene jeg har på PC-en. Du kan legge til snarveier til programmer/etc. ved bruk av windowsknappen.

 

Jeg har f.eks:

 

win+space - åpner notepad

win+o - åpner Opera

win+z - åpner Command prompt (cmd.exe)

win+enter - åpner "My documents" mappen.

 

Last ned her: http://www.copernic.com/winkey/

 

 

Editpad Lite - Et ekstremt godt alternativ til Notepad. Ikke så mye mer å si om det egentlig. Notepad, med alle de litt mer avanserte funksjonene du trenger, eller eventuelt ikke visste du trengte.

http://www.editpadpro.com/editpadlite.html

 

 

Netants - Veldig bra download manager. Synes faktisk den slår alle andre jeg har prøvd. Den har en reklamebanner, men den gjør ingenting. Programmet jobber jo som regel i bakgrunnen. PS! Jeg bruker dette programmet kun hvis jeg skal laste ned store filer, eller laste ned masse filer fra en server (rippe).

http://www.netants.com/

 

 

Noen ønsket alternativ til Winrar:

Jeg digger programmet "Ultimate Zip". Det har helt likt grensesnitt som Winzip, men programmet takler også alle andre komprimeringsformater i tillegg til .zip.

Desverre ble dette programmet "sponsor-ware" noe som betyr at det kommer opp en liten reklamebilde når du pakker ut og gjør andre operasjoner. Men det var det ikke i beta-versjonen, noe jeg nyter godt av, den funker nemlig knallbra. Så hvis du søker finner du nok beta-versjonen!

Endret av GeeZuZz
Lenke til kommentar

FileZilla

 

Gratis FTP-program, finnes som både Client og Server. Stabil, enkel og intuitiv. :thumbs:

 

 

Spampal

 

Gratis spamfilter :thumbup:

 

 

PopTray

 

Sjekker epost på serveren, slipper å laste ned unødig e-post. Sjekker alltid min "Public" e-post adresser med denne og sletter all mail som jeg ikke vil ha fra serveren.. :thumbs:

 

 

TeamSpeak

 

Knall program til å snakke med kammerater mens man f.eks. spiller over internett.

Finnes som både server og client :thumbup:

Endret av hviskeR
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...