Gå til innhold

nordmenn og penger


Anbefalte innlegg

som jeg sa, prioritere. Vi kan kutte tilbudet, men da blir det en omstillingsperiode hvor det ikke kommer til å være like bra. Snakk om prioritering som jeg sa, vil vi at mye penger skal gå til byråkrati, eller vil vi at pengene skal brukes til skole, helse og veier?

Går pengene til skole, vei, sykehus etc går pengene til byråkrati også. Byråkrati er en nødvendighet for å kunne administrere en velferdsstat. At byråkratiet er for stort er jeg enig i. Nå har det jo gått så langt at leger og sykepleiere må gjøre papirarbeid og regne budsjett før de kan ta seg av pasienter og brukere, det samme gjelder rektorer på skoler, som før var en intelektuell og pedagogisk størrelse på skolen. Nå er hun nedgradert til papirflytter :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trådstarter: Poenget er at private/enkeltmennesker disponerer alltid (uten unntak) penger bedre enn staten.

 

Eksempel: I nabokommunen min Horten, har politkerne satt av 600 000 kroner til kjøp av "hjemme-pc" til de kommuneansatte. Antallet er 40 stk! De skal altså ha en datamaskin til 15 000 kr hver, til bruk av excel og word. Det ville aldri ha skjedd hvis handlen hadde skjedd i privat regi. 600 000 - det er mine og dine skattepenger vi snakker om.

Endret av FiskePinna
Lenke til kommentar

Dette må være noe av det største pisset jeg har hørt på lenge, hadde det ikke vært noe offentlig i norge som hadde samlet inn og delt ut pengene hadde ikke mye gått rundt her i landet. Bompenger på vei og fortau overalt hadde vært kjempekjekt.

 

Det er kanskje greit de setter ut noe på anbud, men det er fortsatt noen som må samle inn og fordele. Sette ut tjenester på annbud koster vel også en del, det må jo være noen skikka personer (da snakker jeg ikke kun om kjøtthuer av økonomer, men folk som også har peil på det som settes ut) som henter inn og behandler anbudene. Pengene må uansett samles inn og fordeles uansett hvordan man vrir og vender på det.

 

Private har jo også en tendens til å gjøre ting billigere ofte ved hjelp av lave lønninger og dårligere arbeidsvillkår for de ansatte, samt billigere og ofte dårligere fysiske varer... hvor går overskuddet da? Tilbake til samfunnet? Eller kanskje til de griske utenlandske investorene som investerer de pengene i alle andre land enn Norge, hvis de investerer de i det hele tatt da (bortsett fra på seg selv)...

 

Hvem må forresten ordne opp om et selskap som har fått et anbud går dukken P.G.A. snusk og konkurser? Jo, det er det offentlige.

Endret av Kamerat
Lenke til kommentar

jeg lurer på hvor alle penga tar veien jeg..

satadig høyere skatter, stadig høyere priser, stadig folk som blir sagt opp..

hvor tar penga veien?

 

dessuten, så vil jeg ha MYYYE mere penger til skolene. de er jo bare noen nedslitte rønner.. vi får jo beskjed om å spare på plassen i kladdebøkene fordi skolen ikke har plass til flere, mens vi stadig ser nye datamaskiner og stoler til lærerne på kontorene i gangene..

 

hele vitsen med å kjøpe inn så mange datamaskiner skjønner jeg ikke, og grunnen til det er jo at de aldri blir brukt..

 

nei, heller mere penger til skolene, (gjerne litt bedre tankegang før innkjøpene der også), og ferre penger til u-land.. vet de trenger, men vi kan ikke bare gi og gi i hytte og pine.. mange av skolene burde rett og slett bli byg opp igjenn fra grunne, så dårlige er de..

 

og hvorfor betaler man mindre skatt hvis man tjener mere? og da tenker jeg ikke på smutthull, som for den saks skyld burde tettes..

 

og bommpengene.. hvorfor stiger de noe så inne i granskauen så mye hele tiden, moren min må jo betal 20kr i bommpenger hver dag hun drar på jobb.. IDIOTISK!! greit at de har bompenger, men de trenger jo ikke å heve prisene annen-hver måned..

Lenke til kommentar

Et par poenger/innspill til noe av det som har blitt sagt i denne tråden:

 

* Ang. strømpriser:

Vi var i Italia for omtrent et år siden, og vi regnet litt på strømprisen der i forhold til her, og kjøpekraftregulerte det.

Gjett hva?

Strømprisen i Italia var tilnærmet lik den i Norge, men der ser du ikke ett hus hvor de har på for mye lys, eller på anne måte bruker for myue strøm...

 

* Det som PiskePinna nevner, er jeg enig i, 15k/stk på hjemmePC til kommuneansatte som kun skal bedrive byråkrati er FOR MYE.

 

* Helsevesenet i USA: Noen vi kjenner hadde flyttet til USA. De var helt nyetablerte, og kona skulle føde der borte. Jeg må si at jeg ikke har født selv, (da hadde dere nok sett bilde av meg i VG :p ) men jeg har hørt at det kan være en smertefull opplevelse...

De fikk en smertestillende sprøyte, om de ville ha flere, måtte de betale noe som tilsvarte 18-20 000 NOK per stk.

Det er vanskelig når man er nyetablert, så hun fikk en særdeles "naturlig" fødsel...

Lenke til kommentar

Men da har ikke de du kjenner gjort som alle fornuftige mennesker som bor i US gjør. FORSIKRING! Min søster ble født der borte. I SLC, UT, på et hospital osm i fjor var kåret til verdens beste. Verdens beste sykehus ligger faktisk i USA. Og det kostet ikke mye, meste parten ble bealt av en forsikring av noe slag. Tenk litt på det da. Og adoptere koster jo fort vekk hundre tusen det også.

 

Jeg synes forsåvidt det er greit at vi får høyere strømpriser. Vi får da klare å være på omtrent samme nivå som de vi selger strøm TIL? Alle andre land har strømåpriser tilsvarende +/- NOK 1,-, så da får da jammen vi også klare det,.

 

I Norge betaler du ABOSLUTT IKKE mindre skatt hvis du tjener mer. Hvor du har det fra skulle jeg gjerne likt å se!

 

Skolene i Norge har for lite konkurranse. Man skulle hatt mange flere private skoler/friskoler.

Lenke til kommentar

hvis man setter ned inntektskatten (som nå er SYKE 50% for mange), vil man samtidig kunne redusere lønn. bedriftene vil da tjene mye mer og kunne konkurrere bedre på det utenlanske. staten kan samtidig være litt mer passiv, la det private slippe til, noe som gir større flyt i økonomien, mer penger i omløp. resultatet blir at alle parter tjener, da skatte satsene er lavere, men det blir samtidig større verdier som man kan skatte fra. både arbeidstaker, arbeidsgiver og stat tjener mer!

Lenke til kommentar
I Norge betaler du ABOSLUTT IKKE mindre skatt hvis du tjener mer. Hvor du har det fra skulle jeg gjerne likt å se!

Det er ikke alle som får lønn utbetalt på vanlig måte (det bør du vite), de som tjener masse penger finner ofte måter å lure vekk masse penger på. Slik at de betaler mindre skatt enn de som tjener mindre.

 

Skolene i Norge har for lite konkurranse. Man skulle hatt mange flere private skoler/friskoler.

 

Poenget med de offentlige skolene er ikke at de skal tjene penger, eller gå i null. De skla være en utgiftspost. Derfor blir det teit å utsette de for konkurranse med skoler som er reklamefinansiert, og har som mål å tjene penger.

 

Norge er faktisk ikke et så dyrt land å bo i hvis du ser på utgifter i forhold til inntekter. (og samenlign med andre land)

Endret av sluffy
Lenke til kommentar
Jeg synes forsåvidt det er greit at vi får høyere strømpriser. Vi får da klare å være på omtrent samme nivå som de vi selger strøm TIL? Alle andre land har strømåpriser tilsvarende +/- NOK 1,-, så da får da jammen vi også klare det.

Du mener det er NEGATIVT at vi får billig strøm? Og at strømleverandørene skal tjene seg feite og forbrukerene blakke seg på strøm, er PSOITIVT? Det at vi er billigere en mange andre stedet på akkurat dette området er da strengt tatt en god ting.

Lenke til kommentar
Det stod jo over at også år man ser bort fra smutthullene, at man betalte mindre skatt hvis man tjente mer.

 

Så vidt jeg vet er det 49,9 % i skatt etter 310 000. Og det norske gjennomsnittet tjener nok mer enn det.

 

Ja, jeg anser faktisk utbytte/lønn-problematikken som et slags NØDVENDIG smutthull.

dette var noe jeg høret på et radioprogramm for ca. 1-2 år siden..

jeg husker ikke nøyaktig helt sikkert at det var inntekts skatt.. men de ramsa opp skatteprosentene, og jeg tror det var 7% forskjell på det meste, men jeg husker ikke sikkert...

Lenke til kommentar
Selvsagt er det hyggelig med billig strøm. Men det ville være naturlig å ligge på samme nivå som de vi handler med.

 

Som sikkert sagt tidligere, fastpris kan jo også være kjekt!

Så du mener at det er naturlig å betale en del for strøm, men du gjør det ikke selv? Er ikke det litt dobbelmoralsitisk?

 

Og hvorfor skal private skoler konkurrere mot private? De har helt forskjellig målsetting. Og man har faktisk rett på gratis utdanning...

Lenke til kommentar
Selvsagt er det hyggelig med billig strøm. Men det ville være naturlig å ligge på samme nivå som de vi handler med.

 

Som sikkert sagt tidligere, fastpris kan jo også være kjekt!

Så du mener at det er naturlig å betale en del for strøm, men du gjør det ikke selv? Er ikke det litt dobbelmoralsitisk?

 

Og hvorfor skal private skoler konkurrere mot private? De har helt forskjellig målsetting. Og man har faktisk rett på gratis utdanning...

Dobelmoralistisk nei! Jeg viser bare det at det går an å satse!

 

Private skoler gjør at de offentlige skolene må sette opp nivået. Da skaper man konkurranse, hvilket er positivt. Jeg sier jo ikke at alle skal gå på privateskoler, men vi kunne godt leve med at 15-20 % gikk på friskoler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...