Gå til innhold

HyperThreading = 2x prime95?


Caliber

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Fyr opp to sessions av Prime95, og gå deretter til TaskManager og høyreklikk på hver session av Prime95 og velg "afinity" da kan du velge hvilken CPU som skal behandle denne prosessen. Gjør det samme med den andre prosessen av Prime og velg da den andre CPU'en til å håndtere den.

Har ingenting å si. Det er bare en CPU i maskinen, så om du setter de til å kjøre på hver sin "HT-CPU", betyr det igrunn bare at de må kjøre på CPUen.

HT-CPU0 = HT-CPU1. Det er CPUen selv som bestemmer hvilke instruksjoner fra hver av trådene som skal utføres. Det har Windows INGEN kontroll over.

 

Eneste Windows har kontroll over, er hvilke prosesser som får kjøre til enhver tid. Å sette fast CPU på hver av Prime95-trådene, kan faktisk SENKE belastningen:

La oss si at en bakgrunnsprosess kjører på "HT-CPU0" og du samtidig har satt den ene tråden til å bare kunne kjøre på "HT-CPU0". Da vil ikke denne tråden kunne kjøre så lenge HT-CPU0 er opptatt. At HT-CPU1 kunne være ledig betyr ingenting; tråden får ikke lov til å kjøre på den uansett.

 

Dessuten, hvis alle trådene står på automatisk, vil Windows få større frihet til å optimalisere hvilke tråder som får kjøre. Det er ikke sikkert at det er optimalt å kjøre begge Prime95-trådene samtidig (cache-trashing f.eks). Kanskje det er mer optimalt å kjøre en Prime95 og en bakgrunnsprosess ?

Lenke til kommentar

Er ikke sikker på at det stemmer, ufo. Har kjørt kompilering av lange termodynamiske sammenhenger, og da ble bare en virtuell CPU belastet (og 50% last i task manager). Resultatet er at det gikk mye saktere enn etter at jeg disablet HT.

 

Skal ta å legge det inn her og sjekke litt senere.

Lenke til kommentar

Hmm.. Jeg er ikke sikker. Men kan du ikke prøve begge deler?

* Prime95 (en tråd) i en time

* 2x Prime95 (to tråder) i en time

Og så ser du om de blier ustabil begge to ved samme hastighet eller ikke.

 

Jeg misstenker at CPU'en kan bli litt varmere dersom du kjører 2 tråder siden oppgavene sikkert vil gå raskere. Altså flere instruksjoner utført per sekund.

 

Men prøv begge deler du og gi oss tilbakemelding på hvordan det gikk. Jeg er nyskjerrig..

 

NB. Husk å starte to utgaver av programmet og route det over til hver sin virituelle prosessor, så ikke begge kjører på samme virituelle prosessor.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...