Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Vil dere si dette er en gyldig IT-avtale, med tanke på IT-kontrakt


Anbefalte innlegg

 

Her er kontrakten:

 

1.      Det settes krav til leverandører og underleverandører av systemet at en i størst mulig grad tar i bruk ferdiglagete komponenter, fremfor egenlaget kode.

2.      Det settes krav til leverandører og underleverandører av systemet, at en i størst mulig grad tar i bruk ferdiglagete komponenter , fremfor kode innhentet via chatGPT og github.

3.      Det settes krav til fleksibilitet i arbeidssted, og arbeidstid opp mot teamene som blir brukt av leverandørene og underleverandørene av systemet.

4.      Prisen på intervju-møter er ____ kr, hvor i en i samråd med kunden utarbeider forslag til features og tilhørende akseptans-tester. Målet med møtene er å bli enig om pris og tidsbruk for ulike features, i lys av teamets tidligere erfaringer , opp mot featurene som blir fremlagt.

5.      For at en featur skal anses som utført, må relaterte akseptants-tester gi positivt utslag.

6.      Ved behov kan kunden be leverandøren om at det skal lages en komponent, som vil bli utført av dedikert team som kun jobber med å lage komponenter.

7.      Ved vesentlig mislighold på avtalen, beholder kunden produktet og har anledning til å overføre resterende arbeid til en annen leverandør.

8.      Kunden eier koden som lages

9.      Det er krav til gode kommentarer, og vanlig tilleggs dokumentasjon til kode som er laget.

 

Takk for svar.

Endret av taino
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er da ingen avtale? 

Ta utgangspunkt i en standardavtale og legg til aktuelle tillegg. Ikke start med blanke ark.

Eks, krav kombinert med ordlyden størst mulig grad er umulig å "måle". Og hva er konsekvensen om man ikke gjør noe i størst mulig grad?  

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Omtrent det einaste som er konkret i denne avtalen er prisen for eit intervju. Kva er i størst mulig grad? Kva betyr det at det er krav til fleksibilitet? Og kva er gode kommentarer? 

Her er det stor fare for at begge partar har heilt ulik oppfatting av kva som er avtalt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er dette en teoretisk øvelse (skolepppgave) eller en reell problemstilling for en virksomhet? Hvis siste så er det alt for mange potensielle fallgruver i slike prosjekter til at man kan overlate det til en ‘hjemmesnekret’ avtale. Se f.eks DFØ sine standardavtaler, https://anskaffelser.no/avtaler-og-regelverk/statens-standardavtaler-ssa hvor kanskje SSA-O (Oppdragsavtalen) er aktuell for din problemstilling?

Den Norske Dataforening har også ferdige maler, se https://www.dataforeningen.no/produkter-og-medlemsfordeler/den-norske-dataforenings-it-kontraktstandarder/ for info om type kontrakter som kan være aktuelle.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...