Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Er det lov å ta depositum fra andre beboere ved fremleie?


Anbefalte innlegg

En venn skal fremleie rommet sitt i kollektiv i en periode. Ved spørsmål om håndtering av evt. skade og depositum fra ny beboer sier utleier at min venn kan ordne depositumavtale selv mellom henne og ny beboer. Er det lov å ta depositum fra andre for bolig du ikke eier på denne måten?

Hun er her kun på 3-mnd visum og pendler mellom skole/hjemland. Regner med at det blir vanskelig å få depositum gjennom bank siden hun ikke har D-nummer. Dermed sitter hun igjen med privat depositum med direkte overføring til bank (slik hun har ordnet depositum med norsk utleier også).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ein må sjølvsagt ikkje ta depositum heller, men når leigetakaren framleiger så er den som då framleiger uansett ansvarleg ovanfor huseigar. 

Så dersom ho som er her på visum øydelegg noko i leilegheita så vil huseigaren rette kravet mot din venn, som igjen må rette kravet til ho som framleiger. For din venn som framleiger vil det være ein stor risiko å ta dersom det ikkje blir tatt depositum, kanskje særleg når denne leigetakaren er utanlandsk slik at det kan bli vanskeleg å kreve inn pengar i etterkant. 

Ved framleige så oppstår det ei ansvarskjede. Den som eig bustaden treng ikkje å forholde seg til den som din venn framleiger til. Din venn blir bokstaveleg talt ein mellommann som må forholde seg ned til leigetalaren og opp til huseigaren. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...