Gå til innhold

seppukume

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

532 profilvisninger

seppukume sine prestasjoner

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Civil_solidarity_pact Norsk statsborger vil gifte seg med ikke-EU partner (som har inngått en Pacs i Frankrike). Må Pacs avbrytes først iht. norske krav om skilsmisse før en gifter seg på ny, eller annerkjennes ikke Pacs etter norsk lov? Jeg ser at det er spesielle regler for giftemål hvis en partner er nylig "skilt", dermed dukket spørsmålet opp. Jeg leser på https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/otprp-nr-33-2007-2008-/id502670/?ch=11 "Det er derimot ikke en ekteskapshindring at en av partene er bundet av en PACS. Inngåelse av ekteskap medfører imidlertid opphør av en PACS som en av partene er bundet av." Hvis jeg forstår rett sier dette dokumentet at for mitt formål (gifte meg med vedkommende) anses de som ugift og ikke "nylig skilt"?
  2. En venn skal fremleie rommet sitt i kollektiv i en periode. Ved spørsmål om håndtering av evt. skade og depositum fra ny beboer sier utleier at min venn kan ordne depositumavtale selv mellom henne og ny beboer. Er det lov å ta depositum fra andre for bolig du ikke eier på denne måten? Hun er her kun på 3-mnd visum og pendler mellom skole/hjemland. Regner med at det blir vanskelig å få depositum gjennom bank siden hun ikke har D-nummer. Dermed sitter hun igjen med privat depositum med direkte overføring til bank (slik hun har ordnet depositum med norsk utleier også).
  3. En venn har leid i bofellesskap og ser på mulighetene for tidligere avslutning. Kontrakten sier "This lease and agreement shall run from 1st January 2024 until 31th of July 2024. The agreement can not be terminated in the rental period." Jeg vedlegger også kontrakt med sensitiv info fjernet. Noen fortalte meg med litt usikkerhet at den lange bindingen kan være i strid med husleieloven § 9-3. Noen kyndige som vet? Jeg prøvde å lese og skjønte ikke bæret Takk. kontrakt.docx
×
×
  • Opprett ny...