Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Noen spørsmål angående borettslags loven


Anbefalte innlegg

 

Noen som vet hva sjeanse betyr, opp mot borettslags loven? Spesielt, lurer jeg på hva som gjelder mellom to boenheter når det er veldig lytt, og det hypotetiske tilfellet hvor en lytter og kommenterer høylytt andres samtaler (når to snakker litt for høyt) gjentatte ganger (f.eks i form av krenkende fornærmelser mot flere)

"

§ 5-23.Fråviking

(1) Oppfører andelseigaren seg slik at det er fare for øydelegging eller vesentleg forringing av eigedommen, eller slik at det er til alvorleg plage eller sjenanse for andre brukarar i eigedommen, kan laget krevje fråviking frå bustaden etter tvangsfullbyrdelsesloven kapittel 13. Kravsmål om fråviking kan setjast fram tidlegast samtidig med at det blir gitt pålegg etter § 5-22 om sal. Kravsmålet skal setjast fram for tingretten. Dersom det innan fristen etter tvangsfullbyrdelsesloven § 13-6 blir reist innvendingar mot fråvikinga som ikkje er klart grunnlause, skal kravsmålet om fråviking ikkje takast til følgje utan behandling ved allmennprosess."

(Lov om burettslag (burettslagslova) - Lovdata)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veeel, om en person i ene boenheten kan høre det som sies i den andre boenheten er det enten snakket betydelig høyere enn nødvendig, eller unormalt lydt. De som blir lyttet på har et ansvar for å opprettholde sitt eget privatliv om ønskelig, de kan ikke i ene øyeblikket servere informasjon for så å forlange at den som mottar informasjonen skal late som han ikke har hørt dette.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Skrevet (endret)

Anta det da er er greit for personen å spre at nykommeren er en narkoman som har drevet med salg av narkotika (prøver å få andre til å drive med narkotika, noe han prøvde på  når han flyttet inn ) og er kastet ut fra tidligere hjem ved hjelp av bevepnet politi. Han forrige som flyttet ønsket at vi skulle ha det mest mulig jævlig, slik at en tok inn en med tidligere kriminelt rulleblad og som nylig har vært i direkte konflikt med politiet -  ansett som farlig person, med tilhørlighet til folk som medfører behov for bevæpnet politi.

Er enig, da, forsovidt, at det da er greit å spre slikt.

Endret av myvota
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...