Gå til innhold

Trekk i lønn etter utleggsforretning, men kreditor sier de skal sende nytt krav etter første avtale er ferdig


Gjest 6b9c4...c3d

Anbefalte innlegg

Gjest 6b9c4...c3d

Hei,

Jeg har kødda det til med økonomien min helt siden jeg fikk mulighet til å få kredittkort. I en alder av 35 år fikk jeg "nok" (no hate please), og sluttet å betale ned på gjelden jeg hadde opparbeidet meg. Gjelden ble kjøpt opp av et kreditorselskap som krevde 450.000 kr (inkludert renter), noe jeg så klart ikke klarte å betale. Dette endte opp hos namsmannen som sa at jeg måtte betale 14800 kr pr måned i 24 måneder fra avholdt utleggsforretning (det er nå jeg innser at jeg kunne ha betalt mye av gjelden uten at det måtte gå så langt, men har ingen form for impulskontroll, ei heller selvkontroll).  Det står klart og tydlig i papirene jeg fikk fra namsmannen: "Det skal trekkes til gjelden er betalt, dog ikke utover 24 måneder regnet fra avholdelsen" Men når det har gått 24 måneder ser jeg i nedbetalingsplanen hos kreditor at det gjenstår ca 140.000 kr. Så jeg ville høre med kreditor om hva som skjer med beløp som går utover betalingsplanen fra namsmannen. Da sa de at når saken er ferdig skal de sende nytt utleggskrav til namsmannen for å utvide trekkperioden.

Har de faktisk lov til dette? Jeg trodde saken er satt og at de ikke lenger kan kreve mer enn hva namsmannen har sagt og må forholde seg til dette.

Anonymous poster hash: 6b9c4...c3d

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Ett trekk i inntekten har en tidsbegrensing på 2 - to år  -  24 mnd av gangen. Når denne 2 årsperioden er over kan en ny kreditor få et trekk som også vil kunne løpe i 2 - to år, eller samme kreditor ber om, begjærer ett nytt trekk, som også vil gjelde i 2 - to år. Dette kan holde på til all gjeld er betalt. Dette inkluderer forsinkelsesrenter, kostnader ved utleggsforetninger,gebyrer alle av typer osv. Forsinkelsesrenteberegning løper til all gjeld er nedbetalt, også mens trekket gjennomføres.

Med vennlig hilsen

TBergh

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...