Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Åpenbaring fra en som har vært "avhengig" av lettbrus i en årrekke: det smaker jo ingenting!


Un0

Anbefalte innlegg

vidor skrev (16 timer siden):

Er ikke helt sikker, men tror du kanskje kan finne ut mer av det hvis du leser omtalte forskning

Hvilken forskning da?

 

  

RRhoads skrev (15 timer siden):

Det står "during normal eating". 

Selv om det er normalt for mange at man drikker 2-3 liter cola hver dag, betyr ikke det at det er normalt. Jeg drakk så mye cola hver dag, og jeg tenkte at colaen smaker lite til ingenting, og selv vann smakte mer. Men etter at jeg kuttet ut colaen noen uker, og så drakk det igjen smakte den ganske mye. 

Men likevel har du ikke noe som støtter opp under denne påstanden? Det skal ganske mye til for at det ikke er "normalt".

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Markiii skrev (2 timer siden):

 

  

Men likevel har du ikke noe som støtter opp under denne påstanden? Det skal ganske mye til for at det ikke er "normalt".

Sensory adaptation er en virkelig ting, og ikke bare noe noe påstand. Hadde du vært interessert i å vite hva det er, ville du funnet det ut ved å søke selv, og ikke bare kverulere.

https://helpfulprofessor.com/sensory-adaptation-examples/#:~:text=Taste%3A Through prolonged exposure%2C certain,eaten for an extended period.

Sitat
  • Taste: Through prolonged exposure, certain tastes can become blander as our taste buds adapt over time. So, salty food can taste without many flavors if eaten for an extended period. 
  • Smell: If exposed to a pungent odor for an extended time, the sense of smell gradually becomes less sensitive and eventually reduces or eliminates the detection of that particular scent (known as olfactory fatigue).

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Neural_adaptation

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Olsenhower skrev (På 29.12.2023 den 1:27 PM):

Jeg har Moccamaster, men pleier ikke gidde å lage kaffe. Kanskje det kan hjelpe på abstinensene, en kopp kaffi i ny og ne 😊Har to flaske Cola Zero i kjøleskapet, får nippe til de utover uken, så er det slutt etter de er tømt.

Prøv også å gjøre det til en greie. Jeg gjorde det, kjøpte kaffitrakter, kaffikvern og bønner. Tenkte i starten at dette blir mye ork, lage én kopp kaffe hver dag. Men det har gått fint, jeg synes det er kjekt å jobbe litt for kaffen. Også tar det bare 3-4 minutter, ikke så mye lenger enn pulverkaffi/traktekaffi. 

Kan ikke si noe om sukkerbrus/lettbrus. Drikker det bare i helgene, og da kun en flaske, så gjennomsnitter for uka er 1,5 liter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg var også tilnærmet avhengig av lettbrus. Ikke store mengder (vet om folk som drikker inntil 3 liter per dag), men gjerne en halvliters flaske per dag eller annenhver dag. 

Sluttet tvert i fjor sommer og har ikke savnet det et sekund. Har ikke smakt en dråpe siden. Tar en øl i nye og ne eller et glass vin, men i moderasjon.

Snus er litt verre. Har ikke snuset hittil i år, men kjenner på savnet. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...