Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Misbruk av fellesmidler


Olam

Anbefalte innlegg

Vi har en styreleder med et styret som har brukt fellesmidlene som tilhører blokken vår til en hage som eies av flere blokker. Vi betaler allerede en avtalt sum etter fordelingsbrøken til denne hagen. Styret begrunner det med at de andre blokkene er ikke interessert i å utarbeide den delen av hagen. Hagen har et eget styret som heter felleseiendom med eget organisasjonsnummer. Vår blokk eier ikke en mm. av hage. Kun blokken. Vi er derfor flere beboere som lurer på hvorfor de går til innkjøp av gressklippere, trillebårer og planter uten at regnskapsfører reagerer (BOB). Hva kan vi gjøre for å få en slutt på misbruk av midlene våre? Vi har allerede tatt kontakt med BOB, men ser ikke noe endring.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er du sikker på at du har all informasjon tilgjengelig rundt dette?

I mitt borettslag, så hadde vi en driftsavtale med en lekeplass. Lekeplassen var eid av kommunen, men vi vedlikeholdt den og hadde HMS ansvaret på den, selv om eiendommen ikke var vår.

Om det er slik at eiendommen 100% ikke tilhører borettslag, men av noen andre private eiere, så vil jeg si at det er uheldig. Men at det er misbruk vil nok være feil ordvalg. Et styre har veldig vide fullmakter til små investeringer, så lenge det kan sies å være i fellesskapets beste. Det kan fort argumenteres for at verdien for borettslaget går opp med en vedlikeholdt hage som ligger tett opp til borettslagets eiendom, og således er en del av utsikten til andelene som borettslaget består av.

Ville sendt et forslag til neste årsmøte om at generalforsamlingen stemmer om hvorvidt dette vedlikeholdet skal gjennomføres, og evt om utstyret skal selges om det ikke kan brukes noen annen plass. 

Endret av Leatherass
Fjernet navnet på kommunen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Loven bestemmer at andelseierne skal betale felleskostnader fastsatt av styret, burettslagslova § 5-19. 

Hva som er felleskostnader er ikke definert i loven, men den vanlige forståelsen av begrepet er at det er kostnader forbundet med drift av og investeringer i eiendommen og organisasjonen som ikke er knyttet til den enkelte boenhet (se også Karnov-note 1 til § 5-19, Lovdata Pro). 

At borettslaget ikke eier eiendommen er i utgangspunktet ikke noe hinder for at borettslaget (v/styret) beslutter at eiendommen skal driftes av borettslaget. Dette ligger under styrets fullmakter så lenge man ikke går utenfor grensene i burettslagslova § 8-9. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...