Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Tips til romslig familiebil som er billig i drift?


-R-

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er på utkikk etter ny bil og kan trenge litt tips.

Jeg har samboer og tvillinger på vei. Dermed også 2 barneseter baki (som etterhvert vil bli enda større) og en stor tvillingvogn i bagasjerommet. Jeg er 202cm høy og trenger da plass til beina når jeg også må ha barnesete bak meg. Dette utelukker jo en del biler for meg da det blir for lite plass å gå på med setet langt bak og barnesete i baksetet bak meg. Så benplass foran og bak er jo da høyt på lista. Vedrørende type blir det vel stasjonsvogn eller SUV uansett. Også er selvsagt isofix et must. Automat foretrekkes, men manuell går også fint. 

Jeg har ikke den beste økonomien, så prisklasse er også en veldig viktig faktor, både i innkjøp og vedlikehold. Vi har halvannen inntekt omtrent tilsammen, samt hus og andre ting som må betales, så utrolig viktig for meg at bilen er pålitelig og billig/fornuftig å vedlikeholde, da jeg ikke har råd til overraskelsesregninger fra verksted på 30.000kr liksom. Først og fremst det egentlig, noe jeg ikke trenger å bekymre meg så mye over å eie.

Om det finnes gode biler til disse kravene i prisklasse 30-40.000 feks, så er jo det kjempefint. T25 Avensis? Er ikke de ganske romslige og billige i både innkjøp og drift, feks? Hva med T27, er det "mer for penga"? Audi A6, de er kanskje for dyre i drift? Skoda Superb ser jo lang og romslig ut, men hvordan er evt de i drift? Andre forslag? Alt er velkomment.

Kan jo i verste fall ta opp billån også, men tror ikke jeg tør å legge for mye i det for økonomiens skyld. Kanskje maks 80-100k? Noe sånt? Med mindre man får en "perfekt" pakke om man strekker litt på det. Usikker på hva jeg "må" ut med for å få det jeg trenger. 

 

På forhånd tusen takk for tips og innspill!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er mildt sagt utfordrende å finne en god bil i den prisklassen uten at du risikerer store regninger. Spesielt av europeiske merker er det mange som er potensielle utgiftsbomber.
Det være seg girkasser (automat, DSG), elektronikk, registerreimer, med mer.

Berlingo og tilsvarende biler er kanskje det minst risikofylte i og med at det er nokså enkle biler med god plass.

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=296892005

Bare et eksempel, men dette er en såvidt ny bil at den har ESP antiskrens, det bør du prøve å få med uansett hva du velger. Den funksjonen redder liv.
Bortsett fra at du bør passe litt ekstra på ift nedsoting av motor/dpf er f.eks den jeg lenket til en nokså trygg bil. Manuelt gir er valgt helt bevisst, det er minst plunder med manuell.
Har selv hatt noen Berlingoer, og det har vært temmelig problemfritt bilhold, og ekstremt praktiske biler for oss med en haug unger.

Ellers er mange stasjonsvogner veldig trange for deg som bikker 2 meter og skal ha barnesete bak seteryggen din. Så du MÅ prøve bilene MED barnesete og barn baki før du kjøper. Berlingo er trygg der, det er godt med plass i de bilene.

Endret av Habla Møberg
Lenke til kommentar

Du spiller lotto med bruktbil uansett. Sånn er det bare. Jeg ville sett etter en bil du har råd til å kaste hvis det blir for dyrt å fikse. 

Berlingo er en klassiker, Avensis hvis du finner en som er rimelig. V70 er greie biler. Ville droppet VAG(VW, Audi, Skoda), lasset kan velte veldig fort med EGR/DPF trøbbel. I tillegg til dieselpumpehavari, som gjør at du kan kaste bilen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...