Gå til innhold

Tenn et lys for laksemilliardærene


Anbefalte innlegg

Komplett ubrukelig skrev (5 minutter siden):

Hvorfor i alle dager skulle de flytte til Sverige? Velger såklart et land med gode investeringersmuligheter, greit klima og godt rutenett 

Norge med andre ord? Det handler ikke om å få endene til å møtes, det handler om å fortsette trenden de siste årene. Det er ikke mulig da det har vært helt ville tilstander, da truer de med å flytte. Og hvor viktig er felleskapet og arbeidsplassene de har skapt? De er ikke verdt en del av fortjenesten en gang.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
DrAlban3000 skrev (1 minutt siden):

Norge med andre ord? Det handler ikke om å få endene til å møtes, det handler om å fortsette trenden de siste årene. Det er ikke mulig da det har vært helt ville tilstander, da truer de med å flytte. Og hvor viktig er felleskapet og arbeidsplassene de har skapt? De er ikke verdt en del av fortjenesten en gang.

Hvis du driver selskap med mål om å få endene til å møtes hadde jeg synes synd i arbeiderne dine. 

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (18 timer siden):

Hvis det først og fremst er Norge som er så ille, hvorfor flytter de ikke bare til Sverige eller andre land?

Nei, dette handler først og fremst om fordelen av å flytte til Sveits fremfor hvor ille de mener det er akkurat i Norge.

Et av hovedargumentene er jo at det er mye verre å investere i Norge når du er norsk, fordi beskatningen treffer fra alle vinkler. Det er altså en stor fordel å bo i utlandet, eller være utenlandsk investor dersom du skal ha stor formue bundet opp i norske firmaer, bygg eller maskiner. 

Hvis man først "må" ta valget om å flytte ut, så er det naturlig å flytte dit man har best mulige forutsetninger. Kall det gjerne griskhet, men det forandrer ikke hovedgrunnen til å flytte ut av landet. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Medlem skrev (43 minutter siden):

Laksegigant til søksmål mot staten
Laksegiganten Mowi gir seg ikke i lakseskattstriden. Mowi-sjef Ivan Vindheim er på jakt – etter rettferdighet
https://e24.no/hav-og-sjoemat/i/6901WW/laksegigant-til-soeksmaal-mot-staten 

He he, saksøke staten pga skatt og ‘Rettferdighet’ :)

Er greit å få testet skatteopplegget i retten, da den nye skatten de har innført har både tilbakevirkende kraft, og kun gjelder dersom man er en aktør av en viss størrelse.  

Jeg kan si meg enig i, at det i lakseindustrien kan innhentes mer skatt, men måten de har løst det på er ødeleggende og korttenkt. Det virker mer som at de har lett i lister etter hvem som er rike, for å finne måter å ta penger fra de på, istedenfor å bruke tid og krefter på å finne en beskatning som er fornuftig for alle i næringen, og som ikke gjør at investorer ser på Norge som et uforutsigbart land å investere i. 

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Medlem skrev (2 timer siden):

Vedum får ekspertstøtte i laksefeiden Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier de er trygge på at de vil ha jusen på sin side hvis oppdrettsgiganten Mowi tar staten til retten i lakseoppdrett-striden. Han får støtte av advokat og spesialist på EØS-rett Per Andreas Bjørgan
https://e24.no/hav-og-sjoemat/i/bgb62d/vedum-faar-ekspertstoette-i-laksefeiden

Her blir vel VeDum reddet: Advokat og spesialist på EØS-rett Per Andreas Bjørgan har vanskelig for å se at et slikt søksmål kan lykkes. Han viser blant annet til at konkurransereglene i EØS-avtalen ikke gjelder for fiskeoppdrett.

Lenke til kommentar
Sidekick skrev (1 time siden):

Hver laksemerde slipper ut kloakk på størrelse med en by på 40,000 innbyggere leste jeg for noen år siden, finner dessverre ikke igjen artikkelen.

De må bidra til norsk økonomi og miljøtiltak, herunder skatt

Men det er hvertfall ikke noe synd på laksemilliardærene.

Jeg er usikker på om beskatningen hjelper på utslippene, det kan like gjerne gå motsatt vei, at de nå ikke kan investere i måter å gjøre oppdretten mer miljøvennlig på. Staten tar jo penga og bruker de på andre ting, som feks å skille kommuner og fylker igjen... 

Det er vanskelig å få sympati for en milliardær, som tjener litt mindre, men hvis et resultat er at distriktene og nærmiljøene som lever av næringen blir redusert, så er det jo synd for de miljøene og de menneskene som bor og jobber der. 

Det er en vanskelig balansegang, hvor investorer fort kan se til andre prosjekter, men jeg håper ikke det skjer. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...