Gå til innhold

Viste frem 300 watts lading: Fulladet mobil på fem minutter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tek skrev:

Quote

Viste frem 300 watts lading: Fulladet mobil på fem minutter....De kinesiske mobilprodusentene fortsetter å overgå hverandre når det gjelder ladefart på telefonene sine. I 2019 var Xiaomi de første til å lansere 100 watts lading, mens Oppo året senere økte til 125 watt. I 2021 var Xiaomi igjen på banen med 200 watt, som senere har blitt overgått av Realme med 240 watt.....Xiaomi igjen klare med en solid økning. Nå er makseffekten 300 watt

Tek er sikkert imponert av dette, ettersom innvendinger er fraværende i Teks artikkel, men hadde Tek prøvd det som kalles undersøkende journalistikk, så hadde antakelig Tek ikke vært like imponert. Kinesiske telefonprodusenter ser tilsynelatende ut til å være ledende på Li-ione-ladeteknologien med imponerende superraske ladetider som vestlige telefonprodusenter, inkludert sørkoreanske Samsung, ikke er i nærheten av. Dette blir enda mer merkelig når faktum er at kineserne ikke har bidratt til utviklingen av Li-ione-teknologien som i hovedsak ble utviklet av amerikanske og japanske forskere. Men all tvil feies tilsynelatende til side når de kinesiske telefonprodusentene kan slå i bordet med at "uavhengige" sertifiseringselskaper har målt de påståtte ladetidene og funnet at de er sanne. Eller?
Problemet er at de kinesiske telefonprodusentene er like korrupte som de "uavhengige" sertifiseringselskapene de har benyttet seg av, for alle er nemlig tilhørende et av verdens korrupte land, Kina  hvor penger flyter fritt under bordet når sannheter skal skjules og når en aktør vil at en "uavhengig" tredjepart skal gå god for aktørens påstander. Merk: ingen her betviler de raske ladetidene. Problemet er snarere den korte levetiden på batteriet den raske ladingen medfører. Så kinesiske telefonprodusenter har altså started et ladetid-race, analogt til megapixel-racet som vi så for snart 20 år siden, der folk løp for å kjøpe de kameraene med flest megapixler, lykkelig utvitende om at megapixler ikke nødvendigvis er synonymt med god bildekvalitet, tvert imot.
Muligens er Tek imponert, men anerkjente og høyt respekterte Anandtech er ikke fullt så imponert. For nye lesere kan jeg nevne at det var Anandtech som avslørte Samsungs og andre Android-avhengide telefonprodusenters benchmark-juks for en tid tilbake;  og Anandtech har noen kommentarer til disse fantastiske ladetidene som kan være verdt å ta med seg, sitat:

Quote

Oppo outright confirmed to us that their 40w degrades to 70% capacity in the same cycles 15w would to 90%. it's all a crock of shit marketing race seeking to have the bigger numbers.....it's something that's well known in the industry and why the big players such as apple and samsung aren't engaging in, because they know the trade-off isn't worth it. 15w is as much as you'd ever want with current battery tech

Når det gjelder f.eks den den kinesiske mobilprodusenten Oppo, så ble ladetidene sertifisert av Beijing-filialen til sertifiserings-selskapet TüV, dvs nettopp det samme selskapet som for enorme honorarer falskt sertifiserte utslippene som ble avslørt av amerikanske forskere i dieselutslipp-skandalen til VW , dvs samme sertifiserings-selskapet som for enorme honorerer stod bak den falske CE-sertifiseringen av giftige brystimplantater fra produsenten PIP til 400 000 kvinner over hele verden og som mange av dem fikk kreft av. Derfor er heller ikke jeg særlig imponert. Og hvis noen innbiller seg at Huawei eller Xiaomi gjør dette noe annerledes, så må de for all del innbille seg det hvis det er det som gjør dem lykkelig.
Tek-artikkelens forfatter Finn Jarle slår til igjen.

Endret av Radon Ready
skrivefeil
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...