Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Ekstern tilgang til hjemmenettverket er sperret


Anbefalte innlegg

HKRoed skrev (3 timer siden):


Men Anydesk fungerer. Hvordan har det seg? Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan fjernstyre maskinen min via AD, men ikke få tilgang til de tjenestene der jeg manuelt har åpnet porter. Har noen er god forklaring her? 🙂

Går vel via anydeskb sin server og på den måten unngår man slike problemer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
9 minutes ago, HKRoed said:

Hva er forskjellen? Uansett så er det jo trafikk inn

Store forskjellen er at trafikken initialiseres innenfra. Anydesk setter opp og opprettholder en forbindelse da mot skyløsningen, og videre bruk av denne går via dette. 

Jeg kjenner ikke Anydesk spesifikt, men det er slik en del fjernadministrasjonsløsninger fungerer. I motsetning til de løsningene som ikke benytter en sentral tjeneste, og som da krever at du setter opp en portåpning/portregel - feks. hvis man hadde brukt VNC eller vanlig Remote Desktop.

Lenke til kommentar

Dere har vel ikke tilfeldighvis en pågående omlegging fra IPv4 til IPv6? Hos Ice.no mobilnett som jeg bruker så er det stengt for IPv4 (som et alltid har vært) men det er helt åpent, og kanskje litt for åpent, inn fra Internett via IPv6. Mobilrouter ser ut til å være uten brannmur og alle serverporter som settes opp på PC blir umiddelbart tilgjengelig fra Internett på IPv6 adressen. Jeg synes det er positivt, men det er vel noe man bør vite om.

Hvis man har Windows så er det jo bare å se om man har fått en ny global IPv6 adresse ved å kjøre "ipconfig /all" og så forsøke å scanne den globale IPv6 adressen som eventuelt måtte komme opp utenfra.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...