Gå til innhold

Pris på hjemmeside


Anbefalte innlegg

Hei! 

Jeg har blitt spurt om å lage og drifte en hjemmeside for den lokale scenen her i bygda. Ett konsert-lokale som booker diverse lokale band og artister, og av og til noe litt større. De vil ha en liten, enkel side med oversikt over fremtidige konserter o.l. 

Hva kan man ta betalt for slikt? Etter hva jeg har "googlet" så kan en hjemmeside koste over 100.000kr (!), noe jeg synes er helt hinsides, men det har vel med størrelse og funksjoner vil jeg anta. 

Jeg er ikke utdannet innenfor dette. Jeg er egentlig ganske fersk innenfor "faget", men har lært fort og har stor interesse for dette. 

Spørsmålet er da hva som er rimelig å ta seg betalt for dette? Tar man en pris for jobben med å lage selve siden, for så ett månedlig beløp for å kontinuerlig administrere og oppdatere siden? Jeg vil selvfølgelig ikke vere urimelig, men vil heller ikke gjøre dette helt gratis, da det tar en god del tid og "krefter". 

Takker for alle innspill! 

// 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ludvig86 skrev (6 minutter siden):

Kjenner til de, ja. Men jeg koder alt selv. 

Spørs om de er interessert i å betale deg for dette. 

Siden du legger frem her kan lages på en kveld med no code løsninger.

Om du har lyst å lage dette selv må du nesten se på det som ett hobby prosjekt, ellers lopper du de for penger.

Lenke til kommentar
Ludvig86 skrev (10 minutter siden):

Det er helt klart ett gyldig poeng! 

Jeg kan tipse de om de. Det blir kanskje så enkelt at de kan gjøre alt selv! 

Du kan jo alltids beregne kostnaden basert på en slik løsning, men så løser du det på måten du ønsker. Si ett par arbeidsdager for en no code løsning. 15-30000 kroner. 

Fordelen med dette er at de trenger din hjelp til å drifte, siden du har laget løsningen selv.

Lenke til kommentar

Til dette så bruker man ett CMS (content management system),  er ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt, da legger kunden legger inn innhold selv. Finnes mange forskjellige cms, i forskjellige språk. F.eks. Wordpress (Php), Umbraco (.Net/C#)

Skal man ha utviklet en side av ett byrå ligger timesprisen fort på 1200 - 1400 kr eksl. mva (kanskje mer for større firma). Siden du mangler utdanning og er fersk, bør du nok legge deg en del under dette. Enkle wordpress sider får man ganske rimelig (til nettsider å være, tipper rundt 20 000 kr), så du vil nok konkurrere mot det.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg såg for meg kanskje mellom 3500 -5000kr for hele opplegget. Men det var bare tall tatt fra luften, så derfor jeg spør hva som hadde vert «vanlig» for mitt nivå. 

Hadde nok ikke gått noe over det uansett. 
 

Men hvordan gjør de det de som driver med slik? Tar de en pris for siden og en pris en pris for å styre den? Er det sånn at de som kjøper siden, eier kodene om de vil styre sidene sine selv?

Lenke til kommentar

Det blir hovedsaklig å lage siden. Det å drifte den må de neste velge selv hvordan de vil gjøre det. Om de vil oppdatere den selv eller la meg gjøre det. 
 

Det blir i hovedsak bare å oppdatere terminen over konserter. Hvem som spiller til hvilken dato. Kanskje ett bilde eller to med link til hvor de får kjøpt billetter. Så det er ikke rare greierne. 

Lenke til kommentar
Ludvig86 skrev (13 minutter siden):

Hvordan da, mener du? Hva mener du med «evighets prosjekt»? 

Se for deg alt du trenger å gjøre - i minste fall:

1. Arbeid med domenet og webhotellet.

2. Lage backend som administrerer brukere og nytt vs. gammelt innhold. (Må være sikkert og brukervennlig.)

3. Få på plass en WYSIWYG-editor og løsning for bildeopplastning.

4. Fikse støtte (CSS) for både mobil, brett og PC. Samt sørge for universell utforming. Muligens også flere språk.

5. Skrive en kortfattet personvernerklæring (ja, faktisk!). Benytter du tredjepartstracking blir dette mer komplisert.

6. ++

Det er så mye man må ordne at tidsbruken vil eksplodere. Spesielt siden du er fersking. Og stadig vil det dukke opp noe nytt som krever mer arbeid. Kravlisten pleier å vokse over tid. F.eks. kan det oppstå ønske om å integrere innhold fra andre tjenester/nettsider på nettsiden. Da må du fort ned på API-nivå og programmere noe som virker for din spesialtilpassede side ..... Det baller på seg! 😆

Lenke til kommentar

For å ikke snakke om dersom de velger å ikke la deg drifte siden etter du har kodet alt, må du ha mulighet til å gi en beskrivelse over hvordan alt er satt sammen slik neste person kan forstå hvordan siden er oppbygd.

Kjør på med en ferdigløsning og legg inn eventuelle spesialtilpasninger selv. Dette får du i det miste betalt for og kanskje ballen begynner å rulle slik du kan få flere prosjekter.

Lenke til kommentar

Begynn alltid med å spørre dem om hva budsjettet er. Sier de en plass mellom 30-50k, så priser du deg der. Sier de 10-20k og dette er noe du vil bruke tid på, så kan du alltids legge deg der eller gå fra tilbudet. 

Btw, en nettside til 100k trenger ikke å være hinsides. 95% av "nye" hjemmesider der gjør ikke jobben dem skal gjøre - nemlig å generer penger for bedriften. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q

Å lage en hjemmeside fra bunnen av med et solid MVC rammeverk trenger ikke å innebære mer arbeid enn å legge opp en hjemmeside med et ferdig innholdsleveringssystem, hvis du tar i betraktning at sistnevnte også trenger mye arbeid "fra bunnen av" hvis du skal lage en egen mal der mye arbeid må legges ned i frontend/UX. Og hvis kunden ønsker spesiell funksjonalitet etter egne spesifikasjoner må du også kode en modul/plugin til nevnte og etter hva jeg har erfart er det langt mye bedre/enklere å kode noe slikt i et MVC rammeverk som Laravel eller Django enn å måtte forholde seg til sære rammeverk API for å kode moduler i Drupal eller *grøss* Wordpress.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...