Gå til innhold

Intel Arc A770


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har du tenkt å spille nye spill så er det verdt å vurdere A770. Du får mye ytelse pr. krone fordi kortene blir subsidiert i starten.

Vanskelig å spå hvordan ytelsen blir over tid, men tror nok det kommer forbedringer gjennom flere omganger med driveroptimaliseringer.

 

Lenke til kommentar
10 hours ago, Paccoo said:

Hadde dere kjøpt Intel Arc A770 til 3750,- ? Mye gpu for penga? (1440p gaming)

Jeg kjøpte mitt Predator 770 16GB til 4990.

Det man må vite er at performance i spill varierer enormt. I noen spill er ikke kortet bedre enn nvidia 2070, i andre spill med ray tracing så slår det egentlit 7900xtx. Så ja, det varierer enormt. Men du kan ikke bare sammenligne raster performance, da blir Intel Arc knust av 6800+ nesten hele tiden (men det kortet koster også 2x prisen). Der det scorer skikkelig, langt over sin pris, er i tilfeller der du kan bruke Xess og da gjerne med ray tracing. 

Jeg kommer snart med en ny video ang mine erfaringer. Jeg kan bare anbefale det til den prisen. Det er mye GPU for pengene i et marked der du ellers må betale 2-4 ganger så mye for bedre kort.

I min erfarings video, har jeg også med en del performance/benchmark tall etc. Kort sagt; i 'gamle' spill er 770 ca på samme performance som 2070, eller i spill som er spesial laget til nVidia. Men med en gang man snakker dx12, så skinner Intel Arc 770.

Feks 2070 gir høyere fps i 1440p i spill som: Grim Dawn og Cyberpunk.

Arc 770 gir høyere fps i 1440p i spill som: Riftbreaker, Total War II og Valheim (men for det spillet hadde jeg ikke konkrete tall fra 2070), New World, Elden Ring(?), Destiny 2(?)

De er ca like i spill som: State of Decay 2, Grounded, Horizon Zero Dawn (men 2070 har litt høyere her og kan bruke DLSS)

Som sagt skal få spilt inn en video med mine erfaringer og mye mer info

Endret av JarleGutt
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Paccoo said:

Det går mye i pubg, Apex, WZ og LOL. Så kansje ikke optimalt til di. Ser feks CS ytelsen ikke er helt på topp.

Ehh du mener 300 fps ikke er nok? hehehe Intel forbedrere drivere hele tiden, og det er nå MYE bedre enn det var ved launch, MYE bedre. Men ja, styrken til Intel Arc er IKKE legacy spill, typisk DX9-11. Der vil et nvidia kort gjøre det bedre, men du må da nok noe høyere i pris. Og det nvidia kortet vil knele i en del nye spill. Det vil ikke Intel Arc.

Du bør sjekke på nettet, det er en del som tester Arc 770 og legger ut videoer.

Endret av JarleGutt
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, iknutis said:

Ser ut som om ARC er den beste oppgraderingsveien for litt eldre maskiner kanskje, som har gått noen år med 1070 eller 2070-kort, der man kjører 1440 med høy grafikk.

Absolutt. MEN Intel Arc vil også yte bedre på ny hardware, du må bare ikke tenke du får samme raster fps som kort som koster 2-5 ganger så mye. Ja, innen XeSS og ray tracing combo, så får du MYE mer med Intel Arc enn med andre kort som koster 2-3 ganger så mye. Sånn ca :)

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Joda, sånn sett vil jo alle kort yte bedre på ny hardware. :)
Men jeg har to maskiner med helt ok cpu og ram, men grafikken er viktigere enn fps så lenge det er spillbart.
Syns da det blir i overkant å skulle handle skjermkort til fem-siffret pris, hvis ARC leverer 50-60fps i Deep Rock Galactic på gammel hardware.

Lenke til kommentar
3 minutes ago, TheKims said:

Er avhengig av at HK støtter ReBar, så det vil ikke fungere så bra på eldre hardware hvor dette ikke er støttet. ARC fungerer uten, men ytelsen blir ganske redusert.

Ja, skulle akkurat til å skrive det. Det glemte jeg; ReBar er helt vitalt for Intel Arc. Kan ikke maskina di kjøre det, så ikke kjøp Intel Arc!

Lenke til kommentar

Nok en amatør video fra meg. Bare obs obs, videoen er ikke for å vise kvalitet, men performance. Opptaket er gjort i OBS Stuido, og fikk ikke lossless til å fungere. Så det er ikke lossless opptak. Poenget er å vise fps etc.

Tar GJERNE imot tips på hva som er dårlig, hva som kan forbedres og om det er noe som er bra.

 

Lenke til kommentar
JarleGutt skrev (1 time siden):

Nok en amatør video fra meg. Bare obs obs, videoen er ikke for å vise kvalitet, men performance. Opptaket er gjort i OBS Stuido, og fikk ikke lossless til å fungere. Så det er ikke lossless opptak. Poenget er å vise fps etc.

Tar GJERNE imot tips på hva som er dårlig, hva som kan forbedres og om det er noe som er bra.

 

Du må få overlay mye større, helt umulig å se fps/data på mobil; også i fullskjerm. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vel der fikk jeg meg en overraskelse ang recording samtidig som benchmark i Horizon Zero Dawn....

****

Intel Arc A770 16GB OC: Surprised, but recording in OBS Studio while running benchmark impact the benchmark noticeable...


I had the impression doing encoding on the card while gaming / recording, should not impact the gameplay much, but sadly it does.

Running Horizon Zero Dawn benchmark while recording the benchmark, impact it noticeable. Without recording FPS at max settings 1440p no scaling is 82 fps, when recording its at 71 fps.

Not seen this much impact while playing games, but in HZD benchmark its significantly, sadly.

Record settings are: Quicksync AV, CQP 16, quality.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...