Gå til innhold

Ny bærbar Pc - ekstern skjermtilkobling


Anbefalte innlegg

Har en veldig gammel laptop, vurderer ny. 

Har en ekstern skjerm av type:

LENOVO THINKVISION T34W-20 86,4 CM (34") 3440 X 1440 PIKSLER ULTRAWIDE QUAD HD LCD

Det er mao en bred skjerm. De pixelspecs som oppgis på laptoper, det er hva dens egen skjerm kan by på? Men er det noe begrensninger på hva skjermkort eller noe annet relevant kan gjøre for å matche den eksterne skjermen? 

Har brukt en Dell dokkingstasjon til en Dell laptop, men nå kan jeg plugge en usb c thunderbolt kabel direkte mellom ekstern skjerm og laptop, som vil gi både bildeoverføring og lading? Selve kabelen, det holder ikke med en vanlig usb c? 

Det er vel fordel med lenovo laptop siden skjermen er av det merket? Sett på denne https://www.tek.no/samletest/i/L58nvV/baerbare-pc-er-under-10000-kroner-hoest-2022 som anbefaler en Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14. 

Skal bruke den til mest kontor oppgaver, sjakk analyse o.l. Mest interessert i at den skal vare noen år før utskiftning. 

 

 

Endret av FranzJosef
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det er begrensning på hva en laptop kan klare av oppløsning på ekstern skjerm. Hva den begrensningen er får du vite ved å lese spesifikasjonene til den aktuelle laptopen. Noen ganger må man på produsentens nettsider for å finne svaret.

Dersom skjermen har kraftig nok strømforsyning til også og drive den aktuelle laptopen, og støtter det, så kan du ofte få både skjermbilde og lading over en usb C thunderbolt kabel.

Lenke til kommentar
FranzJosef skrev (39 minutter siden):

Men usb C thunderbolt er en egen type kabel? Bør jeg ha så høy thunderbolt variant som mulig, helst 4? Noe sånt? https://www.iphonehuset.no/hama-usb-c-thunderbolt-4-kabel-8k-43906.html?gclid=CjwKCAiA76-dBhByEiwAA0_s9YB9muhwkcDJKnrqD-ERxETPh-VY5do56B1RyFVx3RJyFYJxDai-ExoC5wwQAvD_BwE

Thunderbolt 3 ser ut til å være nok. Thunderbolt (interface) - Wikipedia

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...