Jump to content

FranzJosef

Medlemmer
 • Content Count

  1390
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

8152 profile views
 1. Fra TV til musikk går ganske greit, når jeg starter å avspille fra spotify veksler den automatisk over selv om det tar litt tid. Men andre veien, da må jeg enten til appen og veksle over, eller bruke fjernkontroll (som ikke har noen direkte knapp). Skulle gjerne hatt auto-veksling når TVen skrus på. TV via optisk kabel, spotify trådløst via wifi.
 2. Den siste forståelsen er selvfølgelig underforstått. Men uansett, dette handler ikke om å undersøke datagrunnlaget, da kan være både sant og usant. Ifølge din tolkning, så vil en også kunne si at solen kan observeres skinnende et sted, mens den ikke skinner et annet sted, så koble dette med hva som helst, det er ikke det setningslogikk handler om.
 3. Spm er, hvilke mulige utfall har dette? Hvordan settes utrykket opp korrekt? Solen skinner hvis og bare hvis verken solen skinner eller det er tåke P hvis og bare hvis verken P eller Q Selvmotsigelse, kan være sant og usant, eller tautologi?
 4. Har i ti år brukt dolce gusto kapselmaskiner. Er egentlig fornøyd med de, vedlikeholdet er minimalt og sammenlignet med alt en får utenfor eget hjem - flyplasser, bensinstasjoner, jobb osv - så slår den alt det med mange steg. Men drikker mye kaffe og setter veldig stor pris på god kaffe. Blitt fristet disse automatiske kvernemaskinene nå i sommer på besøk hos familie. Det er jo alltid en tradeoff med kvalitet versus tidsbruk/vedlikehold/vaskejobb. Ikke så mye versus pris for min del, om jeg faktisk får betydelig bedre kaffe så betaler jeg gjerne noen tusen oppover. Men å sette i gang med separat kvern, måleinstrumenter, vekt og div med tilhørende ørten enheter som skal rengjøres, hver gang for å skaffe seg en enkelt kopp kaffe, det koster for mye tid. De såkalte helautomatiske maskinene er kanskje det mest nærliggende alternativet for meg. Behovet er: - I all hovedsak kaffe i form av Americano - dvs. nært en "vanlig" kaffekopp - kan akseptere ned mot 100 ml, men gjerne 120-150 ml - så kan man kalle det hva man vil, bare det smaker godt - Drikker overhodet ikke Espresso, liker å nyte kaffen - ikke hive i seg en halv slurk og ferdig med det - Kona drikker innimellom melkedrikker av type latte. Selv aldri, men når jeg lagde en på Delonghi Magnifica med melket skummet opp og varm så ble det plutselig en cappuccino med en helt annen opplevelse enn å hive oppi en iskald skvett melk. Men når det kommer til melk, så er det igjen spm om mengde tid på renhold! På Delonghi Magnifica, med en sånn manuell pinne på siden, så er det betydelig mengde etterarbeid. Her er kanskje Philips sin løsning noe enklere? En beholder der melka ikke roter seg inn i maskinen eller noen rør, som en kan putte i sin helhet i maskinen. - Filter, det er ingen av disse som har noen løsning for å filtrere kaffen for å bli kvitt det skumle kolesterol-fettet? Da må man igang manuelt å helle det gjennom papirfilter før drikk? Ser på tester at Siemens EQ6 anbefales ofte, til ca 10 000. Langt over hva jeg opprinnelig hadde tenkt å bruke, men om det er verdt det så går det vel. Miele ligger litt over igjen, vanskelig å se hvordan melk og slik løses der, alt ser "lukket" ut. Philips har diverse varianter ca 5-7000. Hva anbefales? Her altså med vekt på vedlikehold. Er ikke livredd for litt vedlikehold, men da helst type en gang i mnd for å rense eller liknende. Ikke hver bidige gang en skal ha en kopp.
 5. Bruker Gmail og har gjort det i over ti år. Av det jeg ser er det jo en del dirigert reklame basert på googlesøk og hva som verre tenkes kan. Om konsekvensene noengang blir noe mer enn dirigert reklame, hvem vet? Men hvorfor ta risken, det er jo bare gratis epost som en kan få så mange andre plasser... Hva så med alternativene. Skal en først tenke sikkerhet, hva med protonmail o.l.? Kjenner ikke til de tekniske detaljene rundt slikt. Kryptert epost, mye der jeg ikke forstår. En forståelse som sikkert er feil, det har ikke så mye hensikt med krypteringsnivå hvis ikke både mottaker og avsender har et eller annet sånt aktivert? Behovet er ikke å diskutere noe topp-hemmelig med noen få innvidde. Det er vanlig bruk der en får og mottar epost fra gud og hvermann. Har det da mindre betydning med teoretiske muligheter for å høye krypteringsnivåer? Fikk dette inntrykket ut fra det jeg har lest om dette. Er klar over at jeg stiller mange "dumme" spm. Noen ressurser som forklarer dette enkelt, youtube videoer el.l.?
×
×
 • Create New...