Jump to content

FranzJosef

Medlemmer
 • Content Count

  1388
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Bruker Gmail og har gjort det i over ti år. Av det jeg ser er det jo en del dirigert reklame basert på googlesøk og hva som verre tenkes kan. Om konsekvensene noengang blir noe mer enn dirigert reklame, hvem vet? Men hvorfor ta risken, det er jo bare gratis epost som en kan få så mange andre plasser... Hva så med alternativene. Skal en først tenke sikkerhet, hva med protonmail o.l.? Kjenner ikke til de tekniske detaljene rundt slikt. Kryptert epost, mye der jeg ikke forstår. En forståelse som sikkert er feil, det har ikke så mye hensikt med krypteringsnivå hvis ikke både mottaker og avsender har et eller annet sånt aktivert? Behovet er ikke å diskutere noe topp-hemmelig med noen få innvidde. Det er vanlig bruk der en får og mottar epost fra gud og hvermann. Har det da mindre betydning med teoretiske muligheter for å høye krypteringsnivåer? Fikk dette inntrykket ut fra det jeg har lest om dette. Er klar over at jeg stiller mange "dumme" spm. Noen ressurser som forklarer dette enkelt, youtube videoer el.l.?
 2. Ser etter en multi-lader. I dag kan en få mange ønsker i en. Vil gjerne ha muligheten til å lade mobiler og nettbrett primært, men også laptop via USB-c. Så vil jeg også gjerne ha trådløs lading også hvis mulig, ser noen har dette. I tillegg gjerne medfølgende stativ så mobiler kan stå loddrett og ta mindre plass. Ser også det som en stor fordel om laderen kan skrus av med en bryter så den ikke tapper strøm når den ikke er aktiv. Mange ønsker på en gang, ser flere som har mye av dette isolert sett, men ikke alle på en gang?
 3. Fikk svar fra Soundgarden at de mente at lyd var ute av sync var veldig vanlig, de mente det hadde å gjøre med optisk lydkabel som var litt vanskelig å få i sync med TV-bildet. Derfor er det utviklet en lip-sync teknologi, som noen har. De anbefalte denne: ttps://soundgarden.no/hoyttalere/lydplanke/yamaha-musiccast-bar-400-lydplanke-og-subwoofer-sort Har forstått at blåtann er ganske skrale greier å basere seg på. Det er nettverk som gjelder. Kjøpte i går to Chromecast audio for å teste litt på gamle høyttalere, går så det suser det. En ulempe er at på flere rom er det en del knot å måtte skru på høyttalerne i det rommet en skal bruke den. Dessuten er Chromecast audio utgående sies det, https://www.99.se/artikel/12245-chromecast-audio-laggs-ner-har-ar-alternativen. Det må vel si at ingenting lenger blir oppdatert i den retning, vet ikke hva det betyr. Vil Spotify rett og slett til slutt slutte å fungere etterhvert? Men hvis en først er frelst på multiroom og nettverksløsning så er jo Sonos aktuell. Noen ulemper, de har _bare_ nettverksløsningen, ingen aux eller andre nødløsninger. Jeg forstår da at du må ha strømme hele veien. Om nettet er borte ti minutter eller et par timer så får du ikke noe glede av musikken? Da hjelper det lite å ha lastet ned kataloger i Spotify? Eller tar jeg feil? Heller ingen adressering av dette lip-sync problemet, og det er tydeligvis et stort problem ser jeg på nettet. De har en løsning der du kan legge inn noe delay hvis det er lyden som er for raskt ute, men hvis det er bildet så har de ingen løsning men forsøker seg med tulle-løsninger som å skru av og på utstyret eller kontakte de andre devicene for support der. Et ikke uvesentlig poeng synes jeg også er hvor raskt du får switchet mellom TV-lyd og Spotify (eller andre apper) hvis du skal bruk lydsystemet til TVen for både musikk i stua og film/TV. Løsninga nå med Geneva Cinema er at en må veksle med fjernkontroll, fjernkontrollen har veldig harde knapper og treffer ganske dårlig (svak respons). Den skrur seg av og da må den ha en oppstart før den er klar, gjerne 10-15 sek hver gang før du endelig får byttet modus til line-in så en får tilgang via chromecast audio f.eks. til spotify. Her er kanskje Sonos-systemer bedre, er de litt mer "på" og klare?
 4. Det jeg vil ha er et system som kobles til TV som primær bruk. Dernest kan kobles greit til mobil og nettbrett for å avspille musikk og radio fra disse. Har i dag en lydsokkel fra Geneva. Den har både bluetooth og aux-in, så egentlig har den alt til dette formålet. Ulempen er at den gir til TV ofte ganske dårling sync til bildet, vet ikke hvor feilen ligger da. Det andre er at det er himla styr å koble til noe via bluetooth, hvis du skal høre på litt musikk så er det først å trykke inn endring av modus til bluetooth som tar ganske mye tid. Den glemmer gjerne at den har vært tilkoblet bluetooth, så parring mot mobil/nettbrett tar lang tid og mislykkes også ofte. Da er det så tregt at det medfører at en aldri bruker den. Er det stor fordel at systemet har spotify connect? Så krav er altså et system som er enkelt i bruk når det først er satt opp. 1. Må kunne endre til bluetooth raskt med en effektiv fjernkontroll. 2. Ha nyeste bluetooth-muligheter, så parring går mest mulig knirkefritt. 3. Gi god lyd for en grei penge. Har ikke spyttet i mer enn 3-4 tusen tidligere i slikt. Kan gå høyere hvis det er verdt det, men neppe hensiktsmessig å runde 10 tusen. Om det er løse høyttalere, lydplanke eller lydsokkel eller noe liknende spiller ikke så stor rolle. Noen forslag?
 5. Det sier seg selv, men de server hvert sitt svært ulike formål. Screens er fine til å lukke sol fra innsiden av boligen, men hjelper null for utearealet. Markiser og parasoller brukes i all hovedsak for utearealet. Det er som sagt det siste som er formålet her.
 6. Spm gjelder en ny leilighet, balkongen er veldig eksponert for sol. Det er 8 m2 som knapt har noe dekning av at taket stikker litt utpå. Min erfaring er at en er veldig avhengig av markise for å få brukt utearealet på sommerstid. Det blir veldig varmt midt i solsteika, selv i hver ende av sesongen kan det rett og slett bli for varmt midt i sola. Her er det ikke lov med markise, det er kun noe screenings som kan trekkes ned foran vinduene. Det er litt vindutsatt, så skulle helst hatt noe som sto stabilt. Jeg kan ikke tenke meg annet enn at eneste alternativet er å finne seg en parasoll som en da må sveive opp og ned for hver gang mht at det som sagt er litt vindutsatt. Noen som har erfaringer med noe som er ganske stabilt og ikke alt for tungvint i bruk?
 7. Jeg bodde også for fire år siden i en block wathne leilighet, de er ivrige på denne gassen. Gasspeis i stua og opplegg til komfyr. Prisen finregnet jeg aldri på, men det var nok av trøbbel. Gassen lakk på kjøkkenet, måtte selv bekoste fullstendig tetting av dette. Når det begynte å lekke andre sa jeg at nok er nok og betalte han for å stenge av så godt det lot seg gjøre, kjøpte elektrisk komfyr. I stua begynte det også å lekke, tror aldri det ble fikset skikkelig. En ting er kostnadene, men hvorfor skal vi i Norge med rikelig tilgang på andre varmekilder utsette oss for en slik risiko? Når dette lekker inn i leiligheten kan en jo bare tenke seg, helseskadelig å puste inn og en risiko for at borettslaget blåses til himmels. Og hvis det ikke engang er penger å spare.. Vi har hatt det ganske kaldt i en leilighet nå med kun elektrisk i fire år, tror vi nyter litt varme fra naboene rundt. Nå skal vi flytte, vurderer nå veldig på leiligheter. Den ene kun elektrisk fra 2007, den andre splitter ny med vannbåren varme i alle rom med egen termostat til alle rom + balansert vifte med varmebatteri. I den første har jeg snakket med brl-styreleder og han var faktisk ikke fremmed for varmepumpe, selv i blokk. Han sa det var en leilighet som hadde det, men han selv mente det ikke var behov. Han mente han kunne klare lett 23 og skru det opp til 25 hvis han ville med bare el-ovner, han betalte 11-12 tusen i året. Ser det er utviklet en del styringssystemer til panelovner. Det er jo veldig gunstig til å dempe effekt når en ikke er hjemme. Vi er på jobb hele dagen på dagtid, og gjerne på ferie eller hytta i helger en del. Da forstår jeg en kan både planlegge justeringer av temp, samt f.eks. skru opp temperaturen før en kommer hjem. Vi har vært vant til å komme hjem til 15 grader i stua hver dag om vinteren for så å begynne å sprengfyre, blir passe temperatur rett før en legger seg. Totalt sett tenker jeg at pri 1 på dette er at en faktisk får det varmt, noe som fungerer og er så praktisk og komfortabelt som mulig. Om en sparer eller taper 10 000 på et år drukner i andre utgifter likevel.
 8. Lurer på hvilke alternativer man egentlig har i blokkleilighet til de vanlige elektriske ovnene (panel/oljeradiator o.l.). Min erfaring er at de tar mye strøm, men verre er at det blir aldri helt varmt. Nå er det vel noe forskrift om at nye bygg skal ha en alternativ varmekilde, så ofte er det vannbåren varme el.l. Men på litt eldre bygg fantes ikke dette. Har sett noen har klart å lure inn en varmepumpe i diverse konstellasjoner, men brl/styret vil ofte motsette seg dette. Ser at biopeis er en mulighet som visstnok skal kunne 2-4 kwh, men har vært en del brannulykker, så det frister vel noe halvveis. Hva er de beste løsningene som det er best sjanse for at er OK ift styret i blokk?
 9. Jo,nå står det ikke at jeg kan få pengene tilbake strengt tatt. Og jeg får vel neppe synstesten refundert, som er halve verdien.
 10. Du tror jeg har lyst til å gå med briller hvis jeg ikke trenger det? Det er forskjell på å være absolutt avhengig av å bruke briller og likevel vurdere det hvis det forbedrer synet. Jeg har jo en synsfeil selv om den ikke er like stor som andre. Hvis briller gjør at jeg ser bedre så vil jeg ikke være i tvil om å bruke de i hvertfall til TV og situasjoner hvor jeg likevel sitter stille og ikke har noen ulempe av det. Dette har jeg allerede forklart, det blir uansett et sidespor. Når jeg først har betalt for briller så er jo poenget å forsøke å få briller som hever synet og ikke svekker det.
 11. Vi har satt opp nye huntonit på soverommet. Kan avkrefte at det har noe som helst med lydisolering å gjøre. Lyden går tvers gjennom.
 12. Jeg var innom en annen brillebutikk nå. Hun sa at når det gjaldt skjeve hornhinner så var det ofte komplisert og vanskelig å korrigere. Derfor var det ikke så overraskende at det var problematisk. Det skulle ikke være så stor forskjell på testene dog. Men hun mente det ikke var unaturlig at dette ville ta en del tid for hodet å tilvenne seg til. To uker var i grenseland (det er 2 uker og 4 dager siden jeg fikk brille nr to).
 13. Jo, hvis det blir lydtett av det så hadde vi gjort det for lengst. Men gjør det ? Må vel finnes noe sånt som lydstudioer bruker tenkte jeg. Forhørte meg med veldig mange i både byggebransjen og lydbransjen da vi oppdaget dette. Det eneste som ville hjelpe mente de begge var å lekte ut en helt ny vegg med en viss avstand ut. Såvidt jeg forsto var dette svært kostbart og med noe usikkert resultat.
 14. Nøyaktig hva skulle jeg ha lært av at naboen UNDER meg i forrige leilighet klaget på trinnlyd i dette tilfellet hvor vi nå blir skadelidende av lyd VED SIDEN AV? Gitt opp fullstendig å bo et sted med tak? Enebolig 500 m fra folk? Telt i skogen? Starte med å lekte ut alle vegger og tak slik at leiligheten blir halvparten så stor som den vi kjøpte bare fordi vi tipper at alle leiligheter slipper igjennom all lyd? Hvis du tenker på at vi burde undersøkt dette så er det naturligvis håpløst i de fleste tilfeller, her er det en nabo som er ganske lite hjemme takk og pris. Men når de først er hjemme...
 15. Brilleseddel første gang: https://www.dropbox.com/s/6283bdeyxr6jylw/nr1.jpg?dl=0 og andre synstest: https://www.dropbox.com/s/gu0rtwm32oe8fzg/NR2.jpg?dl=0 Nå er det to spørsmål her som vi må atskille. Det ene er om jeg faktisk trenger briller og behovet for det. Det kan man alltids diskutere. Jeg har aldri tenkt at jeg ser dårlig. Når jeg fikk på de brillene så ser jeg at på enkelte bilder hos specsavers i butikken så ser jeg flere og tydeligere kontraster. Forsøker å se på TV av og på med briller, ser antagelig litt tydeligere farger og kontraster. Så om behovet ikke er veldig stort så vil jeg jo si det vil være verdt å bruke de i hvertfall til skjerm, TV, lesing hvis man ser bedre om så bare litt. Så kan man heller vurdere om det er en ulempe å ha de på hele tiden og ellers i hverdagen. Jeg sa forøvrig til optiker at jeg har aldri følt meg svekket synsmessig veldig tydelig, men dette føler jeg blir et eget spor. Men ingenting av dette er jo noen unnskyldning for at synstesten skal bli så gal. Når jeg først har kjøpt briller til 2000 kr så vil jeg jo i det minste at de skal fremme synet og ikke være ubrukelige. Synstesten virker jo helt bingo. Nå har kjerringa gått til samme sted og fått samme problemet. Hun har hatt briller i alle år i motsetning til meg. Hun er enig i at det egentlig ikke har vært snakk om noen tilvenningsperiode før, det har blitt galt noen få ganger tidligere men da har det alltid vært på grunn av feil resultat fra synstesten.
×
×
 • Create New...