Gå til innhold

Kompis skylder meg 25.000


Danish

Anbefalte innlegg

Så basicly, så bodde jeg med en kompis i et år, i en leilighet. Det var jo greit det, men når vi skulle flytte ut og ha tilbake mine depositumspenger, så hadde namsmannen tatt pant i kontoen siden han skylde høyskolen skole penger som han ikke hadde betalt. Jeg ble ganske sjokkert da jeg ikke engang viste at han hadde såpass økonomiske vansker, jeg ringte namsmannen og sa dette var mine penger, men de sa at han må ordne oppi dette selv. 

 

Dette er nå 4-5 måneder siden, og jeg har ikke motatt 1 krone tilbake, jeg kunne tregt disse pengen selv da jeg er i flyttefase nå, og det blir fort ganske dyrt. Jeg har sendt melding til han ganske ofte og spurt om penga men han hadde vist noe særlig vilje til å betale tilbake. Han sier at han har sendt mail til namsmannen, men dette begynner å bli par måneder siden nå. 
 

Hva er mine rettigheter her, og hva bør jeg gjøre? 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

sto pengene på en faktisk depositumskonto? Altså en sperret konto i ditt navn? Namsmannen kan ta beslag i begge forsåvidt, men de stiller lengre bak i køa om det er en ordentlig depositumskonto.

Om det er en depositumskonto i ditt navn ordner dette seg. Om det er en hvilkensomhelst konto i hans navn så bør du få han til å signere et gjeldsbrev, og så må du inndrive pengene når han har dem. Det kan jo ta lang tid, men er forsåvidt gjennomførbart.

i praksis høres dette ut som en dyr lærepenge.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Herr Brun skrev (På 21.11.2022 den 23.22):

i praksis høres dette ut som en dyr lærepenge.

Enig i det.

Skal han ha sjans til å få signert et gjeldsbrev så bør TS i det minste hale ut en skriftlig innrømmelse av at kompisen er skyldig penger. SMS, medling på SOME er skriftlig så det holder som pressmiddel i ettertid. Bare hold dialogen i gang og spør hvilke muligheter han ser for seg for å betale tilbake det skyldige. Hold kravet varmt! Går det mer enn 3 år uten at det er påminnelser/purring/krav så foreldes kravet. Purrer du ofte og ikke gir deg så er det større sannsynlighet at han gjør opp for seg med deg. Lar du det skure og gå uten å si noe så tror han kanskje han kan lure deg over foreldesesfristen eller bare glemmer det.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...