Gå til innhold

Final Fantasy XVI-sjefen forklarer hvorfor det ikke er noe mangfold i spillet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Beste nyheten jeg har lest på lenge. La nå kunstnere være kunstnere med kunstnerisk frihet isetedenfor å vike til oppmerksomhetssyke clickbaithorer.

"Det påpekes også at Europa faktisk allerede hadde et kulturelt mangfold og mennesker med forskjellig hudfarge i middelalderen."

Joa, men langt i fra så mye som i dag.

Å være inkluderende bare for å være inkluderende er ikke bra det heller. Da blir det veldig unaturlig og rett og slett utnyttelse for å vise frem hvor "snille" de er (tjene lettjente penger med andre ord).

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg vil heller ha et spill som er tro mot utviklernes visjon, enn et spill som føyer seg i alle retninger for å tilpasse seg all kritikk. I Re5 var afrikanere for svarte, mens nå er europeere for hvite.

Jeg tror mange irriterer seg over spørsmålene som stilles fordi det fremstår veldig arrogant. "Hvorfor har dere laget det spillet dere ønsker, og ikke det jeg ønsker?"

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sinnagamern skrev (10 minutter siden):

Chocobos, drager og magiske krystaller. Men mørk i huden? Nei der går grensen.

Savner gamer.no sin stemme i artikkelen, nysgjerrig på hvordan dere stiller dere til produsentens uttalelser. 

Som redaksjonssjef for Gamer.no og Final Fantasy-fan kan jeg si at JEG synes det er et litt klønete svar, men ikke veldig dramatisk ellr skuffende en vei eller den andre. Om noe er det vanskelig å lese «inspirert av middelalderen i Europa» som noe annet enn hvordan middelalderen ofte fremstilles i popkultur, mer enn en faktisk direkte inspirasjon fra middelalderkulturen i Europa.

Jeg kjøper mer argumentet om isolasjon i den fiktive verdenen litt mer, selv om det egentlig uansett ikke burde være til hinder for forskjellige hudfarger. Og ja, hele «rot i virkeligheten»-argumentet er ikke kjempebra, siden alt annet i spillet virker å være temmelig fjernt fra virkeligheten.

Til syvende og sist lager de det spillet de ønsker, og får dermed her i vesten – som er en stor del av publikumet – den samtalen rundt representasjon som da er naturlig. Noe Yoshida tydelig er klar for, gitt hvordan han åpner svaret sitt. 

Så er dette en nyhetsartikkel, og har dermed ikke som poeng å fremme Gamer.nos synspunkt i artikkelen. Det ville vi heller gjort i en leder. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
AndreasLN skrev (4 minutter siden):

Jeg vil heller ha et spill som er tro mot utviklernes visjon, enn et spill som føyer seg i alle retninger for å tilpasse seg all kritikk. I Re5 var afrikanere for svarte, mens nå er europeere for hvite.

Jeg tror mange irriterer seg over spørsmålene som stilles fordi det fremstår veldig arrogant. "Hvorfor har dere laget det spillet dere ønsker, og ikke det jeg ønsker?"

 

Sitat

IGN: In regards to diversity in the game, can we expect to see Black characters in Final Fantasy XVI, or people of color (non-white characters) in general? To clarify a bit more, there’s been discussion around the trailers to date featuring mostly white characters, and I wanted to get clarity on whether we can expect the final game to be more diverse.

Ser ingen arroganse i spørsmålet, så usikker på hvorfor det er irriterende. Spørsmålet handler ikke om ønsker, heller ikke implisitt, men om hvorvidt det faktisk eksisterer mørke figurer i spillet i det hele tatt.  

RE5-kritikken du viser til var vel litt mer nyansert enn som så. N'Gai Croal, som var en av de mest prominente kritikerne av ikonografien i RE5, sa dette den gang:

Sitat

"The point isn't that you can't have black zombies. There was a lot of imagery in that trailer that dovetailed with classic racist imagery," he said.

"That's the whole thing where only Chris Redfield appears to be human before they turn into zombies; the humanity of other people is in question. It's like you barely see their faces, he doesn't really interact with them, he sort of walks through this thing and it's sort of, 'Is he there? Is he not?'
"I think, again, the point is not that Capcom can't or shouldn't make a zombie game set in what appears to be an impoverished country where the majority of residents are black.

"I'm not saying that. But what I am saying is that if I was Capcom, I wouldn't have suggested to put out that trailer. I would have said, 'You know what, this has tremendous capacity for being misunderstood, and we want to signal that this is not what you might think it is' - and they didn't do that."

(Kilde: https://www.mtv.com/news/rl3vu2/newsweeks-ngai-croal-on-the-resident-evil-5-trailer-this-imagery-has-a-history

Det kan være du sikter til en annen kritikk fra en annen person, men det er så lenge nå at det nesten må pekes ut hvem som sa hva i så fall – eller så blir det vanskelig å vite hvem som kritiserte RE5 for at afrikanere var for svarte, eller om det handler om den overnevnte kritikken som var den mest omtalte på den tiden. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bra spørsmål, også et bra svar, men pokker å flaut det er å se alle hånlige reaksjoner fra en rekke spillsider om hvordan svaret ikke er bra nok. Er vel mest det samlede bilde av de overskriftene som har gitt et litt surt bilde for flere enn selve dette intervjuet. FF14 hadde langt flere kulturelle innslag hvor spillverdenen i grunn speiler vår egen (øy vestenfor kontinentet er England, sør på kontinentet mer liknende midtøsten samt helt i øst er det referanser til både kina og japan pluss en rekke fler). Men i FF14 har man et kontinent å boltre seg i, de individuelle områdene har karakterer med et mer likt utseende, som i grunn er svaret som er gitt her.

Anyways, betyr særdeles lite for spillett suksess uansett. Der trenger de heller å overbevise folk om at Final Fantasy fortsatt har en plass blant toppen i noe som ikke er et MMO etter en rekke middels opplevelser.

Lenke til kommentar

Det her er generasjonen bloggere og persillekids som skal klage på alt og ha alt som de vil ha det, ellers "canceler" de utvikleren eller hva nå enn det er de er sinte på.

Vi så det først når de ville cancele Mass Effect 3 fordi de ikke likte slutten på spillet. Utviklere kan ikke høre på sånne tullehuer.

Hvis de gjør som "fanbasen" sier og endrer på hele spillet, vil det bare please 1 av 1000, og disse folkene er ikke gamere uansett. Har man et konsept fullfører man det, ikke lar "kidsa" komme med endringer og føye seg etter dem.

Og da sitter man igjen nettopp med folka som synes en brun alv er mindre sannsynlig enn orker og trollmenn, som finner noe annet å klage på. Jo mere man enabler de, jo mere klager de fordi de ser det funker.

En emo-blogger ville starte en kansellerings-kampanje mot bandet Metallica, etter at denne Eddie Munson-hypen fra stranger things gjorde bandet megapopulært blant ungene.  Begrunnelsen? Hun hadde gjort "research" og fant at bandet misbrukte alkohol og dop på 80-tallet og var dårlige forbilder.

Selv ikke hennes 4 millioner tik-tok followers brydde seg nevneverdig.

Endret av Bytex
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Felvinter skrev:
BeThomas skrev (8 timer siden):

Flott!

 

Chaos_Niddhogg skrev (4 timer siden):

Beste nyheten jeg har lest på lenge.

Sverger på at det finnes et ord for folk som reagerer slik på nyheten om at svarte mennesker ikke er å se noen steder.

Tipper det finnes mange ord man kan bruke. Mennesker er vel det mest treffende. Men noen er mer opptatt enn andre av å sette merkelapper på folk.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...