Jump to content
Sign in to follow this  
RaymondK

Få liv i dødt 18V verktøy batteri

Recommended Posts

Enkelte smartladere er såpass hjernedød at de ikke registrerer batteriet dersom spenningen er for lav, det resulterer i at de ikke begynner å lade. Har ikke erfaring fra lithium som du beskriver men kun fra blybatteri. Det kan tenkes at du greier å lure laderen til å lade ved å paralellkoble et lignende batteri en periode men jeg har ikke prøvd det selv så kan ikke garantere at det virker. På biler er det stor forskjell på smartladere, har du defa er du sjakkmatt mens c-tek starter å lade uansett.

Share this post


Link to post

Nå vet ikke jeg om det er noen spesielle lyter med dette batteriet, men generelt sett, om et litiumbatteri har gått ned mot 0V cellespenning vil du aldri kunnelade det trygt igjen. Dette er sånt som får litiumbatteri til å ta fyr under opplading.

  • Like 1

Share this post


Link to post

For å "sparke" det i gang må den åpnes så man får ladet det med annen lader over til de er over minimumspenningen som gjør at det ikke vil lade på vanlig måte. Ikke tilrådelig å åpne opp uten at man vet hva man gjør. Cellene er potensielt ødelagt om de faller for lavt, et eller annet sted mellom 2.5V og 3V, og kan være farlige å lade opp igjen.

La det være en lærepenge om å ikke legge bort utladet batteri over tid. Ideelt bør de ha sin nominelle spenning på 3,6V per celle, som de har rundt 50-60% oppladet. Er det et "smartbatteri" vil man som regel kunne topplade, så vil de langsomt lade seg selv ut til optimal lagringsnivå om man ikke tar det i bruk med en gang.

Share this post


Link to post

Det kan lades med en dum lader om du klarer å koble en slik lader til batteriet. Noen computerladere, eks. av typen som brukes til RC, kan både måle cellene og kjøre dum lading for å presse liv i dem, igjen gitt at du har en tilkoblingsmulighet. Men, dette er risikabelt og kan medføre brann som skrevet over.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...