Gå til innhold

Søke avdragsfrihet?


Anbefalte innlegg

Flere som søker avdragsfrihet nå for å lette på privatøkonomien?

 

Jeg ser for meg å søke om det for å kunne bygge opp en buffer, og forhåpentligvis har renta roet seg når perioden er over ( søker for 2 år ) 

Samt hvis jeg søker avdragsfrihet, så kan jeg spare i fond mndlig og få rundt 200k inn i året på det.

 

Søker tips om andre tenker likt?  Jeg og samboer er mest sannsynlig gjeldsfri innen 10 år pga arv. Og lever i dag på terskelen hvor vi har veldig lite til overs. Og det hjelper dårlig mtp økte strømpriser og generelt prisnivå. Vi har begge jobber som har betalt over snittet i vår bransje, så vi får ikke lønnsøkning årlig heller. Vi får dog en bonus hvis selskapet går bra, som igjen vil tilsi en grei økning når det først går bra ( Mellom 30-50k årlig ) 

Endret av DIYDari
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan kan du samtidig leve på terskelen til å ha veldig lite til overs og samtidig spare nok til å dra inn 200k i på fond ved å spare i stedet for å betale lån?
200 000 i året tilsvarer fort minst 2 millioner i fond, gitt at fondet går bra..

Men ja, du kan jo søke avdragsfrihet om du sliter med økonomien, men hele situasjonen her høres merkelig ut å spare flere millioner på avdragsfrihet samtidig som man har trang økonomi.

Men om banken godkjenner at du vil ha avdragsfrihet for å bygge en buffer?
Det er kanskje tvilsomt, de tillater gjerne slikt i spesielle situasjoner i en begrenset periode som om du f.eks mister jobben..

Uansett greit å snakke med banken, kanskje bolig-kreditt kan være en løsning?

Endret av aklla
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Boligen må være under 60% belånt for å få avdragsfrihet. Ut over det så tillates det korte avdragsfriheter for uforutsette ting som ikke var kjent før lånet ble inngått. Da gjerne noen mnd av gangen hvis man feks har mistet jobben. Vår bank har definert midlertidig som inntill 6mnd, ut over det så må banken bruke flesibilitetskvoten sin. Den bruker de garantert ikke for at du skal bygge buffer og spare i fond.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...