Gå til innhold

Er bobilferie på vei ut ?


Anbefalte innlegg

Inspector skrev (2 timer siden):

Hvordan er dieselforbruket når du har vogna hengende bak ?

Tja? Litt mer men ikke mye. Bilen drar fint på 4 5 og 6 gir, med lav turtall. Motoren har bra dreiemoment så. + 0,1-0,2 liter må man regne med. Som regel har man også ekstra vekt på bilen, kan/vil ikke laste så mye på vogna(egen vekt ca.1150kg). Kan dra opptil 2 tonn men ville ikke ha større vogna, har den jeg trenger nå. Vi også si at selve kjørestilen teller litt.

Endret av Jarmo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jens Kr. Kirkebø skrev (5 timer siden):

Du kommer vel fortsatt ikke ned i parkeringshusene? Da blir det i så fall langt fra ståhøyde innvendig. Mange steder er det ikke mye gateparkering igjen.

Parkeringshus vil du nok slite med, dei lavaste bybubilane av vanleg type er nede i 250 cm høgde, dei fleste er mellom 2,6 og 2,9 m. Så sjølv om du skulle finne parkeringshus der du kjem inn, så blir det nok så trangt at det nok ikkje er å anbefale. 

Ein annan ting er lengda dei lavaste bybubilane er fort litt over 6 m lange, vanlege bybubilar som er nærmare 3 m høge har ofte lengde på 5,99 m (dette gir blant anna billegare ferjebillettar). Den anbefalte lengda på vanlege parkeringsplassar er 5 m, så berre lengda blir ei utfordring når du skal parkere. Du må enten finne parkering for storbil, eller finne to ledige parkeringsplassar etterkvarandre slik at du kan dobbeltparkere. 

Dersom ein skulle få tak i bubil som er lavare enn 250 cm så blir den dyrare ettersom regelverket berre gir lavare eingongsavgift på campingbilar som er minst 250 cm høge, ein lavare bil får vanleg eingongsavgift. 

Om du absolutt vil parkere i parkeringshus så får du kjøpt bybubilar bygd på f.eks. Ford transit med hevetak, då blir totalhøgda 2 m under køyring, og så hever du "teltet" på taket ved camping. Men med full eingongsavgift og mange kompromiss på størrelsen for å få plass til alle funksjonalitetar så er nok dette for spesielt interesserte. 

Då er det nok eit betre alternativ å parkere litt utanfor sentrum og reise kollektivt inn til sentrum. Ein slik bybubil vil være liten nok til at det er uproblematisk å køyre gjennom sentrum for ein vanleg sjåfør, men å finne parkering blir nok vanskeleg. 

Lenke til kommentar

Min tidligere sjef gikk fra kona og kjøpte seg en bobil i fjor som han planla å bo i, men ikke lenge etter tuslet ei dame inn i butikken han eier, de slo av en prat og da var det gjort. Han rakk aldri å bo i bobilen, men forteller at de 80k han la ut for bobilen har han for lengst tjent inn igjen. Så spør du han er det enda populært. Jeg ville dog heller kjøpt en bobil, leid den ut og brukt pengene til å reise vekk 😅 

Lenke til kommentar

 

Sitat

 

https://lovdata.no/forskrift/2001-03-19-268/§2-5

§ 2-5.Campingbil
Som campingbil anses motorvogn som er EU-typegodkjent som campingbil (M1 med karosserikode SA) og har en utvendig høyde på minst 250 cm. For campingbil med hevbart tak måles høyde med taket i senket posisjon.

Motorvogn som ikke er EU-typegodkjent som campingbil anses som campingbil dersom følgende vilkår er oppfylt:

1.    Campingrommet bak førerseteraden må ha en permanent takhøyde på minst 170 cm i en lengde på minst 200 cm, og en bredde på minst 150 cm (målt uten innredning).
2.    Campingrommet må være utstyrt med kjøkkenbenk med vaskekum, klesskap, liggeplasser og bord. Utstyret skal være fastmontert.
3.    Kjøkkenbenken må minst være 80 x 40 cm, og vaskekummen må romme minst 5 liter.
4.    Klesskap må til sammen ha følgende minimumsmål; bredde 40 cm, dybde 40 cm, høyde 75 cm. Kravet til minimum bredde kan være fordelt på to eller flere skap.
5.    Bordet må ha en flate på minst 0,3 m2 ved normal bruk.
6.    Antall registrerte sitteplasser må ikke overstige antall liggeplasser. Liggeplassene kan være permanente, eller basert på sittegrupper og seter, herunder forseter.
7.    To liggeplasser må være minst 180 x 50 cm. Øvrige liggeplasser må være minst 160 x 50 cm.
8.    Liggeplasser beregnet til to eller flere personer tillates smalnet i fotenden med inntil 20 cm, i opptil 50 cm lengde.
9.    Ett av målekravene som nevnt i punktene 3–7 kan fravikes med inntil 10 %. Har en komponent flere målekrav (for eksempel bredde og høyde) gjelder muligheten kun ett av målene.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...