Jump to content
-Siberian-

Hvorfor er Underhuset i Storbritannia så kaotisk?

Recommended Posts

Jeg sitter og ser på at Boris Johnson grilles i Underhuset akkurat nå, og merker meg at det er så mye mer "kaos" der enn man ser fra Stortinget her. Det er en konstant "buzz" i rommet av folk som snakker i munnen på hverandre samtidig som en eller annen egentlig har ordet, samt høylytte reaksjoner blant folk når noen sier et eller annet. I Stortinget her sitter jeg med inntrykk av at man får tilsnakk om man kremter for høyt. Noen kunnskapsrike som vet hvorfor det er så stor forskjell?

Share this post


Link to post

Uten at jeg skal pårope meg mye kunnskap om britisk politikk... Underhuset har en stor mengde kultur og tradisjoner som henger igjen fra gammelt av. Folkeligheten og den avslappede stemningen handler nok litt om at House of Commons var for demokratisk utvalgte av folket, i kontrast til House of Lords som var for de høytstående i samfunnet.

Share this post


Link to post

Kort sagt: Historie og tradisjoner. 

Det er ganske mange rare ting her i verden - når det gjelder slikt. Selv her i Norge. Det er jo litt spesielt at regjeringen svipper innom slottet hver fredag der en konge sitter å nikker for å lovfeste nye lover & regler. 

Min favoritt er kidnapping (!) når dronningen skal tale.....
https://www.insider.com/buckingham-palace-queen-elizabeth-parliament-opening-hostage-2019-10

Her er noen flere.

 

Verden rar på mange måter. Tradisjoner enda rarere. 

 

Share this post


Link to post

Det er delvis et arkitektonisk problem. Rommet er ikke stort nok og er til tider overfylt. De to sidene sitter rett mot hverandre istedenfor å ha en talerstolen i front av salen som er avsondret fra tilhørerne, slik som på Stortinget eller i Kongressen.  

Westminister Palace er et gammelt bygg. Det er såpass flott i sin helhet og inneholder så mye historie at jeg godt forstår man er uvillig til å gjøre endringer. Men utformingen av hovedrommet i Underhuset fungerer ikke særlig bra, og det bør bygges om. 

Edited by Vaniman

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...