Gå til innhold

Fått tilbud om gratis studie på tisip fagskole, er det bra skole?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men den prisen som er oppgitt, hvis man logger inn, er jo ca 35.000,- pr semester. Prisen skulle bli 4 x 35.000,- = 140.000,- for de to årene. Hvordan kan dette bli gratis? (Da finnes det vel en del utenlandske alternativ som er tilnærmet gratis sammenlignet med denne prisen på 140.000,-)

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Det ser for meg (som egentlig ikke er noen IT person, men alt mulig annet) ut som typisk "IT administrator i liten til mellomstor bedrift", altså noenlunde  det samme som IKT drift fagbrev. Læreplankravene til fagbrevet er jo på den annen side "noe diffuse", slik at det kanskje kan være begrenset hva man egenlig får lagt inn i dette. Læreplanen til "Tisip" ser mye mer konkret ut, med et klart definert faglig innhold. Ser for meg ut til å tilsvare et nivå "2 årig fagskole etter fagbrev i IKT drift", med et studie som går noe mer i bredden og i dybden i forhold til fagbrevet. 

Da går jeg nok ut fra at de 35 gratis plassene er fulltegnet. Skulle gjerne gjennomført et slikt kurs som "repetisjon". 140.000,- blir litt i drøyeste laget i forhold til hva man kan finne av engelspråklige kurs, hvis man bare skal oppdattere seg litt.

Synes at fagopplegget til Tisip ser meget bra ut, hvis man betrakter det som "neste nivå etter fagbrev i IKT drift".

En annen side ved saken det er vel at etter denne fagskolen og med litt praksis så skulle det jo gå bra å gjemmomføre fagbrevet som privatist, slik at man har kombinasjonen fagbrev og fagskole på plass. Det gir jo en praktisk "hands on" kompetanse som kan brukes til mangt og mye, inlusive også videre studier.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Synes at dette var interessant og googlet litt. Ser at det "av og til" tilbys gratis studieplasser og at det kan se ut som at jeg gjettet rett med hensyn til innhold og kompetanse i posten over:

https://www.info.itfag.no/tisip-fagskole-gratis

For en arbeidsgiver som ønsker å "oppgradere" sitt IKT driftpersonell med fagbrev, så bør det vel være en mulighet å betale de 120-140.000,- i skolepenger, skulle man tro.

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Tja.

Hva er alternativene? Det er virkelig ikke verdt å betale skolepenger for et slikt opplegg, men får man det gratis og har man få/ingen andre alternativ så er det helt greit. Spesielt om du er avhengig av at det skal være nettbasert, så er det en grei mål til noe dokumentert kompetanse.

Jeg er forsåvidt fornøyd med en grei andel av de emnene jeg har fra tisip, men noe av det var og helt bak mål. Nett-ifiseringen holdt og ganske variabel kvalitet, enkelte emneansvarlige gikk for lettvinte løsninger og hadde alt for dårlig opplegg for undervisning over nett.

Gikk gjennom bachelorprogrammet i informatikk med spesialisering i informasjonsbehandling fra tidligere HIST, nå NTNU. Vesentlige deler av det bestod da (2014-2018) av emner hentet rett fra katalogen til tisip, og jeg tok og noen ekstra bonusemner i drift derfra. Over halvparten av emenen fra fagbeskrivelsen har fagansvarlig person som jeg har erfaring med.

Noe av det jeg savnet var tyngde i støttefag, og *tung* informatikk. En kritikk som ikke er spesielt relevant om målet ditt er drift, og ønsket er akkurat 2-års-program - men allikevel... nevner det. Du sier jo ikke all verden om hvor du vil hen.

Hva ønsker du å oppnå? Og hvor ligger interessene innen data? Det fins veldig mange helfinansierte vanlige 3-års-programmer som er både mer interessante og matnyttige. Jeg var avhengig av å ta et nettbasert alternativ, og det fungerte greit for min del, men det er ikke trivelig å oppleve at enkeltemner og enkelte forelesere nesten gir litt faen og har lagt opp til lettvindt opplegg og underviser i ting som er håpløst utdatert. Jeg håper/tror at de vil ha utelukket noe av dette nå som de har spisset seg mer som fagskole, men jeg vet ikke.

Jeg ville undersøkt hvorvidt de nå tilbyr videoleksjoner av forelesningsseriene som gjennomføres for on-campus-studentene. Det burde være en selvfølge i dag, det var ikke aktuelt når jeg studerte. (Antar du skal studere nettbasert. Hvis ikke - kjør på.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
8 hours ago, kjartanss said:

Har fått tilbud om plass ved tisip fagskoles 2årige utdanning i it-drift. Hva kan jeg forvente her?

 

Er det en skole som vil gi noe god jobb?

 

Noen som har tatt studiet og kan fortelle hvordan det var?

 

Takk for svar 😊

Det er ikke sikkert det vil gi jobb. Det avhenger av flere faktorer enn hva du presterer på dette studiet. Men, det gir jo en innføring i IT og det er bra tider for den type kompetanse.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...