Gå til innhold

Professor gjør studentene utrygg


Anbefalte innlegg

Pizza3333 skrev (1 time siden):

Jeg tror mange glemmer hvor kontroversielle bla. Freud, Jung eller Skinner var i sin tid. Og kanskje fortsatt er?

Gandhi likte å sove med unge jenter.

Che Guevara har blitt anklaget for å være rasist og morder.

Marx har blitt anklaget for rasisme.

Newton brukte de siste 30 årene av livet sitt på alkymi og en bakvaskelseskampanje mot en konkurrerende forsker.

Det var en innflytelsesrik fyr i Nazareth som visstnok ble klistret opp på et kors for å dø.

Så kan man spørre seg: skal veien til historisk storhet være enkel? Rettferdig? Eller må man lide en del i sin levetid før man evt blir kanonisert posthumt?

Jeg tror at JP selv står seg godt på at en biologi-student i Norge kansellerer ham. Antagelig gjør det at han selger noen flere eksemplarer av neste bok, eller får litt flere tilhørere på turneen sin. Det høres ut som om professor Gundersen ikke egentlig er så redd for å miste jobben over dette. Enda. Men USA kom vel ikke dit de er i dag ved et stort slag, men heller med 1000 små knivstikk?

Det at studenter føler seg «utrygge» når foreleserene deres (selv utenfor forelesningssalen) har meninger de ikke liker framstår som noe nytt og det virker ikke som om det kommer til å forsvinne med det første. De som er studenter i dag blir akademisk personell og fakultetsledere i framtiden.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Outlier616 said:

Det er snodig hvordan Peterson "ikke har faglig tyngde", men ingen med motstridende syn vil debattere med ham. Det var en gang i akademia man satte pris på intellektuelle debatter og man lot seg inspirere og kvasse egne argumenter og tanker av å bli møtt med motstand.

 

Hvorfor er det snodig: Jeg har bakgrunn fra noe helt annet, skal jeg kunne kreve å kunne møte opp på Universitetssykehuset i Oslo for eksempel og bli tatt med til råds omkring hvordan neste operasjon skal utføres 😷? Det sier seg vel selv at det ikke har noe som helst interesse for fagpersoner å diskutere sak med en legmann, i alle fall hvis formålet til fagpersonen er å lære og få nye impulser? Ser det kan ha verdi for fagpersoner å diskutere med en legmann for å få nye perspektiver for eksempel, men likevel. Og ser heller ikke bort i fra at en legmann kan ha smuler med informasjon som selv en fagperson ikke har fått med seg. Men igjen: Men likevel...

Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (7 timer siden):


Verden trenger temmelig åpenbart færre mennesker som Jordan Peterson.
Som er grunnen til at jeg forstår frykten til studenten.

Populistiske karakterer som gir legitimitet til kvinnehat, vold mot kvinner, hat mot hva folk anser som woke, hat mot den politiske venstresiden er nettopp blant retorikken som har destabilisert vestlig politikk til det punktet vi nå lever i, hvor seriøse debatter nesten er døde i flere vestlige land, fordi mange unge menn og folk som er aktive i debatter ikke lengre har den politiske forståelsen til noe parti i landet de bor, men til nettopp karakterer som Peterson og enda mindre seriøse aktører som dukker opp i videoanbefalingene om du ser Jordan Peterson på youtube.

Eleven vet gjerne betydelig mye mer om problemene vesten opplever i dag enn professoren.

Jeg håpet så inderlig at invasjonen av Ukraina, klimaforandringer og det faktum at det Republikanske partiet i USA ønsker å innføre nyversjoner av Malleus Malleficarum og andre hierarkidogmer ville få folk til å innse at denne frykten for progressive verdier er en sosial trojansk hest. Men det er tydeligvis fremdeles mange som mener at "politisk korrekthet" er den største trusselen.

Kanskje det ikke er direkte frykt som driver enkelte. Kanskje det er en måte å være en slags kontrær rebell på. Litt sånn som starten av 2010-tallet der det gikk i sport å hate Justin Bieber på grunnlaget at han var så populær.

Så har den klassiske "bare fordi den personen har en annen mening"-argumentet. Vel, noen ganger kan en mening bare være en mening, men også mer enn bare en mening.

"Jeg synes rød er en finere farge en gul" når man diskuterer interiør kan være "bare en mening". Det kan bli litt uenigheter, men det skader ingen. Med mindre bygningen det er snakk om blir brukt for oppdrett av okser, da.

"Jeg synes ikke den t-skjorta du har på deg var så fin" er også en mening. Her tar jeg utgangspunktet i at personen med t-skjorta ikke spør om meningen. Men her beveger man seg litt mer på negative komplimenter, hvor utfallet kan avhenge av humøret og livssituasjonen til den personen med t-skjorta. Kanskje personen fikk den t-skjorta i gave av en venn eller slektning som betyr mye for den personen. Kanskje den personen føler seg litt utafor sosialt. Poenget er at her begynner en mening å bevege seg noe utafor "bare en mening", med noe potensielle virkninger.

"Kvinner burde få juling" er en mening. En mening som oppfordrer til vold, og avhengig av hvor stor makt og innflytelse formidleren av meningen har, kan få mildt sagt uønskede konsekvenser.

 

Putin har mange meninger. Mange, MANGE folk blir i skrivende stund drept på grunn av disse meningene. Dette er et eksempel på at meninger kan drepe. Er firstende å rett og slett kalle det perma-cancelling. Jeg kan også nevne Bolsonairos meninger om regnskogen, The GOPs meninger om abort, og hvordan de meningene kommer til å drepe og ødelegge liv og så videre.

Endret av AtterEnBruker
  • Liker 3
Lenke til kommentar
AtterEnBruker skrev (31 minutter siden):

"Jeg synes rød er en finere farge en gul"

 

AtterEnBruker skrev (32 minutter siden):

"Jeg synes ikke den t-skjorta du har på deg var så fin"

 

AtterEnBruker skrev (32 minutter siden):

"Jeg synes ikke den t-skjorta du har på deg var så fin"

Eskalerte litt mellom mening 2 og 3 kanskje?

Lenke til kommentar
1 hour ago, AtterEnBruker said:

Jeg håpet så inderlig at invasjonen av Ukraina, klimaforandringer og det faktum at det Republikanske partiet i USA ønsker å innføre nyversjoner av Malleus Malleficarum og andre hierarkidogmer ville få folk til å innse at denne frykten for progressive verdier er en sosial trojansk hest. 

Hvorfor stemte da venstresiden i Norge på en mann som er ansvarlig for bombingen av sivile i Libya? 

Endret av Pizza3333
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...