Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Traktor på offentlig vei


Cerent

Anbefalte innlegg

Hei,

Tenker på å skaffe meg en traktor, men kan jo ingen ting om dette. Hva slags krav stilles til traktoren for at en kan bruke den på offentlige veier? Hvordan er det med trafikkforsikringsavgift og ansvarsforsikring? Sliter med å finne info om det. Hvilke krav stilles til selve traktoren for at den skal kunne brukes på offentlig vei?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har den skilt kan den brukes. Traktor koster det samme som moped i årsavgift. Ansvarsforsikring må du ha. Dersom den går minst 50 km/t kan det være krav om kontroll av bremser etter noen år, husker ikke helt. Men disse som har det kravet koster gjerne opp mot 1 million kroner uansett, så er kanskje ikke så aktuelt. Hva er grunnen for at du ønsker å bruke en traktor på offentlig vei, er det for å kjøre mellom forskjellige jorder eller jobber du har? En traktor bør helst ikke brukes som "moped" som enkelte ungdommer gjør. Det forkorter levetiden betydelig da traktorer ikke primært er laget for slik kjøring og vil kreve mer vedlikehold. En traktor bruker også gjerne 3 til 5 liter per mil langs veien. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Om du ikke skal bruke den som traktor, men som framkomstmiddel, så er det bedre å kjøpe ATV med ABS, det blir da traktor med toppfart på 100 km/t. (Krever B-førerkort)

Men vanlig ATV er noe billigere, og det sies at de er bedre av veien enn ATV med ABS.

Endret av Dubious
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Cerent said:

Skal bruke den mest på eiendommen, men må jo få kjørt den hjem etter å ha kjøpt den. Kanskje bruke den innimellom når jeg må frakte tunge ting. Blir en gammel en så kommer nok ikke over 50 km/t. 

Å kjøre den hjem går nok fint. Ta med nok kaffe (det går meget sakte) og husk å slippe forbi biler så ofte du kan.

Kan være greit å deaktivere firehjulsdrift om den har det for å gjøre det mere behagelig og senke forbruket litt på turen.

Om du er en yngere person så må du vel ha BE serifikat for å kjøre den.

 

Endret av Complexity
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...