Gå til innhold

Kontor-PC med lengst mulig levetid


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg har påtatt meg ansvaret for å kjøpe inn en ny (stasjonær) kontor-PC til en liten, privat barnehage. Budsjettet er ikke stort (utgangspunkt 4000-7000kr, men er ikke helt låst) og har litt andre krav enn de fleste kjøpshjelpetrådene her ber om.

Krav: Lengst mulig levetid (både mtp. sikkerhetsoppdateringer, generell kvalitet, en viss mulighet til å bytte slitedeler), må kunne være operativ 24/7 pga. software til drift av ventilasjonsystem (lite krevende, men er visstnok enklest med Windows), drive office-produkter/exchange server (lite krevende), være lite stømkrevende/varmeskapende, stille (helst lydløs) og kunne kjøpes som én ferdig pakke/ett ferdig produkt (ønskelig fra en fysisk butikk på østlandet - ikke et must).

Håper på noen gode tips og råd rundt hva man burde tenke på rundt innkjøp av en slik maskin. På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Legger man seg på typisk gaming PC i 7000-8000 kroners klassen får man kabinett som er god størrelse på, holdbarhet og bytting er enklere grunnet størrelse på kabinett. Typisk for kontorpcer er at de er svært små. Tror ikke du får noe særlig mer holdbart, og de tåler fint 24/7. 

Ellers er alternativet kompaktpcene. De er jeg mer skeptiske til mtp holdbarhet og mulighet for bytting av deler. F.eks er det veldig enkelt å bytte en full size PsU, og det er høy konkurranse i det markedet.

Lenke til kommentar
snqmann95 skrev (1 time siden):

Hp, lenovo og dell er vel de som har produkter i proff markedet. Ville personlig ikke valgt noe annet. En knapp på Lenovo over de to andre. Syns personlig Lenovo har i snitt bedre kvalitet.

Henger meg på denne.

Ta en titt på Lenovo sin "Tiny" serie. De har også "IoT"-modeller uten vifter om det skulle være aktuelt, det eneste problemet du støter på om du kjøper fra en OEM (HP, Lenovo, Dell etc.) er at det vil være begrenset med deler du selv kan bytte ut (det er dog begrenset med "slitedeler" i en PC). Men dette kan løses ved å kjøpe en utvidet supportavtale ved siden av. Det finnes flere nivåer avhengig av hvilke krav du har.

Sånn i utgangspunktet ville jeg anbefalt å kjøpe en PC ment for bedriftsmarkedet da disse stort sett er ment å leve lenger enn den jevne consumer/gamer-PC samt. bruke mindre strøm og dermed mindre varme.

Lenke til kommentar

Exchange hører ikke hjemme på en PC, og om man ikke har folk til å drifte som har stålkontroll på hva de holder på med hører det ikke hjemme innenfor byggets vegger en gang.

Hør med en lokal bedrift som selger slike tjenester, eller bruk M365. I begge tilfeller finnes både store og små firma som kan hjelpe, enten med drifting lokalt, eller for å sette opp M365 skikkelig. Bruker man større aktører som Atea etc. så kan man få en helhetlig pakke tilpasset behovet, samtidig som sikkerhet ivaretas. Sikkerhet har alt for liten fokus når små, men også store, bedrifter holder på. Og ja, det koster litt ekstra å gjøre det skikkelig. 

Ikke kjøp no gaming-pc, kjøp en workstation fra Lenovo, HP eller Dell. Vurder om dere skal ha vanlig ett år innsendingsgaranti, eller ett eller tre år på stedet service. Alt etter hva dere ønsker av oppetid. 

Endret av Serpentbane
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...