Jump to content

Radford

Medlemmer
 • Content Count

  263
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

194 :)

About Radford

 • Birthday 06/23/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

5008 profile views
 1. Hei, EET fører dette batteriet og har til og med noen på lager. Om ikke du kan kjøpe via jobb e.l. (de selger til bedrifter) så kan du ta det via f.eks. power/elkjøp. Jeg bestilte i alle fall deler fra EET den gang jeg jobbet der selv om det er noen år siden. Spare part nummer: 916811-855 (som oppgitt på batteriet på bildet). Om du vil ta sjangsen kan du alltids forsøke deg på noe fra Amazon/Aliexpress, men da er det nok litt tilfeldig hva du får... Søk med part nummeret jeg oppga ovenfor så får du en del treff. Selv ville jeg forsøkt å skaffe originaldel først.
 2. Dette er da vitterlig helt uproblematisk, men jeg er ikke overrasket over at denne tråden ble mye kommentert. Akkurat det var ingen stor overraskelse. Selv om det råder stor uenighet her så synes jeg det er bra at vi kan ha diskusjonen, det er om ikke annet interessant å lese hva folk tenker.
 3. Umulig å si, men det kan virke som vedkommende er ute etter en venn eller noen å snakke med på jobb 🙂 Dessverre er det ikke slik at alle «mannfolk» tenker likt.
 4. Ja, nettopp. Men å si at "5.56 ikke egner seg til strid" blir en generalisering jeg ikke er med på. Som jeg sa så handler det om å velge rett kaliber og ammunisjonstype for forholdene som råder, 5.56 har i mine øyne hatt sin storhetstid og dagens kamper og teknologi fordrer nye, grovere kaliber. Noe som også er trenden
 5. Stemmer, om jeg husker korrekt så hadde dette delvis å gjøre med at mange av de Somaliske soldatene var så tynne at 5.56 kulene ikke "tumblet" når de traff, men gikk rett igjennom uten å gjøre mye skade. Jeg skal ikke argumentere for at 5.56 er "det beste kaliberet" i strid, det er det definitivt ikke. 5.56 ble unnfanget i en tid hvor man fryktet Sovjetunionens fremmarsj frontet i hovedsak av soldater med skuddsikre vester. Tidene endrer seg, og jeg er enig i at 5.56 er forbigått i dens nåværende form.
 6. Basert på hva? Egne erfaringer? 5.56mm egner seg meget godt til strid, men taktikker og teknologi såvel som slagmark endrer seg over tid. Som flere har påpekt så benytter man ulike kalibere til ulike formål, hvis man kun er ute etter å drepe mennesker på 100 - 500m hold så holder 5.56mm i massevis.
 7. Enig med xClaymanx, en PSU som har vært i jevn bruk siden 2014 burde byttes ut om dette er en opsjon.
 8. Ville sett på typiske industri-PCer som Hårek har anbefalt. Disse er laget for å kreve minimum vedlikehold og er vifteløse. Du kan ta en titt på Lenovo sin M75n: https://www.lenovo.com/no/no/desktops-and-all-in-ones/thinkcentre/m-nano-series/ThinkCentre-M75n-IoT/p/11GWCTO1WWNONO0
 9. Det er veldig rart, selv Lenovo sine egne manualer avbilder DVD ROM på den modellen med et slikt hull i front. Er du helt sikker på at den ikke har det hullet? Hvis den ikke har det så må du nesten ta ut selve driven og se om du får tvunget den opp.
 10. Om du ikke allerede har gjort det: avinstaller alt av bloatware som medfulgte maskinen.
 11. Jeg vil påstå at dette ikke er normal slitasje da det enkelt kan unngås, men jeg er ingen ekspert. Jeg har alltid hatt en beskyttelsesplate der jeg har kontorstol nettopp pga. dette. Spesielt når det er snakk om parkett er dette viktig da parkettgulv ofte tåler mindre enn f.eks. laminat.
 12. Jeg tror ikke jeg har noen råd eller innsikt som er verdt å dele her, men det er jo heller ikke det du ber om. Jeg har sympati for din situasjon og hvor utrolig vanskelig den må være. Jeg har enorm respekt for foreldre som virkelig bryr seg om sine barn og vil deres beste og ut ifra innlegget ditt her vil jeg definitivt si at du er en av disse. Jeg hadde det ikke alltid så enkelt selv da jeg gikk på ungdomsskolen, passet liksom aldri helt inn. Heldigvis endret dette seg da jeg begynte på videregående, det virket som medelevene mine hadde modnet litt (og at jeg fikk mange helt nye ukjente klassekamerater hjalp og). Jeg håper virkelig at situasjonen din bedrer seg for både deg og din datter og håper min korte tekst ga deg noe av de trøstende ordende du søker etter. Det er alt jeg kan håpe på og er det jeg gjør.
 13. Du har mange gode poenger, men det er dog litt ironisk at det amerikanske militæret nå ser på å bytte fra 5,56mm til 6,8mm ammunisjon i sin "NGSW " konkurranse. Dette betyr ikke at det blir noe av, men trenden er tydelig, kulene blir større og tyngre, ikke mindre. Ny materialteknologi kan redusere ulempene man har hatt historisk med grovkalibret ammunisjon mtp. vekt og hastighet på prosjektilet noe som gjør rekkevidden og anslagsenergien til tyngre kuler mer attraktive. Det betyr selvsagt ikke at det finnes klare fordeler med 5,56mm kontra eksempelvis 7,62mm NATO p.t. som du poengterer. Jeg føler meg rimelig trygg når jeg sier at HK416N objektivt sett er et bedre våpen enn AG3 i hendende på en gjennomsnittlig infanterist (som jo er poenget).
×
×
 • Create New...