Gå til innhold

Baneheiasaken: Nye beviser, etterforskningen nærmer seg slutten


Anbefalte innlegg

0laf skrev (11 timer siden):

At du forsøker å fremstille det som noe annet, får være ditt problem. 

Okay, du forstår ikke definisjonen av ordet tilståelse.

Det forklarer mye.

Tilståelse er i straffeprosessen det at siktede (tiltalte) erkjenner seg straffskyldig i det forholdet som siktelsen (tiltalen) gjelder.

https://snl.no/tilståelse

...

Og hvordan er ikke en plantet falsk forklaring planting av bevis, når forklaringen er det eneste beviset for skyld..?

Det var en tilståelse om man ser på de to som én enhet, ikke om man ser på forklaringen som både en falsk anklage mot en annen part, og påstand om å være et offer for denne faktiske gjerningspersonen. Politiet i Agder misforstod åpenbart dette, de også.

Samtlige kilder som har gått gjennom etterforskerne sine forklaringer om avhøret har nådd konklusjonen om at etterforskerene fortalte JHA hva de, etterforskerene, ønsket å høre, til stadighet.

Forklaring / vitnemål som bekrefter politiets mistanker om at noen andre har gjort noe galt mens man selv var tilstede og bar et offer for denne personen sine ugjerninger =/= tilståelse

Hvis en av jentene overlevde, som vitterlig var nesten, da den ene levde i flere timer før skadene drepte også henne, ville hennes vitnemål vært en tilståelse, i det hun bekreftet å ha vært på åstedet for lovbruddet..?

Joeal88 skrev (10 timer siden):

Men som Ivar Fahsing også poengterte, så har man bare en forholdsvis kort rapport fra hvert enkelt avhør av Kristiansen/Andersen.

Som også er grovt kritikkverdig, da standarden skulle være lydopptak eller video, som bestemt i rundskriv.

NRK har også en artikkel hvor Fahsing beskriver standarden som ble krevd i rundskriv etter justismordet på fetteren til Birgitte Tengs.

https://www.nrk.no/rogaland/ekspert-slaktet-avhorene-av-viggo-kristiansen-1.16859399

Mannen som orkestrerte avhøret følte sågar så stor eierskap til forklaringen han og JHA spant sammen at han ringte JHA for å få frem deres versjon frem i media i det saken ble gjenopptatt.

https://www.tv2.no/direkte/t9zfv/baneheia/662230a680918e08d36e10e2/polititoppen-ringte-andersen-i-2021-samtalen-spilles-av-i-retten

Endret av Red Frostraven
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...