Gå til innhold

Er det norske militæret sterkt nok til å motstå en russisk invasjon?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Neppe. Ukraina har vel ein god del tusen fleire som kan kjempe enn Norge. Det er eit land med 44 millionar innbyggarar. No er det vanskeleg å samanlikne direkte sidan Ukraina ligg lett tilgjengeleg, mens i Norge måtte dei gått inn via Finnmark og nedover, sjøveien, lufta eller gjennom andre land.

Grunnen til at Russland ville fått problem med Norge er NATO. Invaderer dei Norge så er dei brått i krig med USA, Tyskland, Storbritannia osv.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Jeg tror nok det norske forsvaret skulle klart å gi Putin ganske store problemer i Norge også. Skulle likt å se hvor langt den 60km lange konvoien hadde klart å komme i Finnmark før den brøt sammen 😀

Om Putin vil ta Norge må han jo komme seg til Oslo. Fra Finnmark til Oslo med bakkestyrker kan han bare glemme og den norske marinen er godt rustet til å utfordre eventuelle forsøk på å komme sjøveien.

Uten NATO er det godt mulig han til slutt ville kontrollert Norge, men det ville blitt en dyr seier.

Lenke til kommentar

Kort svar : Nei.
Langt svar : Trolig ikke, fordi vi har for lite styrker og vi har få lokale poster som allerede er kjent av russerne, så i bunn og grunn kan noen kjappe flyangrep fulgt av en rekke angrep på konkrete områder ta knekken på store deler av forsvarslinjen og samfunnet vårt.

Sentralisering av flere av de militære basene er en av årsakene til dette, et tregt og lite responsivt Heimevern med lokalisering av utstyr på noen kjente områder og avanserte satelitter som har trolig gruppert en del av våpenlagrene gjør at det kan være problematisk, med mindre man nå går over til høy beredskap og gjør klart for muligheter for en invasjon, noe myndighetene ikke har gjort per dags dato.

Lenke til kommentar

Realiteten:
Finnmark som ren bufferzone, for å gi reaksjonstid
Klarer man å sprenge litt bruer og holde igjen landsetting fra sjø, så kan man i prinnsippet sinke en invasjon til meter for meter varianten hvor fallskjermsoldater har begrenset effekt. 

Men den største begrensningen er at vi har litt dyrt utstyr i stede for meget mye elendig utstyr. Vi har nok ikke nok militærmatriel. 

Endret av del_diablo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...