Gå til innhold

Mest (brukt) Macbook for pengene?


Anbefalte innlegg

Hola. Har en 13" Macbook Pro som jeg har hatt i snart 12 år nå. Etter innkjøp i 2010 så byttet jeg minne fra 4 til 8GB og monterte også en SSD. Den har blitt meget godt brukt og bærer også preg av det etterhvert. Knust skjerm (som ikke holder seg oppe selv), DVD-leser som knaser, batteri som ikke fungerer uten lader, skeive deksler under, manglende skruer og all annen moro man kan tenke seg, egentlig.

Det er veldig på tide med en "ny" en, med andre ord. Men med Apple sine svimlende priser nå, så er neppe en helt ny en aktuelt for meg. 

Bruker regelmessig Adobe-programmer som Premiere og Photoshop til mindre prosjekter, så trenger noe som tåler den bruken uten at viftene prøver på en lift-off eller at å rendere 3 minutter video tar 3 dager (begge deler hvilket nåværende oppsett gjør). Litt bra med lagringsplass er også veldig fint, men ellers brukes den mest til casual nettlesing og dagligdags bruk. 

Spørsmålet mitt da blir enkelt og greit; hva burde jeg kjøpe (brukt) for å få maks Macbook (ytelse og funksjoner) for pengene? Hvilke årsmodeller burde man se etter, hva slags specs og eventuelle ettermonterbare oppgraderinger? Usikker på budsjett da jeg ikke har satt meg helt inn i prisene enda.

Innspill og tips mottas med stort takk! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk ut denne artikkelen.

https://www.ifixit.com/Answers/View/631007/Which+are+the+most+upgradable+MacBook+Pro's+and+MacBook+Air's

Så kan det hende at du kan feks oppgradere disk på noe som denne:
https://www.finn.no/248582059

Men jeg hadde heller kjøpt denne:

https://www.finn.no/248634754

Hvor du får en pc med langt bedre ytelse, batteri, stillhet også videre. Minuset er selvfølgelig at den kun har USB C og minijack, og bare 256gb lagringsplass. Hadde derfor kjøpt en ekstern 1/2tb SSD og.

Lenke til kommentar
-R- skrev (21 minutter siden):

Takk for innspill! M1-Macene virker jo veldig ålreite de. Men med tanke på at jeg (relativt sett) ikke har noe spesielt hastverk, så kan det jo være en god idé å se an bruktmarkedet etter at M2 slippes da, ja. Noen estimater ute på når det vil bli, @Mannen med ljåen?

I løpet av året er det beste vi vet per nå. Men jeg tror du får ganske gode priser allerede på bruktmarkedet nå etter MB Pro har kommet. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...