Gå til innhold

Kan Wifi 7 erstatte ethernet? Demonstrert for første gang


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

WiFi 6e oppgraderingen er meget laber, og før "alle" blir enige om f.eks. 7 skal bli det siste nye så kan man fint vente.

Når det er sagt - så er ethernet uerstattelig. Eksempelvis så tilbyr flere produsenter mesh med 6/6E. Finskriften da er at 6/6E brukes til backhaul -dvs AC og eldre er tilgjengelig ikke noe mer. Der hjelper ethernet helt magisk ved å være backhaulen, så ruterene faktisk kan gjøre det de skal.

Lenke til kommentar

Det blir litt for dumt med slike overskrifter på et teknologinettsted, det vil alltid være behov for kablede forbindelser. Noen klarer seg jo sikkert mobiltelefonen på mobilnettet og eller på datamaskin/nettbrett.

Kabling er jo mindre utsatt for forstyrrelser, av egen trafikk og utenfor forstyrrelser. Flere "smart" hjem enheter finnes jo bare til wifi ofte med gamel teknologi for det er ikke hastighet men forbindelsen som er viktig (med de følgeproblemene når de ikke støtter nyere standard), men mange ting ville fungert bedre om det var mulig å kable. Du slipper jo også unødvendig trafikk om du kabler til enheter som sender/mottar mye informasjon, så kan resterende nyte en bedre tilkobling trødløst for de enhetene det er mest praktisk at kommuniserer slikt.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Erstatte Ethernet? WiFi 7 vil vel i likhet med tidligere 802.11-standarder også være basert på Ethernet - aka  IEEE 802.3. Ethernet kjøres over fiberkabler, wifi, TP-kabler, koakskabler etc.

Så hvis man skal være "teknisk korrekt", vil ikke WiFi 7 erstatte Ethernet, fordi WiFi 7 er Ethernet....
 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...