Jump to content

Recommended Posts

Hei

Jeg skal kjøpe ny gaming PC og sitter å titter på forskjellige laptoper versus stasjonære. Ønsker det beste ut i fra prisen og ønsker å holde meg innenfor 17 000kr. Har to eksempler under til sammenligning og lurer på om noen kan hjelpe med råd og anbefalinger. Hva er best og hva burde jeg tenke på å forhold til disse to PCene og Bærbar og Stasjonær til sammenligning. 

Stasjonær eksempel jeg ser på: https://www.komplett.no/product/1191623/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-epic-gaming-pc/komplett-a90-epic-gaming-pc

Laptop eksempel jeg ser på: https://www.komplett.no/product/1181582/gaming/gaming-pc/baerbar/lenovo-legion-5-156-fhd-165-hz-300-nits

Takk på forhånd. 

Share this post


Link to post
Vassafor skrev (14 minutter siden):

hva burde jeg tenke på å forhold til Bærbar og Stasjonær til sammenligning. 

Bærbar kan du lettere ta med deg, hvis du har behov for å dra pcen med deg hvor enn du skal. Til den bærbare trenger du bare mus og hodetelefoner så er du good to go.

En stasjonær er avhengig av skjerm,tastatur, mus, og høyttalere/hodetelefoner. Så der er en ekstra kostnad som ikke en bærbar har.

En stasjonær pc kan du lettere oppgradere om noen år for å få litt mer kraft til spillene dine. En bærbar er som den er.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Hei!

Mitt tips til deg er absolutt kjøp en stasjoner pc med mindre du trenger/vil kunne ta den med deg enkelt. Stasjonere pcer tilbyr mye bedre ytelse for pengene i de fleste tilfellene. Dette handler mye om kjølingen til de forskjellige komponentene og det er stasjonere pcer mye bedre på.

Jeg anbefaler det å lese det opp i forkant på de forskjellige komponentene for å finne ut hva som gir mest verdi for pengene. Hvis du ikke vet hva du skal se på så burde du begynne å sammenligne grafikkort og cpu fordi det er de komponentene som har mest å si. Mitt siste tips er å bygge pcen selv fordi du vil mest sannsynlig få mer for pengene hvis du bygger selv. Jeg kjøpte min første pc fra komplett ferdigbygget for mange år siden og jeg er sikker på at jeg kunne fått mer for pengene nå som jeg ser tilbake. Men jeg skjønner hvis det er litt for mye.

  • Like 1
  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Du vil i utgangspunktet alltid ha mer ytelse per krone med stasjonær maskin, spesielt om du ser på evt. oppgradeingsløp over tid. Det sagt, vi lever i sære tider i forhold til tilgjengelighet og pris på maskinvare. 

Jeg vil si det koker sammen til det praktiske. 

1. Har du plass til en stasjonær?

2. Tenker du å regelmessig ta med deg maskinen til et annet sted. 

Hvis svaret er henholdsvis ja og nei på disse to ville jeg valgt stasjonær. 

  • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Jeg har tidligere alltid brukt stasjonære maskiner, men konverterte for noen år siden til å bruke stasjonær gaming-laptop med ekstern skjerm, tastatur og mus. For meg fungerer det glimrende. Spesielt greit når strømprisen fyker i været da stasjonære maskiner vanligvis trekker vesentlig mye mer strøm, så sett under ett har jeg mest sannsynlig spart penger i lengden på å kjøpe en mer strømgjerrig laptop (gitt at jeg ikke trenger den ekstra varmen til rommet). Ulempen er at den gjerne har en noe svakere CPU, mens den har en GPU som er fullt på linje med stasjonære.

Det å vurdere ytelse vs pris er sånn sett litt mer komplekst enn å bare allltid anbefale stasjonær.

Edited by vidor
  • Heart 1

Share this post


Link to post
Dassen skrev (21 timer siden):

Har du noe utstyr fra før? Skjerm, tastatur? 

Har mus, musematte og hodetelefoner. Må kjøpe tastatur og skjerm om jeg skal ha stasjonær.

Share this post


Link to post
vidor skrev (20 timer siden):

Jeg har tidligere alltid brukt stasjonære maskiner, men konverterte for noen år siden til å bruke stasjonær gaming-laptop med ekstern skjerm, tastatur og mus. For meg fungerer det glimrende. Spesielt greit når strømprisen fyker i været da stasjonære maskiner vanligvis trekker vesentlig mye mer strøm, så sett under et har jeg mest sannsynlig spart penger i lengden på å kjøpe en mer strømgjerrig laptop. Ulempen er at den gjerne har en noe svakere CPU, mens den har en GPU som er fullt på linje med stasjonære.

Det å vurdere ytelse vs pris er sånn sett litt mer komplekst enn å bare allltid anbefale stasjonær.

Det er vel ikke helt sant at en laptop GPU er på lik linje med en stasjonær. I 17 spill testet yter 3080 mobile 45% under en desktop versjon. Så det er en ganske stor forskjell.

laptop.thumb.jpg.9f7a85d179ee2a90cd7026caf770cfe4.jpg

Share this post


Link to post
4 minutes ago, TheKims said:

Det er vel ikke helt sant at en laptop GPU er på lik linje med en stasjonær. I 17 spill testet yter 3080 mobile 45% under en desktop versjon. Så det er en ganske stor forskjell.

Referansen min var GTX 1070. på laptop har de økt antall Cuda-kjerner litt, slik at ytelsen er svært lik. Mulig de ikke har klart å følge dette konseptet på senere serier. Noen spill er også kanske glupsk på CPU, og det kan også påvirke noe i negativ retning, selv om det vanligvis er GPU som makses ut før CPU.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...