Gå til innhold

Plasten som i dag brennes, skal de gjøre om til ny plast


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som forbruker savner jeg en merkeordning, og metode hvor det ikke som nå gjemmes små symboler bak på emballasjen som heller ikke er srandardisert. Noen ganger skrevet med noe som minner om mikroskrift.

Slutt med dette håpløse tullet.

Vi skal ikke trenge å gå rundt med forstørrelsesglass alle sammen !

Få merkingen skikkelig standardisert, stor og tydelig, og flyttet til framsiden

av emballasjen !!!

 

Endret av KjeRogJør
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jeg savner et miljøregnskap for skylling, vasking, innsamling, lokal sortering, transport, sentral sortering, eksport, ny sortering i utlandet, forbrenning + noe materialgjenvinning. Skal dette ha noen hensikt over kortreist frakt til forbrenningsanlegg med god renseteknologi så må det være miljøvennlig. Hvor er miljøregnskapet? Går det i det hele tatt i pluss? Og hvis det gjør det, er ressursbruken verdt det sammenlignet med kvotepris på CO2, eller burde vi brukt arbeidskraften og pengene på mer lavthengende miljøfrukter?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Veldig enig med Simen1, frakt søppelen så kort som mulig, og brenn den. Det må jo være den beste løsningen, spesielt om vinteren når vi trenger varmeenergien.

Uansett så er det aller viktigste å bli kvitt plasproduktene før de havner på avveie og ut i naturen. Så får CO2-regnskapet være 2. prioritet.

En annen ting er å utforme emalasjen på en sånn måte at den kan gjennbrukes i den formen den er. Som foreksempel rømmebokser fra Qmeieriene, er super til å fryse ned middgasrester, hjemmelaget syltetøy, oppbeve skruer og andre små dingser. Da blir det jo 100% gjennvinning.

Men det er nå min mening da.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mikkel_E_S skrev (3 timer siden):

Veldig enig med Simen1, frakt søppelen så kort som mulig, og brenn den. Det må jo være den beste løsningen, spesielt om vinteren når vi trenger varmeenergien.

Apropos varming om vinteren så kommer jo søpla inn ganske jevnt utover året, mens varmeforbruket topper seg om vinteren. Det er heldigvis veldig enkelt og billig å magasinere energi i form av søppel fra sommer til vinter. Søppelberget kan sees på som et vannmagasin og tappes når det er behov for det.

Helt enig i at past i naturen er et problem. Det meste av det som havner i naturen gjør det når plasten er i bruk, f.eks i form av rundballer eller fiskegarn, ikke når det er erklært søppel og tatt ut av bruk. Det er ikke under innsamlingen eller behandlinga av søppel at plasten havner i naturen.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...